Poika menehtyi Viialassa kuorma-auton alle

Kuorma-auto törmäsi polkupyöräilijään Viialassa 190-tiellä keskiviikkoaamuna kello 8. Onnettomuudessa menehtyi pyörää ajanut, vuonna 2001 syntynyt ja Viialassa asunut poika. Poliisi on ollut yhteydessä omaisiin.

Tapahtumapaikka on Viialan ABC-kylmäaseman läheisyydessä. Sekä kuorma-autoilija että polkupyöräilijä ajoivat 190-tietä Kylmäkosken suunnasta Lempäälän suuntaan. Kuorma-auto törmäsi takaa päin tien oikeassa laidassa ajaneeseen pyöräilijään.

Pyöräilijä ei ennättänyt havaita tapahtumaa, ja kuorma-autoilja on kertonut havainneensa pyöräilijän vasta törmäyksen jälkeen. Päihteillä ei ole osuutta tapahtuneeseen.

Pyörässä oli heijastimet. Tapahtuma-aikaan oli pimeää, ja mustan asfalttitien pinta oli märkä.

Onnettomuuden jälkeen toinen ajokaista on ollut suljettuna, ja pelastuslaitos on ohjannut tapahtumapaikalla liikennettä.

Poliisi tutkii onnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kuolemantuottamuksena. Rikoksiin epäiltynä on kuorma-auton kuljettaja.

Kommentit (22)

  1. Reinikainen

    Surullista, voimia omaisille. 🙁

    Yhtään tästä tapauksesta enempää tietämättä haluan kuitenkin mainita että aivan liian usein näkee ammattikuskeilla kännykän kädessä kun ajavat isoa autoansa. Kerran yhdellä herralla oli tabletti ratin päällä, tiedä sitten mitä teki, pelasiko pasianssia vai lukiko iltalehteä. Tottakai samanlaisia urpoja on henkilöauton kuskeissakin, isolla autolla vaan tekee helposti isompaa vahinkoa.

    • Salli

      Erittäin surullinen tapaus, voimia omaisten ja ystävien suruun.

      Mitä kuorma-autoilijan tabletin käyttöön tulee, on monella nykyään työnantajan puolesta työvälineenä. Eli sen kautta haetaan kuorman tiedot, osoitteet ym. Kyllä meidän pitäisi Suomessa luottaa ammattikuljettajaan. Niin ja virkavaltaan; sen vuoksi tämäkin ikävä tapaus varmasti tutkitaan tarkasti.

  2. AH

    Ennenkaikkea voimia omaisille.

    Surullinen tapaus.
    Mutta kuinka kamalaa tämä on kuorma autonkuljettajalle. Voimia myös hänelle.
    Ja juu tabletit ja kännykät ei kuulu kenenkään autoilevan ihmisen käytettäväksi ajon aikana.
    Pieni kissansilmä pyörän perässä … Heijastinliivi …?

    • Kristiina Turunen

      Kamalaa myös kuljettajalle. Ihmettelen jatkuvasti, ettei vanhemmat huolehdi lastensa näkyvyydestä liikenteessä. Pimeällä ja sateessa ei kertakaikkiaan näe mustissa kulkevia, tai ylipäätään ketään…

      • Elli

        Ikävää syyllistää vanhempia tässä tilanteessa, mistä sinä tiedät ovatko huolehtineet. Minullakin heijastinliivi oli päällä kun pihasta lähdin mutta reppuun sujahti heti mutkan takana.

  3. Anna Oksa

    Voimia omaisille ja ystäville. Meiltä kotoa näkyy onnettomuuspaikka. Omien lasten tulevaisuus pelottaa. Kyseinen kohta on pimeä ja kapeat reunat pyöräilijälle. Tässä kohdassa jopa ohitellaan, varsinkin toiseen suuntaan. Ja Matomäen kohdalla on alikulku, mutta surullista kyllä, lapsukaiset eivät kaikki sitä käytä. Tien yli mennään vaan.

  4. Kristiina Turunen

    Järkyttävä tapaus! Osanotto läheisille =( Olen samaa mieltä, että kevytliikenne pitäis kulkea ”vastavirtaan”! Jää edes pieni mahdollisuus hypätä ojaan, kun auto tulee vastaan pientareen puolella. Puhelimenräplääjiä valitettavasti riittää. En sano, että tässä tapauksessa niin olisi, mutta itse olen kolme kertaa meilkein joutunut nokkakolariin syystä, että vastaantulijalla on tärkeitä asioita luurissa. Omat silmät ja reaktiokyky pelasti. Lakiin on saatava muutos!
    Tykkää
    · Vastaa · 8 min

  5. Enska

    Jokohan pian saataisin siihen ABC:n risteykseen liikenneympyrä suojateineen? Ei ole kauheasti autoilijoiden nopeuksiin vaikuttanut ne 60km/h rajoitukset risteysalueella. Liikenneympyrä vähän pakottaisi hidastamaan. Siitä kuitenkin kulkee yli kevyttä liikennettäkin.

    • Antti

      Olisi tosiaan korkea aika saada suojatiet ja liikenneympyrä ABC:n risteykseen. Kukaan ei hidasta ohi ajaessaan ja autoilijan kannalta katsottuna Tampereen suuntaan lähdettäessä ei tahdo päästä liikkeelle riittävän nopeasti kun tien pinta kiillottuu. Osanottoni omaisille.

  6. Syvä osanottomme

    Syvä osanottomme nuorensa menettäneelle perheelle, omaisille, läheisille, koulukavereille. Nuoren ihmisen kuolema tuntuu ”epäreilulta”. Voimia jokaiselle, jota suru on koskettanut. Voimia myös autokuljettajalle.

  7. Voisi tapahtua sinullekin

    Surullinen tapaus, mutta ei varmasti jää viimeiseksi. Viialan keskustassa näen joka ainoa arkipäivä klo 16-17 välissä joka toisen vastaantulevan auton kuskin ajelemassa puhelin korvalla, tai vilkuilemassa sylissä olevaa puhelinta. Sen puhelimen räpläämisen huomaa vastaantulevasta autosta ihan selvästi! Eivätkä ole teinejä, vaan enimmäkseen keski-ikäisiä naisia. Toki miehiäkin. Onko se kauppalistan näpyttäminen tai puheluun vastaaminen ihan varmasti sen riskin arvoinen, että ajat jonkun ajatuksissaan ajotielle hortoilevan pikkulapsen yli? Se silmänräpäys voi olla liian pitkä aika. Parillakympillä saa jo laadukkaan bluetooth-kuulokkeen, johon vastaaminen ei vaadi puhelimen kaivamista laukusta pois. Turha jeesustella kuorma-autokuskien tablettien käyttämisestä niin kauan kun samaa välinpitämättömyyttä on enemmistössä autoilijoista.

  8. Anne

    Voi kun ihmiset ymmärtäisivät valojen tärkeyden pimeään aikaan. Valkoinen valo eteen ja punainen taakse ja lisäksi KUNNON heijastimet, näin vältyttäisiin monelta uhrilta.

    Jaan aamulehtiä klo 03-07 välisellä ajalla, stressaavinta työssä on tummiin pukeutuneet pimeät kulkijat, pyörällä ja jalan.

  9. Pasi

    Ikäviä asioita nämä ovat ja liian usein tänä päivänä näistä saa lukea. Mutta yhden asian olen monta kertaa laittanut merkille kun paljon autolla liikun niin mikä siinä heijastimessa on ettei sitä voi ihmiset käyttää se on aika halpa henkivakuutus. Toki tässä tapauksessa siitä en tiedä oliko vai ei lopputulos on ikävä.

  10. Pertti

    Valitettava tapahtuma ja voimia läheisille. Onhan tuo kamala paikka pyöräillä pimeässä, piennar on aivan olematon ja talvella tai loska-aikana ei käytännössä pysty ajamaan pientareella. Pojalla oli pyörässään kaikki kunnossa, jälkiviisastella voi että pojan olisi pitänyt toimia toisin, mutta se ei muuta sitä asiaa että rekka törmäsi poikaan. Pyöräilijä voisi tehdä itsestään näkyvämmän ja autoilija terästää havainnointikykyä. Toisten syyttely ei auta.

  11. autolla kulkeva

    Jokainen voi yrittää ottaa tästä opiksi ja laittaa kunnon valot (ja heijastimet) omaan ja lastensa polkupyörään, ja käyttää niitä jo hämärässä, vaikka itse näkisikin.
    Muille näkyminen on tärkeämpää!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?