Peuranraato ajautui rantaan – Kiitokset Akaan tekniseen päivystykseen sekä Kylmäkosken VPK:lle

Kylmäkosken VPK huolehti peuranraadon pois Jalannin rannasta. Kuvassa on Kylmäkosken paloasema. Kuva: Tarja Antola

Jalanti-järveen oli talvella pudonnut jäihin peuraressukka, joka jäiden poistuttua ajautui rantaan. En tiennyt, miten toimia. Raato oli jo ilmeisimmin alkanut ”kypsyä”, koska kellui reilusti pinnalla.

Soitin ei-kiireellisten asioiden hätänumeroon 116 117. Neuvoivat soittamaan 112:een. Siellä perehdyttiin asiaan ja kerrottiin, että poliisi ei ota hoitaakseen, koska eläin ei aiheuta esimerkiksi liikenteelle välitöntä vaaraa. Neuvoksi tuli ottaa yhteyttä kaupunkiin.

Kellonaika oli jo ”virka-ajan” jälkeen, mutta Akaan sivuilta löytyneen teknisen päivystyksen numeroon vastasi kaveri, jonka nimeä en valitettavasti muista. Nyt alkoi asia kuitenkin edetä, eikä enää ohjeena ollutkaan, että soita sinne tai tänne. Hän otti asian hoitaakseen ja soitti jonkun minuutin jälkeen takaisin kertoakseen, että oli saanut Kylmäkosken VPK:n asialle.

Sopimuspalokunnan ryhmä saapui ja nämä tosi sissit kantoivat veneensä ryteikön läpi. Oli määrätietoista toimintaa, ja niin he hinasivat raadon pois.

Molemmille osapuolille haluan esittää kiitokseni! Hienoa kokea, kuinka asenteena on: hoidetaanpa homma kuntoon.

 

Kai Myllymäki