Kolminkertaiset synttärit Viialan toimintakeskuksessa

Soini Lamppu (vas.), Seija Wahlman ja Jari Suokas juhlivat pyöreitä vuosia yhteissynttäreillä. Vesilahden seurakunnan tervehdyksen juhlijoille toi kirkkoherra Harri Henttinen, joka äskettäin itse vietti 50-vuotissynttäreitä.

Soini Lamppu (vas.), Seija Wahlman ja Jari Suokas juhlivat pyöreitä vuosia yhteissynttäreillä. Vesilahden seurakunnan tervehdyksen juhlijoille toi kirkkoherra Harri Henttinen, joka äskettäin itse vietti 50-vuotissynttäreitä.

Jari Suokas, Seija Wahlman ja Soini Lamppu olivat maanantaina päivän päätähtiä kehitysvammaisten toimintakeskuksessa Viialassa järjestetyssä syntymäpäiväjuhlassa, jota vietettiin Jarin 50-vuotis-, Seijan 60-vuotis ja Soinin 80-vuotispäivän kunniaksi. Jarin syntymäpäivä on 13.2., Soinin 7.3. ja Seijan 17.4.

Synttärisankarit asuvat Viialassa Karpinmäen palvelutalon yhteydessä olevassa kehitysvammaisten ryhmäkodissa ja käyvät töissä toimintakeskuksessa, Seija ja Soini jalan ja Jari pyörällä.

Vesilahdesta kotoisin oleva Soini Lamppu viettää eläkepäiviä, mutta käy myös toimintakeskuksessa tyhjentämässä roskiksia ja siistimässä muutenkin paikkoja.

– Vapaa-ajalla istun keinutuolissa ja katselen televisiota. Seuraan urheilua, erityisesti hiihtoa, Soini Lamppu kertoo.

Toijalasta kotoisin oleva Seija Wahlman on käynyt toimintakeskuksessa töissä jo silloin, kun se toimi Heinäsuon koululla.

– Siellä tehtiin kaikkea, joulupapereita ja aterialaatikoita, hän muistelee.

Seija on toimintakeskuksen kädentaitaja, joka kutoo kangaspuilla poppanoita ja tekee muutenkin käsitöitä.

– Olen viihtynyt hyvin, vaikka ilma onkin vähän huono, hän toteaa.

Seijan mielipiteeseen yhtyy myös Jari. Molempien toivelistalla on saada uudet tilat toimintakeskukselle.

Jari Suokas muutti Viialaan Tampereelta 21 vuotta sitten, kun Viialasta löytyi etsitty ryhmäkotipaikka. Ennen nykyistä asuntoa Jari asui Soinin lailla Paltion talossa. Toimintakeskuksessa Jari tekee pääasiassa alihankintatöitä.

– Teen harjahommia, popniittausta. Niittaan harjanvarsia kiinni. Lisäksi pistän dvd:n pyörimään ja hoidan televisiopuolta, jos katsellaan elokuvia.

Toimintakeskuksesta Jari on löytänyt myös tyttöystävän, Tanjan.

Töiden jälkeen Seija Wahlman ja Jari Suokas viihtyvät television ääressä. Jari seuraa Emmerdalea, Salattuja elämiä ja urheilua.

– Katselen moottoripyöräilyä ja formuloita. Formulakuskeista seuraan Kimi Räikköstä ja Valtteri Bottasta sekä Nico Rosbergia.

Seija ja Jari ovat seuranneet myös Pertti Kurikan Nimipäivien voittokulkua Suomen euroviisuedustajaksi.

– Toivottavasti tulee menestystä Wienissä. Se edustaa meitä vammaisia, Jari Suokas toteaa.

Jari kertoo, että myös toimintakeskuksessa toimii kuoro ja bändi.

– Mutta en ole niissä kummassakaan, kun mulla on noita hommia niin paljon.

Juhlassa syntymäpäiväsankarit vastaanottivat toimintakeskuksen väen onnittelujen lisäksi Akaan seurakunnan ja Vesilahden seurakunnan tervehdykset. Ennen kakkukahville siirtymistä Viialan Eläkkeensaajien Huru-ukot lauloivat juhlaväelle.

Jari Suokas, Soini Lamppu ja Seija Wahlman  viettivät maanantaina yhteisiä synttäreitä Viialan toimintakeskuksessa. Vuosia on koossa yhteensä 190.

Jari Suokas, Soini Lamppu ja Seija Wahlman viettivät maanantaina yhteisiä synttäreitä Viialan toimintakeskuksessa. Vuosia on koossa yhteensä 190.

10synttärit5

Musiikista vastasi Viialan Huru-ukot.

10synttärit4 10synttärit3 10synttärit2
  Jari Suokas, Seija Wahlman ja Soini Lamppu viettivät maanantaina yhteisiä synttäreitä Viialan toimintakeskuksessa. Vuosia on koossa yhteensä 190.


Jari Suokas, Seija Wahlman ja Soini Lamppu viettivät maanantaina yhteisiä synttäreitä Viialan toimintakeskuksessa. Vuosia on koossa yhteensä 190.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?