Marko Lehmusvirta ja Juha Mönttinen olivat ylivoimaisia padelkentällä

Vanaja Padelin hallikauden padelliigojen mestaruudet ratkottiin kevään mitalipeleissä. Vasemmalla A-liigan kakkoset Tuomo Huhtanen ja Jonne Sakala ja oikealla voittajat Marko Lehmusvirta ja Juha Mönttinen. Kuva: Markku Kuoppa

Vanaja Padelin hallikauden padelliigojen mestaruudet ratkottiin kevään mitalipeleissä. Pareja oli liigoissa mukana yhteensä 21. Syyskauden alkusarjojen jälkeen parit jaettiin sijoitusten perusteella A-, B- ja C-liigoihin.

A-liigan finaalissa pari Marko Lehmusvirta ja Juha Mönttinen voitti Tuomo Huhtasen ja Jonne Sakalan luvuin 6–2, 6–2. Lehmusvirta ja Mönttinen eivät hävinneet koko kauden aikana yhtään ottelua eivätkä edes yhtään erää, joten liigavoitto oli ylivoimainen.

B-liiga oli erittäin tasainen ja mitalipeleihin päässeet parit selvisivät vasta runkosarjan viimeisen kierroksen jälkeen. Finaalissa voiton veivät Marko Korvenaho ja Markus Mantere, jotka kukistivat Mikko Ahoniemen ja Toni Leppäkankaan luvuin 6–3, 6–4.

C-liigan voittoon pelasivat Sinimaarit Pusa ja Olli Pusa, jotka voittivat huipputasaisessa finaalissa Jukka Peräkiven ja Mika Rajalan 7–6, 6–7, 7–6.

Hallikauden liigoissa oli osallistujia Akaan lisäksi Lempäälästä, Tampereelta, Pirkkalasta ja Vesilahdelta. Kesäliigat alkavat Toijalan sataman ulkokentillä kesäkuun alussa. Mukaan voi ilmoittautua toukokuun ajan.

Yli 600 rekisteröitynyttä pelaajaa

Vanaja Padelin joukkue on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Suomen Padelliiton sarjassa. Aloitus tapahtuu alimmalta sarjatasolta 4. divisioonasta, josta joukkueen on tarkoitus nousta kolmosdivariin. Nousijat ratkeavat syyskaudella.

Padelharrastajien määrä Akaassa on kasvanut tasaiseen tahtiin. Lajia alettiin pelaamaan Akaassa kesällä 2021 Toijalan sataman kenttien valmistuttua. Tammikuussa 2022 avattiin kahden kentän padelhalli. Pelaajia kentillä käy runsaasti myös Akaan naapurikunnista. Yhteensä kenttien varausjärjestelmään on tällä hetkellä rekisteröitynyt 613 pelaajaa.

Vanaja Padelilla toimii useita eri Whatsapp-ryhmiä, joissa pelejä sovitaan päivittäin. Mukaan pääsevät kaikki halukkaat pelitasosta riippumatta, sillä pelaajia löytyy ihan aloittelijoista kilpapelaajiin saakka.

Padel on nelinpelinä pelattava mailapeli.

Markku Kuoppa