Kaapo Karvinen teki sarjakauden avausmaalin Toijalan Pallolle – AC Estudiantes karisti akaalaiset kannoiltaan

Toijalan Pallo hävisi lauantaina AC Estudiantesille. Peli päättyi ACE:lle  6–1. Kuva: Jukka Koskinen

Toijalan Pallo -49:n jalkapallon miesten edustusjoukkueen uusi kasvo Kaapo Karvinen on pelaaja, joka teki joukkueelleen sarjakauden avausmaalin. Vuonna 2005 syntyneen Karvisen onnistuminen ei kuitenkaan auttanut akaalaisia rikkomaan nollaa pistesarakkeessaan. Tamperelaisen AC Estudiantesin viisi maalia toisella jaksolla riitti karistamaan akaalaiset kannoilta. Kolmosen ottelu Tampereen Kaupissa perjantaina 10. toukokuuta, päättyi ACE:n 6–1 (1–1) -voittoon.

Kaapo Karvisen maali vei Topan 0–1-johtoon, kun peliä oli pelattu 14 minuuttia. Karvinen ampui rankkarialueen kulmalta pallon alanurkkaan. Yksi ottelun hahmoista, ACE:n Joonatan Sipola teki 40 minuutilla avausjakson päätösmaalin. Taukotilanne 1–1 kuvasi jossain määrin pelitapahtumia. Topa pystyi haastamaan kotijoukkuetta, ja kauden avausmaali oli plussaa.

Toinen jakso ei sitten ilonaiheita juuri tuonut. Kun takana oli seitsemän minuuttia jaksoa, kotijoukkueella oli 3–1-johto. Jakson puolivälin paikkeilla oli kotijohto lukemissa 4–1. Lisää harmia tuli 74 minuutilla Akseli Sormusen saatua toisen varoituksen. Sormusen ulosajo ei varsinaisesti voimasuhteisiin vaikuttanut, sillä ACE oli tehnyt jo pelin selväksi. Joonatan Sipola viimeisteli hattutemppunsa kaksi minuuttia myöhemmin. Kun tästä oli kulunut toinen pariminuuttinen, kotijoukkueen kuudes osuma päätti maalinteon.

Lauantaina 18. toukokuuta vastaan TP-49 Areenalla tulee Tervakosken Pato. Padolla on kahdesta pelistä voitto ja tappio. Pelin alkamisaika on otteluohjelmassa kello 15. Haasteena on saman päivän Futsal-liigan viides finaali Akaa Areenalla kello 16. Topan peliä yritetään siirtää pari tuntia aikaisemmaksi. Asia selvinnee maanantai-iltaan mennessä.

Tähdet Topan parhaille jakoi Henri Toivonen: 3 Eero Laakso, 2 Kaapo Karvinen, 1 Akseli Sormunen.

Topan kokoonpano ACE-pelissä: Jukka Saari (v), Akseli Sormunen ”C” (v+v=ulos), Jesse Järvi, Heikki Kinnari (62. Nooa Aaltonen), Aleksi Lapinleimu (v) (62. Frans Masena), Eero Laakso, Vihtori Sormunen, Niko Laajoki, Eetu Lehto, Oliver Orrenmaa (v), Kaapo Karvinen (89. Lenni Jokinen).