Topa hävisi sarjakakkoselle taistelusta huolimatta

Pelin parhaina palkittiin kotijoukkueen Yurii Babenko (vas.) ja vieraiden Egzon Ibrahimi. Kaksikon välissä poseeraa Tuomo Smått. Kuva: Juha Pietikäinen

Miesten Futsal-Ykkösessä tarjottiin viime lauantaina huikeaa viihdettä Toijalan monitoimihallilla. Kotijoukkue Toijalan Pallo-49 sai vieraakseen turkulaisen KF Kosovan, joka oli lopulta parempi joukkue numeroin 4–6 (1–0). Pelissä oli tunnetta ja huipputilanteita koko rahan edestä. Sarjakakkonen KF Kosova oli odotettu vieras, sillä yhdistelmä taitoa ja kuumaverisyyttä kiinnostaa futsal-yleisöä kautta maan. Eikä Albaaniyhdistys Bashkimin joukkue pettänyt tälläkään kertaa.

Topa ei kuitenkaan päästänyt vieraitaan helpolla. Kotimiehistö laittoi sarjakakkosen ahtaalle jo alkuminuuteista lähtien. Maalia vartioinut Yurii Babenko piti avausjaksolla maalinsa puhtaana, ja kenttämiehistö teki asioita sovitusti maalintekoa myöten. Ajassa 14.12 tullut 1–0 johtomaali oli taidolla tehty. Alejandro De San Bernabe Clemente zippasi LeeviEelis Lindbergin syötön lähes päätyviivalta maalivahdin yli takatolpan kautta sisään.

Lämpö ei tällä jaksolla vielä kovin roihunnut. Varoituksia jaettiin yhteensä kolme, kaksi kotijoukkueelle ja yksi vieraille. Rikkeitäkin vihellettiin yhteensä vain viisi.

Odotukset lisääntyivät heti parin minuutin pelin jälkeen toisella jaksolla. Ere Salmi jatkoi Lindbergin syötön maalin edustalta verkkoon. Reilu kaksi minuuttia myöhemmin vieraat kavensivat Egzon Ibrahimin rangaistuspotkusta. Paine kasvoi Topan kenttäpuolella, ja tasoitus tulikin ajassa 29.55. Maalin viimeistelijänä toimi Behar Cimili. Vierasjoukkue hönki päälle entistä vahvemmin, ja tulosta syntyi. Ajassa 31.13 Bujar Ahmeti iski vieraat 2–3 johtoon.

Sitkeää Topaa ei oltu vielä lyöty. Lentävä maalivahti otettiin käyttöön, ja tällä kertaa riski kannatti. Reikäpaita Akseli Sormusen syötöstä Lindberg upotti tasoitusmaalin ajassa 35.41. Yleisön huutomyrsky oli tuskin vaiennut, kun taas räjähti. Ajassa 36.33 Joonas Thomas käänsi maalivahti Babenkovin avauksen maaliin. Tämä 4–3 johtoasema kesti kuitenkin vain minuutin ja yhdeksäntoista sekuntia, kun oltiinkin taas vierasjohdossa. Bujar Ahmeti tasoitti pelin ajassa 37.42. Kymmenen sekuntia myöhemmin sama mies vei vieraat maalin johtoon. Topan hurja yritys tasoittaa jäi vain hitusen vajaaksi. Kosovan kuudes maali syntyi kuusi sekuntia ennen päätössummeria.

Intensiivisen ottelun toinen jakso sisälsi kosolti tapahtumia. Tuomaripari Niklas Helenius ja Aki Björninen jakoi toisella jaksolla viisi varoitusta vieraille. Vaatimuksia lisäkorteista tuli yleisön taholta usein. Kaksikko selvisi kuitenkin suhteellisen hyvin kiihkeästä mittelöstä. Ottelu oli Topalta vahva esitys, joka olisi hyvin voinut päättyä voittoonkin. Pienet asiat ratkaisivat jälleen, eivätkä akaalaiset huonolle joukkueelle hävinneet. Pelin parhaiksi pelaajiksi valittiin Topalta Yurii Babenko ja Kosovalta Egzon Ibrahimi.

Topan kausi jatkuu kotiottelulla lauantaina 16. maaliskuuta, jolloin vastaan asettuu Ilves FS. Peli alkaa Toijalan monitoimihallilla kello 15.