Koulun pihalle tulee mansikkamaa

Asemalle muuttavasta kehitysvammaisten toimintakeskuksesta tulee Resiina

Toimintakeskuksessa on aloitettu tavaroiden pakkaaminen ja karsiminen muuttoa varten. Toni Salon mielestä muutto tuntuu vähän oudolta, mutta hän arvelee, että uusi paikka tulee olemaan kiva.

Kehitysvammaisten toimintakeskus aloittaa Aseman koululla 22. toukokuuta. Muutto vuokratiloista Viialasta Akaan kaupungin omiin tiloihin Kylmäkoskelle toteutetaan aloituspäivää edeltävän kahden viikon aikana, jolloin toimintakeskuksen asiakkaat ovat lomalla. Toimintakeskus saa paitsi uudet tilat, myös uuden nimen, Resiina. Nimi on valittu toimintakeskuksen asiakkaiden ehdotusten pohjalta.

 

Toimintakeskus on ollut vuodesta 1987 nykyisissä vuokratiloissa, jotka vaatisivat ison peruskorjauksen. Asemalla toimintakeskuksen käyttöön tulee sekä tiili- että puukoulu.

– Asemalla haasteita aiheuttaa se, että tilat ovat kahdessa kerroksessa, eikä meidän väki ole tottunut kauheasti rappusiin. Lisäksi tilat ovat sokkeloiset, koska niitä ei ole suunniteltu pyörätuoleille. Olemme kuitenkin sillä mielellä, että ne ovat ratkaistavissa olevia asioita, ei ylitsepääsemättömiä, toteaa ryhmävastaava Jaana Lehtonen.

Liikuntasali myös muille

Lehtosen mukaan toimintakeskuksen asiakkaat ovat suhtautuneet muuttoon positiivisesti, kun väärinkäsitykset ensin oli korjattu. Hän kertoo joidenkin olettaneen, että Asemalle muutetaan asumaan.

–  Asemalla on meille paljon hyviä asioita, kuten iso piha. Olemme suunnitelleet pihalle jo kasvilavaa ja mansikkamaata. Voimme järjestää siellä myös omia kesäkisoja. Suunnitelmia on paljon.

Aseman koulun liikuntasali jää liikuntatilaksi, joka Jaana Lehtosen mukaan on myös muiden yhteisöjen käytettävissä. Hän toivookin yhteistyön viriävän muun muassa kyläyhdistyksen kanssa.

Talkkareita ja taidetta

Lehtosen mukaan muutto tuo muutoksia työtoimintaan, koska Aseman koulun tilat eivät mahdollista samanlaista työskentelyä kuin Viialassa.

– Emme pysty tekemään töitä samassa määrin kuin Viialassa, koska Asemalla tilat ovat erilaiset. Sen sijaan voimme toteuttaa enemmän toimintaryhmiä. Saamme paremmat tilat esimerkiksi ruuanlaittoon ja voimme perustaa taideryhmää, ulkotyöryhmää ja talkkariryhmää, Jaana Lehtonen suunnittelee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?