Akaan Keilan junioreilla oli menestyksekäs vuosi – Ilkka Leino palkittiin vuoden nuorisotoimijana

Lauri Raunio (vas.), Eemi Mikkola, Aino Loikkanen ja Siiri Loikkanen edustavat Akaan Keilan nuorta polvea. Työ juniorien hyväksi on yksi Akaan Keilan perusasioita, Ilkka Leino kertoo. Kuva: Jarno Keskinen

Akaan Keilan Ilkka Leino kertoo, että seuralla on ollut menestyksekäs kausi varsinkin junioripuolella.

– Jos koko valtakuntaa ajatellaan, niin me olemme kolmen parhaan seuran joukossa sillä puolella. Meillä jäsenet ovat muutenkin aktiivisesti kilpailutoiminnassa mukana. Meillä on 80 jäsentä ja noin neljälläkymmenellä on lisenssi olemassa, Leino laskee.

Koko Suomen kilpailutoiminnassa mukana olevista junioreista noin kymmenen prosenttia on Akaan Keilan jäseniä.

– Me kuulumme Valkeakosken keilailuliittoon ja Valkeakosken keilailuliiton junnuista 90 prosenttia on meikäläisiä. Juniorit ja heidän kasvattamisensa on ollut meillä tärkeä asia seuran perustamisesta alkaen, Leino kertoo.

Aino Loikkanen toi ensimmäisen SM-mitalin

Finnish youth ranking eli fyr-kausi alkoi syyskuussa Talista. Siellä Akaan Keilan Lauri Raunio oli kakkonen. Fyrin seuraava kisa käytiin Valkeakoskelle, jossa seuran Eemi Mikkola oli kisan kolmonen.

– Kolmas kisa Mikkelissä olikin meidän suurta juhlaa. Aleksi Kokko oli ykkönen ja Lauri Raunio oli kakkonen. Neljäs osakilpailu oli Oulussa ja Ossi Nieminen oli siellä kakkosena, Leino luettelee.

Viides ja viimeinen osakilpailu käytiin Raisiossa, missä Aino Loikkanen oli kymmenes.

Kauden lopuksi 12 eniten osakilpailuissa sijoituspisteitä saanutta pääsi finaaleihin Tikkurilaan.

– Meiltä Lauri Raunio oli kuudes ja Eemi Mikkola oli kymmenes ja Aino Loikkanen oli kahdestoista, Leino jatkaa.

Seuran juniorit sijoittuivat hyvin myös junioreitten SM-kisoissa Tuusulassa. Ossi Nieminen oli pojissa neljästoista ja Aino Loikkanen oli tytöissä yhdeksäs.

– Lisäksi Aino toi Akaan Keilan ensimmäisen SM-mitalin sijoittumalla alle 15-vuotiaissa tytöissä hopealle. Lisäksi pitää mainita, että Ossi Nieminen keilasi kauden aikana jokaisen keilaajan unelmasarjan 300 pistettä, eli 12 kaatoa samaan sarjaan putkeen, Leino kehuu.

Ilkka Leino palkittiin maaliskuussa vuoden nuorisotoimijan tittelillä työstään juniorikeilailun hyväksi. Kuva: Jarno Keskinen

Akaassa juniorikeilailun asiat ovat kunnossa, mutta valtakunnan tasolla juniorikeilailun asiat on huonosti hoidettu, Leino näkee. Leino palkittiin keilakauden 2023–2024  Suomen Keilailuliiton nuorisotoimijan tittelillä työstään juniorikeilailun hyväksi.  Ensimmäiset kokemukset Ilkka sai Ruusulan keilahallissa Helsingissä 1976.