Flooran päivä tarjoaa tanssituokion koko perheelle

Vuoden tanssintekijä 2023 -tunnustuksen Eläköön Folk! -gaalassa saanut tanssitaitelija Riina Hosio saapuu Akaaseen Flooran päivänä lauantaina 11. toukokuuta. Hosio ja muusikko-tanssinopettaja Saana Kujala johdattavat yhdessä ja rennolla otteella ulkoilupäivän osallistujat yhteisöllisen tanssin maailmaan Sampolanrannan pihapiirissä kello 12.30-13.00.

– Akaan ”Nordic Dance” -työpajassa tanssitaan ja opetellaan suomalaiseen ja muihin pohjoismaisiin traditioihin pohjautuvia tansseja. Minulle on tärkeää, että kukin voi osallistua juuri sellaisena kuin on ja omista lähtökohdistaan. Tanssit sopivat niin lapsille, nuorille kuin pitkälle aikuisuuteen ehtineille. Mitään pohjataitoja ei siis tarvita ja tanssista ja musiikista voi nauttia myös vain katsomalla ja kuuntelemalla, Hosio kertoo.

Flooran päivä on koko perheen ulkoilupäivä, jota on järjestetty noin 20 vuoden ajan. Tapahtuman järjestävät kaupungin nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalvelut yhteistyössä eri yhdistysten, yritysten ja Akaan seurakunnan kanssa. Tapahtuma on maksuton lukuun ottamatta buffettia ja onnenpyörää.