Akaan kaupunki on jälleen mukana haastamassa kaupunkilaiset roskien keruuseen

Ylen järjestämä Miljoona roskapussia -kampanja kannustaa suomalaisia keräämään ympäristössä lojuvat roskat roskiksiin.

Akaan kaupunki on lähtenyt tänäkin vuonna mukaan Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan, jossa pyritään keräämään miljoona pussillista roskaa ympäristöstä. Kaupunki haastaa akaalaiset mukaan roskien keruuseen tämän kevään aikana.

Kampanja alkoi tänään 15. huhtikuuta kello 9 ja päättyy 5. kesäkuuta kello 20. Kampanjassa on mukana lähes 200 suomalaista kaupunkia ja kuntaa.

Kerääjät voivat osallistua kampanjaan yksin tai ryhmissä perheen tai kaveriporukan kanssa. Roskapussien määrä merkitään Ylen verkkosivuilla olevaan päivittäin päivittyvään laskuriin. Viime vuonna Akaassa kerättiin 1225 pussillista roskaa.

Akaan kaupunki lainaa roskapihtejä ja antaa pusseja

Roskapussien kokoa ei ole tarkkaan määritelty, vaan pääasia on, että roskia kerätään. Täydet roskapussit saa jättää julkisiin roskiksiin, joita löytyy isoina säiliöinä muun muassa Toijalan keskusurheilukentältä, Savolan kentältä ja Viialan torilta. Isommat roskamäärät voi sopia kaupungin kanssa noudettavaksi tai tuotavaksi ennakolta sovittuun aikaan varikoille. Toijalan varikko sijaitsee osoitteessa Mastotie 5 ja Viialan varikko osoitteessa Työmiehenkatu 10.

Akaan kaupungin tekninen toimi hoitaa arkisin roskapihtien lainaamisen ryhmille ja roskapussien antamisen varikoilla ennakkoon sovittuna aikana. Yhteyshenkilönä toimii kunnossapidon esimies Harri Pouru, harri.pouru@akaa.fi, puh. 040 335 3248.

Paikalliset yhdistykset voivat järjestää kaikille avoimia roskatalkoita, joista kannattaa ilmoittaa etukäteen Akaan kaupungin tapahtumakalenterissa.