Hakalehdon asukkaiden muutto Torkonkartanoon siirtyi lokakuulle

Torkonkartanon ryhmäkotiin valmistuu kolme osastoa.

Torkonkartanon ryhmäkotiin valmistuu kolme symmetristä osastoa.

Hakalehdon vanhainkodin asukkaat pääsevät muuttamaan uuteen Torkonkartanon ryhmäkotiin 1. lokakuuta. Alun perin muuton piti toteutua jo elokuussa.

Hakalehdon vanhainkodin vastaavan hoitajan Hannele Takaniemen  mukaan muun muassa valmistumisen viivästyminen sekä  henkilökunnan loma-aika ovat vaikuttaneet muuttoaikatauluun. Hän muistuttaa, että uuteen taloon siirtyminen edellyttää muun muassa henkilökunnan koulutusta talotekniikkaan ja laitteistojen käyttöön.

Takaniemi toteaa, että myös asukkaiden vuokranmaksun kannalta on selkeämpi aloittaa uusissa tiloissa kuun alussa.

Sähkökeskukseen kuljetuksessa kolhuja

Akaan kaupungin rakennusinsinööri Jaakko Parviainen kertoo valmistumisen viivästyneen sähkökeskuksen kolhiinnuttua kuljetuksessa. Urakoitsijan, kouvolalaisen Element-E Oy:n kanssa uudeksi luovutuspäiväksi on sovittu 21.8. Alun perin rakennuksen oli määrä valmistua heinäkuun lopussa. Syksylle jää vielä pihatöitä.

Lisäksi Hakalehdon keittiön lastaussillalle asennetaan vielä nostolaitteet ruuan kuljettamista varten. Ruoka viedään autolla Hakalehdon keittiöstä parinsadan metrin päässä sijaitsevaan Torkonkartanoon isossa vaunussa, jonka siirtely vaatii saksinosturia lähtöpäässä ja vastaanottavassa päässä.

Taksit apuna muutossa

Hakalehdon vanhainkodin korvaavaan Torkonkartanon ryhmäkotiin valmistuu kolme keskenään symmetristä osastoa, joissa kaikissa on 12 asukashuonetta.

– Kaikilla on oma huone ja invamitoitetut wc-tilat. Olosuhteet ovat ihanteelliset, kuvailee vastaava hoitaja Hannele Takaniemi.

Takaniemen mukaan Hakalehdon asukkaiden muutto toteutetaan yhden päivän aikana taksien ja invataksien avulla. Vastaava hoitaja arvelee, että lokakuun sää voi rajoittaa pyörtuolilla tapahtuvaa muuttoa.

– Huoneita laitetaan kuntoon etukäteen asukkaita varten, ja tavaroita muutetaan pikkuhiljaa. Uusissa tiloissa odottavat uudet sängyt valmiiksi pedattuina, Takaniemi kertoo.

Talon päädyssä on oleskelutila, ja ulkona lasitettu terassi.

Talon päädyssä on oleskelutila, ja ulkona lasitettu terassi.

Osastoilla on omat tupakeittiöt.

Osastoilla on omat tupakeittiöt.

Torkonkartanon työmaata pyörittävä Matti Raunu Element-E Oy:stä esittelee kattonostinta, joka löytyy kuudesta asukashuoneesta. Laitteen ja nostovaljaiden avulla asukas pystytään nostamaan sängystä ja viemään vessaan.

Torkonkartanon työmaata pyörittävä Matti Raunu Element-E Oy:stä esittelee kattonostinta, joka löytyy kuudesta asukashuoneesta. Laitteen ja nostovaljaiden avulla asukas pystytään nostamaan sängystä ja viemään vessaan.

Torkonkartanon työmaata pyörittävä Matti Raunu Element-E Oy:stä esittelee kattonostinta, joka löytyy kuudesta asukashuoneesta. Laitteen ja nostovaljaiden avulla asukas pystytään nostamaan sängystä ja viemään vessaan.

Torkonkartanon työmaata pyörittävä Matti Raunu Element-E Oy:stä esittelee kattonostinta, joka löytyy kuudesta asukashuoneesta. Laitteen ja nostovaljaiden avulla asukas pystytään nostamaan sängystä ja viemään vessaan.

34hakalehto1

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?