Toimintakeskus hautasi kasvihuonehaaveet

Viialan toimintakeskus on toivonut kasvihuonetta jo vuosi sitten, mutta hanke on pysähtynyt byrokratian rattaisiin. Perusturvalautakunnan yhteistoiminta-alueen huhtikuun kokouksessa asia nostettiin taas esille, ja perusturvajohtaja Vesa Helinin sanottiin selvittelevän asiaa vanhus- ja vammaistyönjohtaja Leila Haakanan kanssa.

Toukokuun kokouksessa todettiin, että rakennusvalvonta ei ole antanut lupaa rakennukselle, vaan tilalle toivottiin kevytrakenteisempaa versiota.

Helinin näkemyksen mukaan hanketta ei ole haudattu, vaan asia etenee. Haakana puolestaan sanoo, että kasvihuone ei ole nyt ajankohtainen. Tulevaisuudessa voitaisiin harkita pienen kasvihuoneen hankkimista.

Toimintakeskuksesta kerrotaan, että asia on jo unohdettu eikä kasvihuoneen perään enää haikailla.

Vanhan kiinalaisen sananlaskun mukaan mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää. Jokainen kotipuutarhuri tietää, miten terapeuttista on upottaa kätensä multaan ja nähdä kasvien punkevan ylös mullasta.

Rakennussäännöksiä pitää tietysti noudattaa, mutta monella on kotipihallaankin kasvihuone jopa taajaman keskustassa. Miten sellaisen saaminen toimintakeskukseen on niin ison työn takana?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?