Toijalan Pallo avasi sarjakauden voitolla

Toijalan Pallon kauden avausottelun maalintekijät olivat Joonas Saariniemi (vas.) ja Tero Tromstedt. Kuva: Jukka Koskinen.

Toijalan Pallo  -49 otti niukan 1–2 (1–2) -vierasvoiton FC Teivosta jalkapallon nelosdivisioonan avausottelussaan. Viime keskiviikkona Ylöjärven Soppeenharjun tekonurmikentällä pelattu ottelu oli tasainen kuten numerotkin osoittavat.

Alku oli räväkkä. Topa sai sivurajaheiton läheltä hyökkäyspään päätyrajaa. Jussi Nyströmin pitkän heiton jälkeen pallo kimpoili Joonas Saariniemelle. Tämä toimitti pelivälineen alanurkkaan, kun kello näytti 45 sekuntia. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Tero Tromstedt oli läpiajosta tehdä tilanteeksi jo 0-2. Veto kuitenkin epäonnistui, eivätkä numerot muuttuneet. Kotijoukkue Teivo sai rivinsä järjestykseen ja tasaisissa merkeissä edettiin jakson viimeiselle vitoselle. 41 minuutilla Topan puolustus aukesi, ja poikittaissyöttö tavoitti vapaan miehen takatolpalta. Teivon parhaimmistoon kuulunut Risto Niskanen oli tasoitusmaalin tekijä.

Tero Tromstedt paikkasi aiemman hienoisen epäonnistumisen, kun oli pelattu 43 minuuttia. Nopea hyökkääjä ampui johto- ja samalla voittomaalin takaylänurkkaan.

Toinen 45-minuuttinen tarjosi aika tasaista vääntöä, eikä kummallakaan ollut lainkaan kunnollisia painostusjaksoja.

– Kolme pistettä oli parasta tässä illassa. Hyvää oli myös asenne kauttaaltaan, vaikka otteet ailahtelivat paljonkin. Pelimuodostelmassa kahteen kärkipelaajaan siirtymisessä on tekemistä. Se tuottaa varmasti hyvää tulosta kauden mittaan. Tästä on hyvä jatkaa tulevaan PP-70-otteluun , analysoi avauspeliä Topa-valmentaja Jari Hakala.

Ottelu PP-70–TP-49 pelataan Ikurin tekonurmella 6.5. kello 18.15 alkaen.

Topan parhaiden pelaajien tähtipörssin ensimmäiset valinnat teki Topan joukkueenjohtaja Pasi Rantanen, joka antoi kolme tähteä Joonas Saariniemelle,  kaksi Jukka Saarelle ja yhden Jussi Nyströmille.

Toijalan Pallo -49: kokoonpano Ylöjärvellä: Jukka Saari, Ville Myllylä, Jussi Nyström, Jukka-Pekka Jyrämö (C), Mikko Tromstedt (58. Toni Niskala), Jesse Järvi, Jirka Järvi, Ville Ojala (82. Ere Salmi, v), Tero Tromstedt, v (90+2. Joonas Thomas), Mikko Alahäivälä (58. Ilari Rantala), Joonas Saariniemi.

Toijalan Pallon pelaajat alkulämmittelyssä ennen kauden avausottelua.