Kesäilta Kangasalla toi Topalle pisteen – ratkaiseva tasoitusmaali tehtiin tyhjään häkkiin juuri ennen pelin loppua

Punaisessa paidassa pelaava Akseli Sormunen teki Topan kesäkuun pelissä kolmen maalin hattutempun, ja hänet palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana.

Aurinkoisessa 22 asteen kelissä pallottelivat perjantaina 19. heinäkuuta Kangasalan Voitto ja Toijalan Pallo-49 Tampereen piirin nelosen pisteistä. Kahden maalin karkumatka ei tuonut akaalaisille kauden ensimmäistä vierasvoittoa, vaan pisteet tasattiin 2­–2 (0–1) tasapelillä. Sarjan syyskierroksen käynnistänyt ottelu pelattiin Kangasalan Kyötikkälän nurmikentällä.

Alkuun näytti siltä, että Topalla olisi hyvät mahdollisuudet voittoon. Ottelun avausmaali tuli rangaistuspotkusta sen jälkeen, kun Topan Toni Niskala oli kaadettu rankkarialueella. Teppo Tenkanen pommitti pilkulta pallon voimalla riman alle, kun ottelua oli pelattu 34 minuuttia. Ote oli muutenkin Topalla, ja maali oli lähellä myös Jesse Järven läpiajossa. Kangasalan Voiton maalivahti Tarmo Kosonen kuitenkin selvitti tilanteen juuri ja juuri.

Topan 0–2 johto tuli 52 minuutin kohdalla. Jirka Järven pitkä hieno syöttö tavoitti velipoika Jessen. Tämä otti pallon varmasti haltuun ja nosti pallon siististi yli vastaan tulleen maalivahti Kososen.

Vierasjoukkue sai nauttia kahden maalin johtoasemasta vain reilun minuutin. Voiton saaman vapaapotkun jälkitilanteesta pääsi Olli-Pekka Pousi lataamaan maalinedustan ruuhkasta vastapalloon kavennuksen lukemiin 1–2. Ennen kotijoukkueen tasoitusta Akseli Sormunen oli hienossa maalipaikassa. Tämänkin vaaratilanteen maalivahti Kosonen hoiti.

Ottelun päätösmaali tuli 85. minuutilla. Voitolle tuli tekopaikka paitsiolta haiskahtavasta tilanteesta. Topa-vahti Jukka Saari tuli maaliltaan kauaksi vastaan KaVo-hyökkääjää. Oli senteistä kiinni, ettei Jukka pystynyt tilannetta purkamaan. Pallon sai Raed Alanzi Shwaik, joka pisti pelivälineen tyhjään häkkiin.

TP-49:n kokoonpanossa pelasivat Kangasalla Jukka Saari, Ere Salmi, Toni Niskala, Jukka-Pekka Jyrämö, Mikko Alahäivälä, Akseli Sormunen, Teppo Tenkanen (v), Jirka Järvi (v), Janne Hevonoja, Tero Tromstedt (v), (82. Eeli Jokinen) ja Jesse Järvi (C).

 

OP-ottelussa vastassa Sääksmäki

Usean vuosikymmenen yhteistyö Toijalan Pallon ja paikallisen Osuuspankin välillä jatkuu tänäkin vuonna. Yksi yhteistyön ilmenemismuoto on perinteinen OP-ottelu. Tänä vuonna OP Akaa tarjoaa TP-49:n edustusjoukkueen sarjaottelun Sääksmäen Sopua vastaan. Otteluun on vapaa pääsy.

Sopu on sarjanousija, joka on kerännyt 12 ottelusta 12 pistettä. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin, Topa 8. ja Sopu 9. sijalla. Keväällä pisteet tasattiin maalein 2–2.

Topan saldo kauden kotipeleistä käsittää pelkkiä voittoja. Tilasto on mainio, eikä siihen saisi tulevassa koitoksessa tulla tahraa. 75 prosentin suoritus tuskin riittää kotivoittoon, joten voittamisen halun pitää olla jo pelin alussa korkealla. Sopu miehittänee puolustusalueensa erittäin tiiviiksi.

Ottelu pelataan Toijalan Keskusurheilukentällä keskiviikkona 24. heinäkuuta kello 18.30 alkaen.

 

Jukka Koskinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.