Invalidiyhdistys järjestää Helppo liikkua -tapahtuman 16.5. Toijalassa – Turvallisesti yhdenvertaisena liikenteessä

Helppo liikkua -tapahtumassa vuonna 2022 pääsi kokeilemaan bocciaa. Kuva: Tarja Antola

Invalidiliitto paikallisyhdistyksineen viettää vuosittain Helppo liikkua -tapahtumaa toukokuun kolmannella viikolla, teemana on ”turvallinen liikkuminen liikenteessä ”.

Tänä vuonna kansainvälistä esteettömyys- ja saavutettavuuspäivää vietetään torstaina 16.5., jolloin Akaan Seudun Invalidit ry järjestää teeman mukaisen tapahtuman Toijalan urheilukentällä ja liikenne- ja liikuntapuisto Liikkiksessä kello 10–14.

Tapahtuman tarkoituksena on kiinnittää huomio turvalliseen liikkumiseen liikenteessä, kuljet siellä sitten jalan, polkupyörällä, erilaisia apuvälineitä käyttäen, autolla tai jollain muulla sähköisellä kulkuneuvolla. Turvallinen liikkuminen liikenteessä kuuluu jokaiselle kulkijalle. Erityistä huomiota pitää kiinnittää heihin, joilla on jokin fyysinen vamma tai jotka käyttävät apuvälinettä. Henkilöllä voi myös olla vamma, joka ei näy päällepäin mutta joka voi vaikuttaa tasapainoon, huomiokykyyn ja etäisyyksien arviointiin.

Liikenneympäristön tulisi olla turvallinen, tasa-arvoinen, esteetön ja toista huomioiva.

Tapahtumamme alkaa Liikkiksestä, jossa on poliisin liikennevalistusta ja jatkuu urheilukentällä erilaisin tapahtuma- ja havainnepistein. Kannattaa tulla katsomaan!

Tuula Yntälä

Puheenjohtaja

Kari Pajarinen

Varapuheenjohtaja

Akaan Seudun Invalidit