Seurusteluravintola Aukusti avattiin perjantaina

 

Seurusteluravintola Aukusti perustettiin entisen Pub Valtatien paikalle Toijalan keskustaan.

Seurusteluravintola Aukusti perustettiin entisen Pub Valtatien paikalle Toijalan keskustaan.

Akaan ravintolakenttä saa tänään lisää kirjoa, kun Hanna Berg ja Satu Heikkilä avaavat Toijalaan uuden paikan. Kaksikko pyörittää myös ravintola Leskirouvaa, ja uusi Seurusteluravintola Aukusti toimii sitä vastapäätä, vanhan Pub Valtatien paikalla.

– Tämä on iltabaari, jossa on ajateltu vähän naisia. On glitteriä ja takkaseinää ja sohvaryhmiä. Mutta biljardipöytäkin tulee, joten miehillekin on jotain, Berg ja Heikkilä kertovat.

Pub Valtatien tilat olivat tarjolla jo viime vuonna, mutta silloin ne eivät Leskirouvan naisia kiinnostaneet. Tänä vuonnakin paikka oli jo välillä mennyt, mutta tulikin takaisin tarjolle. Sen jälkeen päätös uudesta ravintolasta syntyi hep hep -tyylillä. Osa suunnitelmista oli jo valmiina takaraivossa, sillä ne oli tehty ravintolaan, joka Bergin ja Heikkilän oli tarkoitus avata Tampereelle ennen kuin he tulivat yrittäjiksi Leskirouvaan.

Tarkastelussa olivat myös muut mahdolliset liiketilat Toijalassa.

– Kyllähän me olemme kartoittaneet tilannetta, jos tuosta tulee lähtö ja se puretaan. Kaupungin kaava on sellainen, ettei oikein tiedä, mihin uskaltaa mennä, Berg viittaa Leskirouvan taloon ja Akaan kaupungin suunnitelmiin uudistaa Toijalan keskustan kaavoitusta radikaalisti.

Kävi tulevaisuudessa miten tahansa, Seurusteluravintola Aukustilla haetaan myös kohennusta nykytilanteeseen.

– Lähdin taas yhtenä iltana töistä ja ihmettelin, kun katuvalot eivät pala edes kaupungin keskustassa. Nyt on ainakin tällä kohtaa valoja Valtatien molemmilla puolilla, Berg toteaa.

Juomiin keskittyvän uuden ravintolan nimi tulee Bergin ja Heikkilän yrityksestä Lempi ja Aukusti Oy.

– Kun joskus saadaan ruokapuoli, siitä tulee Lempi, Berg lupaa.42Aukusti1

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?