FC Kemi tasoitti finaalisarjan Akaa Futsalia vastaan – Mestari ratkeaa Akaassa lauantaina

Finaalisarja jatkui kuumana ja kiivaana Kemissä. Kuva: Ari Vuorela

Miesten Futsal-Liiga saa jännittävimmän mahdollisen lopun, kun Suomen mestari selviää ratkaisevassa viidennessä loppuottelussa Akaa Areenalla ensi lauantaina.

Asia varmistui sunnuntaina Kemin jäähallissa, jossa kotijoukkue FC Kemi kaatoi Akaa Futsalin neljännessä finaalissa maalein 4–2 (3–1). Kolmas finaali oli päättynyt lauantaina myös 4–2, joten näin finaalisarja etenee viidenteen otteluun, kun Akaa Futsal oli ensin voittanut kaksi ensimmäistä loppuottelua.

Heikko alku kostautui lauantaina

Kotijoukkue tuli lauantain finaaliotteluun vahvasti. Kellossa oli vasta reilut viisi minuuttia, kun Kemi oli laittanut pallon jo kahdesti tolppien väliin. Akaa sai vähitellen jakson edistyessä peliinsä otetta, mutta aivan huippupaikoille pääsy oli valtavan työn takana. Tauolle mentiin ansaitussa kotijohdossa.

Toiselle jaksolle vierasjoukkue tuli terävämmin. Pedro löysi haastonsa jälkeen maalin edestä Aleksi Pirttijoen, joka kavensi varmasti. Vain minuuttia myöhemmin Pirttijoki tasoitti pelin kaukaa Kemi-maalivahdin seikkaillessa kaukana maalinsa suulta.

Toinen jakso jatkui tasaisena ja molemmat joukkueet hakivat johtomaalia aktiivisesti. Lopulta sen iski kymmenen metrin vapaapotkusta Kemi, kun vierasjoukkue oli ajautunut virhevaikeuksiin. Akaan loppukiri ei tuottanut tällä kertaa tulosta, vaan Kemi kaunisteli loppulukemiksi 4–2.

Bob pysyi viikonloppuna Kemi-puolustuksen pihdeissä. Kuva: Ari Vuorela

Kemi parempi myös sunnuntaina

Sunnuntaina kotijoukkue oli lauantain ottelun tapaan maalinteossa askeleen edellä vieraitaan alusta asti. Kemi siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla, mutta Akaan Markus Rautiainen onnistui tasoittamaan vapaapotkusta ajassa 9.02.

Akaa Futsalin kenttäpeli oli parempaa kuin lauantaina, mutta riittävän hyviä maalipaikkoja se ei lopulta tuottanut tarpeeksi. Kemi oli omissa paikoissaan erittäin tehokas. Enderson Suarez naputti avausjaksolle hattutempun, ja näin tauolle lähdettiin lukemissa 3–1.

Justus Kunnas kavensi kaukolaukauksellaan toisen jakson alussa lukemiksi 3–2, mutta sen lähemmäksi Akaa Futsal ei kovasta yrityksestä ja muutamasta maukkaasta tilanteesta huolimatta päässyt. Kemi puolusti tiiviisti ja sai tylsytettyä vieraiden hyökkäyksistä terän pois. Lopussa Kemi pääsi iskemään vielä tyhjään maaliin loppulukemat 4–2.

Juhana Jyrkiäinen ja Akaa Futsal joutuivat tyytymään kahteen tappioon viikonloppuna. Kuva: Ari Vuorela

Mestaruus ratkeaa lauantaina

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe näki joukkueensa esityksessä paljon hyvää.

– Viikonlopun tulos oli tietenkin pettymys. Mutta olen ylpeä joukkueen työstä, varsinkin sunnuntain pelissä. Paransimme monella osa-alueella ja olisimme ehkä ansainneet enemmän. Kemi käytti virheemme hyväkseen todella tehokkaasti. Tiedän, että pystymme edelleen parantamaan seuraavaan peliin. Olen erittäin luottavainen, että saamme käännettyä viidennen finaalin voitoksi, De San Bernabe uskoi.

Ratkaiseva viides loppuottelu pelataan ensi lauantaina Akaa Areenalla kello 16.