Kalevala täyttää tänään 175 vuotta – Eeposta lauletaan Viialan kirjastossa kuun viimeisenä maanantaina

Viialan kirjasto Vilkku 14.7.2021. Kuva: Oona Eskeli.

Kalevala täyttää keskiviikkona 175 vuotta. Elias Lönnrot päiväsi Suomen kansalliseepoksen Laukon kartanossa Vesilahdessa 17.4.1849. Laukon kartano oli Lönnrotin lapsuuden kesäkoti, ja hän teki suuren osan Kalevalan kokoamistyöstään siellä.

Keskiviikkona alkaa myös Kalevalan läpilaulu Pirkanmaalla. Tapahtumia järjestetään huhtikuun aikana Lempäälässä, Vesilahdessa, Tampereella, Ikaalisissa ja Akaassa. Akaassa Kalevalaa lauletaan Viialan kirjastossa maanantaina 29. huhtikuuta. Tapahtuma järjestetään kello 16.30–18 Viiala-salissa ja kello 18–19 kirjaston lukusalissa.

Tilaisuuteen voi osallistua matalalla kynnyksellä laulaen tai kuunnellen. Tapahtuma on osa laajempaa Pirkanmaan laajuista kokonaisuutta, jonka järjestävät Lempäälän Helkanuoret, Akaa-seura ja Akaan kaupunki.