Joulurock saavuttaa 10 vuoden iän

Viialan Seurahuoneella rokataan kahden yhtyeen voimin

Perinteinen Joulurock järjestetään jälleen joulupäivänä Viialan Seurahuoneella. Jo kymmenen vuoden ikään ennättäneessä tapahtumassa rokataan nyt kahden yhtyeen voimin.

Vaikka Joulurockin kattaus muuttuu hiukan vuosi vuodelta, perinteistä pidetään kiinni. Paljon samoja henkilöitä näkyy lavalla vuodesta toiseen.

– Sehän johtuu meidän tinkimättömyydestä. Joulurockin jokaisesta bändistä ainakin yksi soittaja on asunut tai asuu Viialassa, Joulurockin puuhamies Antti Mäkelä selittää.

Myös tänä vuonna molempien lavalle nousevien yhtyeiden muusikot ovat soittaneet Seurahuoneella jo ennen, mutta kokoonpanot ovat täysin uusia.

Pauli Jeromaa ja Raimo Liiti viihdyttävät akustisten kitaroiden säestyksellä. Toisena porukkana esiintyy joulupäivän keikkaa varten kasattu Fool & the Gang.

– Olemme puhuneet, että olisi hienoa, kun olisi kaksi rumpalia mukana. Sen ympärille on vähän niin kuin koottu muu porukka, itse rumpuja soittava Mäkelä kuvailee ryhmän syntyvaiheita.

Monipäinen Fool & the Gang soittaa yhdessä ensimmäisen keikkansa 10 vuotta täyttävässä Joulurockissa.

Monipäinen Fool & the Gang soittaa yhdessä ensimmäisen keikkansa 10 vuotta täyttävässä Joulurockissa.

Fool & the Gangiin kuuluvat Joulurockin nokkamiesten Mäkelän ja Kristian Leppäsen (basso) lisäksi toinen rumpali Hessu Maxx, Jake Yrölä (kitara), Markus Mantere (koskettimet) sekä laulajat Virpi Kamppuri ja Nuupo Knuutila.

Fool & the Gangin tyyliä ei voi ainakaan yksitoikkoiseksi haukkua.

– Old schoolia, groove-kamaa. Lähtökohtana oli, että kahden rumpusetin avulla saisimme mukaan läiskettä ja vuoropuhelua. Nykypoppia ei oikein voikaan soittaa, Reckless Love -yhtyeestä tuttu Hessu Maxx kuvailee.

– On pyritty ajattelemaan ohjelmistoa niin, että jokaisen hyvät puolet tulevat esille. Että sopisi kaikkien soittotyyleihin. Monipuolista, Mäkelä jatkaa.

Torstaina myös selviää, kuka on yhtyeen nimessä esiintyvä fool, hölmö. Keikan aikana paljastetaan yhtyeen jäsenten ”humppanimet”, joista yleisö päättää hölmöimmän.

Bändit aloittavat soittamisen Viialan Seurahuoneen lavalla torstaina 25. joulukuuta kello 23.

 Sami Koljonen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?