Yöpyä voi vanhan pankkitalon kabinetissa tai kuunnella live-musiikkia Yösäilössä

Viialan Seurahuoneen hotelli majoittaa tarvittaessa 14 henkeä

Akaan ainoaa hotellia pyörittävälle Brigitte Polukselle työ hotelli- ja ravintola-alalla lankesi kuin luonnostaan, sillä hän kertoo kulkeneensa yrittäjä-pappansa jalanjäljissä jo lapsena.

Akaan ainoaa hotellia pyörittävälle Brigitte Polukselle työ hotelli- ja ravintola-alalla lankesi kuin luonnostaan, sillä hän kertoo kulkeneensa yrittäjä-pappansa jalanjäljissä jo lapsena.

Akaalainen 31-vuotias Brigitte Polus on pyörittänyt Akaan ainoaa hotellia Viialan Seurahuonetta vuodesta 2007 lähtien, jolloin Brigitten pappa osti hotellin kiinteistöineen. Sun Hotels Oy on perheyritys, jonka alaisuudessa toimii Viialan Seurahuoneen lisäksi Sun Hotelli Oulaisissa ja Hotelli-ravintola Mesku Janakkalassa.

Brigitte Polus on tyytyväinen Viialan Seurahuoneen hotellin käyttöasteeseen, joka tarkoittaa talvikautena noin yhtä tai kahta asiakasta. Vilkkain sesonki alkaa vapun jälkeen, jolloin muun muassa akaalaisille työmaille saapuvat työmiehet tarvitsevat majoitusta, ja kesäaikaan asiakkaita tuovat muun muassa paikkakuntalaisten häät tai yhdistysten kokoontumiset, joihin saapuu toisinaan isompiakin seurueita. Kaikkiaan hotellissa on seitsemän huonetta, ja lisävuoteineen hotellissa on majoitustilat 14 hengelle. Huoneiden lisäksi Viialan Seurahuoneella on tilaussauna.

– Yksittäisten hotelliasiakkaiden lisäksi meillä on kesäaikaan myös viikkoasukkaita, ja on meillä tuolla yksi vuokrattava huoneistokin, jonka voi varata kuukaudeksi tai pariksi. Asunnossa on oma keittiö, joten siellä elää ihan arkiseen tapaan, Brigitte Polus kertoo.

Viialan Seurahuoneen hotellin seitsemästä huoneesta kaksi suurinta on remontoitu entisiin pankin kabinetteihin.

Viialan Seurahuoneen hotellin seitsemästä huoneesta kaksi suurinta on remontoitu entisiin pankin kabinetteihin.

Hotelli toimii muutoin tavallisen hotellin tavoin, mutta aamiainen hoituu aamiaishuoneessa, jossa asiakas voi itse keitellä aamukahvit ja valita aamupalansa hotellin jääkaappiin varatuista aineksista.

– Jotkut asiakkaistamme heräävät jo neljän viiden aikaan, joten kello kahdeksan aamiaiskattaus olisi heille liian myöhään, eikä perinteisen hotelliaamiaisen kattaminen parille hotellivieraalle oikein kannata. Aamiaishuone toimii tarvittaessa myös iltapalahuoneena, jota esimerkiksi vuorotyöntekijät ovat arvostaneet.

Bändi-iltoja kerran kuukaudessa

Brigitte Polus ja hänen perheyrityksessä työskentelevä avopuolisonsa Howard Adams avasivat Seurahuoneen alakertaan rakentamansa Pub Wanhan Holvin vuonna 2008, koska he halusivat tuoda Akaaseen brittiläistä juomakulttuuria, mikä näkyy etenkin pubin juomavalikoimissa. Kahden suomalaisen tuotteen lisäksi hanoista valutetaan kuivaa brittiläistä omenasiideriä, vaaleaa ale-olutta sekä stoutia. Lisäksi tarjolla on laaja valikoima erilaisten pienpanimoiden ja pienten maahantuojien erikoisoluita ja siidereitä.

–         Koska olen itse asunut Englannissa, arvostan Howardin tavoin hyviä brittiläisiä tuotteita. Pubin perustimme yksinkertaisesti siitä syystä, ettei Akaasta löytynyt yhtään sellaista paikkaa, johon olisimme itse halunneet mennä iltaa istumaan, Brigitte Polus kertoo.

Pubissa istumiseen ei tosin liioin aikaa ole, kun pariskunnan työpäivät venyvät normaalistikin noin yksitoistatuntisiksi. Heidän lisäkseen Wanha Holvi ja sen yhteyteen remontoitu, musiikkiin keskittynyt Yösäilö työllistävät kaksi vakituista työtekijää, yhden osa-aikaisen ja kaksi viikonloppu-ekstraajaa.

–         Pubin konsepti on havaittu hyvin toimivaksi, ja olemme halunneet kehittää sitä asiakkaidenkin toiveiden mukaan. Vanhaan pankin tilaan avattu Yösäilö on oma kompleksinsa, joten siellä noin kerran kuukaudessa esiintyvät bändit tai joka perjantai ja lauantai soittava dj eivät häiritse pubin asiakkaita.

Työn vastapainoksi Brigitte Polus kertoo aloittaneensa jälleen lapsuutensa harrastuksen ratsastamisen, kun hän uskaltautui vuosien tauon jälkeen takaisin satulaan taannoisella Lapin-lomallaan. Siksipä osa työviikosta kuluu kesälaidunaikaan asti kylmäkoskelaisen hevostallin töissä.

–         Talikon kanssa heiluminen on hyvää fyysistä vastapainoa tälle työlle. Jokaisessa työssähän on hyvät ja huonot puolensa, mutta ainakin tallilla työskennellessäni olen varma siitä, että seuralaiseni korkeintaan hörähtelevät tyytyväisinä, Brigitte Polus hymyilee laskiessaan olutta maanantai-iltapäivän kanta-asiakkailleen.

Hotelli on remontoitu ja sisustettu tyylimukaisesti aula-ja käytävätiloja myöten.

Hotelli on remontoitu ja sisustettu tyylinmukaisesti aula-ja käytävätiloja myöten.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?