Valppaan sulkapalloilijoille seitsemän luokkavoittoa kotikisoista

Miesten nelinpelin A-luokan finaalin voittivat kuvassa vasemmalla olevat Eemeli Valkonen (Clear) ja Emil Varjo (RaSu). Toiseksi sijoittuivat Matias Siirilä (Badminton United) ja Petteri Laine (HämSu). Kuva; Heidi Vilpas

Toijalan Valppaan sulkapalloilijat saavuttivat seitsemän luokkavoittoa kansallisissa kotikisoissaan Akaa Areenassa. Lisäksi saavutuksena oli kolme hopeasijaa.

A-luokan naisten nelinpelissä Sonja Värälä nousi korkeimmalle palkintokorokkeelle. Miesten B-luokan kaksinpelissä saman teki Marko Lehmusvirta. Saman luokan miesten nelinpelin ykkösiä olivat Harri Ahonen ja Mikko Vuorinen. Toisen luokkavoittonsa Ahonen ja Vuorinen ottivat miehet 35-luokan nelinpelissä. Naisten nelinpelissä Hou Liyan nousi ykköspallille. D-luokan kaksinpelin valtias oli Valppaan Anisul Islam, ja toisen voiton Islam otti saman luokan nelinpelissä seurakaverinsa Masum Billahin kanssa. Kakkossijat saavuttivat naisten A-luokan sekanelinpelissä Lotta Suni sekä miesten C-luokan kaksinpelissä Arttu Mäntysaari ja Pasi Salhoja 50-luokan miesten nelinpelissä.

Sonja Värälä ja Espoon Zeng Ran voittivat tiukassa kaksieräisessä ottelussa naisten A-luokan finaalissa Paraisten Badmintonin Carina Niemisen sekä Jennifer Nguyenin 21–19, 21–16. Saman luokan naisten sekanelinpelin finaalissa Valppaan Lotta Suni parinaan Turun Antti Lankinen joutuivat tunnustamaan Carina Niemisen ja Sulkapallo Uniterin Matias Siirtolan niukasti paremmakseen 0–2. Molemmat erät ratkaistiin jatkopisteillä 22–24, 20–22.

B-luokka oli Valppaan pelaajien hallintaa. Miesten kaksinpelin voiton vei Marko Lehmusvirta. ”Semifinaali” ja finaali päättyivät erin 2–1. Finaalissa kaatui Hämeenlinnan Jussi Kopra eränumeroin 21–14, 20–22, 21–10. Miesten nelinpeliä hallitsivat Harri Ahonen ja Mikko Vuorinen.

Finaalissa Tampereen Sulkasetin pari Leo Mecklin ja Jussi Vessari joutuivat tunnustamaan Valppaan parin paremmakseen erin 2–0 (24–22, 21–13).

Naisten nelinpelin finaalissa Valppaan Hou Liyan ja Hämeenlinnan Karla Kallijärvi voittivat Sulkasetin Emmi Santavuoren ja Mansen Sulan Marika Tuomisen erin 2–0 (21–15, 21–15).

Harri Ahonen ja Mikko Vuorinen saavuttivat toisen luokkavoittonsa 35-vuotiaitten nelinpelissä. Valppaan Susanna Hakala ja Hämeenlinnan Sulkapalloilijoiden Petteri Laine joutuivat poistumaan kentältä 0–2 (24–26, 13–21) -tappio niskassaan.

Miesten D-luokassa Anisul Islam saavutti kaksi luokkavoittoa. Kaksipelissä kaatui Hämeenlinnan Tero Laitinen erin 2–1 (10–21, 21–11, 21–18). Toinen voitto heltisi nelinpelissä Masum Billahin kanssa Mansen Sulan parista Tero Laitinen ja Atte Lähteenmäki erin 2–0 (21–7, 21–9).

Arttu Mäntysaari joutui vielä tunnustamaan kokeneen Sulkasetin Jussi Vessarin paremmakseen C- luokan kaksinpelissä eränumeroin 21–15, 21–16.

Miesten 50-luokan nelinpelissä Pasi Salhoja kärsi finaalitappion parinsa Helsingin Auvo Peltosen kanssa samoin pääkaupungista saapuneille Timo Hanhiselle ja Rami Hilpakalle 21–13, 21–14.

Miesten kaksinpelin A-luokan valtias oli Espoon Paphon Kasemvudhi. Miesten nelinpelin voitto meni Raisioon Eemeli Valkosen ja Emil Varjon mukaan.

Sekanelin B-luokan ykköspalkinnot veivät Sulksasetin pari Elina Heikkilä ja Leo Mecklin.

Naisten C-luokan paras oli Smash-Sulkiksen Elisa Ranta Helsingistä. Saman luokan miesten nelinpelin vahvin pari oli Mansen Sulan Atte Lähteenmäki ja Tero Laitinen. Luokan sekanelinpelin voitto meni Helsinkiin Putipun Nontasille ja Safaria Karille. Luokan miehet kaksinpeli 40-vuotiaat voitti Mansen Sulan Markus Elomäki ja luokan miesten nelinpeli 60-vuotiaat Mansen Sulan Jyri Hasa ja Vesa Valtonen.