Riikka ja Tuukka Oinas ostavat Uotilan tilakeskuksen

Uotilan tilakeskus sijaitsee Viialassa Turuntiellä. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Kaupungin myymän tilakeskuksen päärakennus sijaitsee mäellä Viialan Turuntiellä ja näkyy myös Lempääläntielle.

Akaan kaupunki myy Viialassa sijaitsevan Uotilan tilakeskuksen ja hehtaarin tontin Riikka ja Tuukka Oinaalle. Heidän tarjouksensa 205 800 euroa oli korkein, jonka kaupunki sai huutokaupassa. Kaupunginhallitus päätti myynnistä tiistai-iltana.

Avoimen tarjouskilpailun ensimmäisessä vaiheessa 10. lokakuuta kello 12:een mennessä tilasta saatiin viisi tarjousta, joista korkein oli 175 800 euroa. Tämän jälkeen tarjousta sai korottaa 15.10. kello 12:een saakka vähintään 10 000 euroa kerrallaan. Riikka ja Tuukka Oinas tekivät viimeisen tarjouksensa 15.10. kello 11.54.

Maat ostettiin etuosto-oikeudella

Akaan kaupunki osti viime keväänä Viialasta yhteensä 21,5 hehtaaria maata ja tilakeskuksen rakennukset Irma ja Usko Uotilan kuolinpesältä 594 600 eurolla. Kuolinpesä myi alueen ensin tamperelaiselle Takoja Invest Oy:lle, mutta kaupunki päätti käyttää etuosto-oikeuttaan ja hankkia kolmen tilan muodostaman alueen itselleen. Etuosto-oikeutta käytettiin, koska alue on yleiskaavassa merkitty pääasiassa asuin- ja teollisuusalueiksi, ja se rajautuu asemakaavoitettuihin alueisiin.

Jo keväällä kaupunki päätti, että päärakennus, muut rakennukset ja noin hehtaarin tontti niiden ympäriltä laitetaan myyntiin. Akaan kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen arveli Akaan Seudussa maaliskuussa, että niistä voidaan saada 150 000–200 000 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?