Toijala Lentiksen yhteydessä järjestetään uudenlainen oheistapahtuma

Toijala Lentis järjestetään Savolan kentällä Toijalassa. Lentis Festarit toteutetaan alueella, joka näkyy kuvassa ison kentän takana. Kuva on vuoden 2020 Toijala Lentiksestä. Kuva: Mikko Peltoniemi

Toijalan Valppaan lentopallotapahtuman Toijala Lentiksen yhteydessä järjestetään uutena oheistapahtumana tänä vuonna Lentis Festarit, joka korvaa aiemmat Lentis-tanssit. Toijala Lentis ja Lentis Festarit toteutetaan Savolan kentillä kesäkuun toisena viikonloppuna.

Lentis-tansseja on järjestetty aiemmin ravintola Kruunassa ja Klaavassa, joka lopetti viime vuonna.  Toijalan Valppaan puheenjohtaja Saija Roininen kertoo, että pelaajille sekä samaan aikaan vietettävien Toijalan markkinoiden kävijöille haluttiin kuitenkin tarjota edelleen jatkopaikka.

Roinisen mukaan ulkoilmatapahtumaan päädyttiin, koska tapahtumalle ei olisi löytynyt Akaasta riittävän isoa ravintolatilaa. Yhtenä vaihtoehtona seurassa mietittiin Metsälinnan tanssilavaa ja sen pihaa Viialassa.

– Mutta massan liikuttaminen paikasta toiseen on haaste. Helpoin vaihtoehto on olla yhdessä pisteessä, Roininen kertoo.

Toijala Lentis järjestetään Savolan isolla kentällä lauantaina ja sunnuntaina 8.–9. kesäkuuta ja festarit Savolan pienellä kentällä perjantaina ja lauantaina 7. ja 8. kesäkuuta. Festareiden pääpäivä on lauantai, jolloin tapahtuma on pääsymaksullinen. Ohjelmassa on perinteinen lentiskaraoke sekä musiikkiesiintyjiä. Tapahtumassa musisoivat Auli & Bastu, Kutosketju sekä trubaduuri Joni Valkeejärvi.

Auli & Bastu -yhtyeen muodostavat Timo Salo, Juha Helin, Auli Hietanen, Niina Kauranen ja Tomi Raiha. Kutosketjuun kuuluvat Vesa Urpanen, Timo Salo, Heikki Haapaniemi, Markus Mantere, Jake Yrölä ja Juha Yrölä.

Toijalan Valpas järjestää lentis- ja festaritapahtumat pääosin talkoovoimin. Järjestyksenvalvonnan seura ostaa alan yritykseltä. Molemmilla tapahtumilla on anniskeluoikeudet.

Puheenjohtaja Saija Roininen kertoo, että Lentis-tapahtuma on seuralle varainhankintaa, jonka avulla harrastemaksut voidaan pitää seuran jäsenille edullisina.

– Festareille ei ole erityisiä tavoitteita tienata, koska kyse on ensimmäisestä kerrasta ja kokeilusta. Jos tapahtuma menee hyvin, kysyntää on ja porukka löytää paikalle, mietitään tapahtumalle jatkoa ja sitä, miten sitä voisi kehittää, Roininen suunnittelee.

Toijala Lentikseen oli perjantaihin 10. toukokuuta mennessä ilmoittautunut 36 joukkuetta.