Kaupunginhallitukselle esitetään Kylmäkosken Säästötalon osakkeiden myyntiä 4000 eurolla – ”Tarkoitus on, että rakennus saisi uuden elämän”

Kaupunki on pyrkinyt myymään Säästötalon osakkeitaan vuodesta 2020 lähtien, jolloin kohde on asetettu myytävien kohteiden listalle. Akaan Vuokra-asunnot Oy on toiminut kohteessa isännöitsijänä. Kuva: Jarno Keskinen

Kaupunginjohtaja Antti Peltola esittää tänään kokoontuvalle kaupunginhallitukselle kaupungin omistamien kiinteistöosakeyhtiö Kylmäkosken Säästötalon osakkeiden myyntiä. Kaupungin omistusosuus kiinteistöosakeyhtiöstä on noin 82 prosenttia. Akaan Maanrakennus Oy on tarjonnut kaupungin omistamista osakkeista 4000 euroa. Loput rakennuksesta omistaa yksityinen henkilö.

– Toinen osakas puoltaa kauppaa ja Akaan Maanrakennus Oy:n on tarkoitus ostaa koko rakennus, Akaan Vuokra-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Katriina Kilpinen kertoo.

Kilpinen on neuvotellut Akaan Maarakennus Oy:n kanssa Koy Kylmäkosken Säästötalon osakkeiden myynnistä. Rakennus tulee tarvitsemaan lähitulevaisuudessa merkittäviä kunnostus- ja ylläpitotoimenpiteitä, Kilpinen arvioi.

– Arvio perustuu ihan siihen tietoon mikä meillä rakennuksesta on. Kunnostusta kaipaisivat sekä sisätilat että ulkokuori, varmasti myös rakennuksen tekniikkapuoli, Kilpinen sanoo.

Kaupunki on pyrkinyt myymään Säästötalon osakkeitaan vuodesta 2020 lähtien, jolloin kohde on asetettu myytävien kohteiden listalle. Akaan Vuokra-asunnot Oy on toiminut kohteessa isännöitsijänä.

– Rakennus on seissyt tyhjänä eikä meillä ole sille käyttöä. Nyt tarkoitus on, että rakennus saisi uuden elämän. Ostajaehdokas kunnostaisi rakennusta ja se tulisi piristämään kylän ilmettä. Itse näen Kylmäkosken kehittyvänä paikkana, Kilpinen sanoo.

Kirjanpitoarvo yli kymmenkertainen

Kaupungin omistamien osakkeiden kirjanpitoarvo kaupungin taseessa on 51 284,03 euroa. Akaan Maanrakennus Oy:n kanssa on sovittu, että kiinteistöön ei tehdä kuntotarkastusta. Kaupunginhallituksen esityslistan mukaan tämä tulisi myös huomioida ostotarjousta tarkasteltaessa, sillä Koy Kylmäkosken Säästötalolla ei ole kassavaroja kustantaa ulkopuolisen tekemää kuntotarkastusta. Koy Kylmäkosken Säästötalon kaupungin osuuden vastike vuodelle 2024 on 1061,09 euroa (alv 0%) kuukaudessa ja kulu on katettu elinkeinopalvelujen tulosalueelta.

Kaupunginjohtaja ehdottaa kaupunginhallitukselle, että se päättää hyväksyä Akaan Maarakennus Oy:n tarjouksen 4000 euroa kaupungin omistamista Koy Kylmäkosken Säästötalon osakkeista ja valtuuttaa kaupunginjohtajan allekirjoittamaan kauppakirjan.