Akaa-Volley ja Aitolahden Riento tekivät farmisopimuksen

Akaa-Volley, Risto Lahti

Risto Lahti on kesän mittaan saanut melkoisen määrän lisää harmaita hiuksia pohtiessaan seurojen välisiä yhteistyösopimuksia.

Vaikka lentopallopelissä ei kontakteja vastustajan kanssa tulekaan, loukkaantumisia sattuu aina silloin tällöin. Kun palloa lyödään täysillä, torjunnan sormet ovat kovilla. Myös nilkat ja polvet saavat paljon hyppyjä sisältävässä pelissä niin sanotusti siipeensä.

Akaa-Volleylla on viime vuosilta useita kokemuksia varamiesten tarpeesta. Lentopalloa seuraavat muistavat varmasti Adjedte Agnitheyn sormivamman parin vuoden takaa. Viime kaudella puolestaan Arttu Löfgren ja Teemu Koivunen olivat osan kaudesta sairaslistalla sormiensa vuoksi. Varamiehiä siis tarvitaan.

Lentopalloilussa on käytössä niin sanottu farmijoukkuesysteemi. Alkavalla kaudella Akaa-Volleyn farmijoukkue on ykkössarjan Aitolahden Riento.

– Farmisopimuksen turvin meillä vähemmälle peliajalle jäävät pelaajat voivat saada pelituntumaa Riennon ykkössarjapeleissä, selvitti asiaa Akaa-Volleyn pelaajasopimuksia hoitava Risto Lahti.

– Ja vastavuoroisesti Riennon kehityskelpoiset pelaajat saattavat näyttäytyä meillä liigapeleissä. Farmisysteemi on hyvä olla olemassa juuri mahdollisia loukkaantumisia tai sairastumisia varten. Ja toisaalta ykkösessä pelaa monia nuoria, jotka haluavat kokemuksia liigapeleistä.

Akaa-Volley ja Vilppulan Tähti yhteistyösopimukseen

Lentopallon mestaruusliiga perii farmisopimuksesta korvauksen ja siksi seurat tekevät myös muunlaisia järjestelyitä.

– Allekirjoitimme niin sanotun kehityspelaajasopimuksen Vilppulan Tähden kanssa, selvitti Risto Lahti uutta sopimusta.

– Tähden mestaruusliigaan tähyävä pelaaja saattaa saada meiltä kokemusta liigapeleistä, mikäli joukkueiden sarjapelit eivät osu samalle päivälle. Edellytyksenä on luonnollisesti se, että meillä on tarvetta kelvolliselle pelimiehelle kyseessä olevalle pelipaikalle.

Sopimusten turvin Akaa-Volley on varmistanut jokaiseen liigapeliin täyden miehistön. Omassa rosterissa on käytännössä tuplamiehitys, mutta nyt kokoonpano on turvattu myös mahdollisten esteiden sattuessa kohdalle.

Mestaruusliiga käynnistyy

Kevään karsintapeleistä saakka sekä Akaa-Volleyn mestaruusliigajoukkue että Akaan värejä tunnustava kotiyleisö on innolla odottanut kauden avausta. Nyt se on kohdalla.

Tiistaina 26.9. Akaa-Volley matkustaa Tampereelle Pyynikin Palloiluhalliin. Verkon toisella puolella odottaa tuttuakin tutumpi Rantaperkiön Isku.

Matti Hietanen, Tommi Roininen, Tomi Mutka, Tatu Härkönen, Mauri Kurppa – siinä kokeneita pelureita Iskun kokoonpanossa. Akaa-Volleylla on odotettavissa täysi iltapuhde, mikäli avausottelusta halutaan sarjapisteet omaan sarakkeeseen. Ottelu alkaa Pyynikillä kello 18.30.

Akaalaisten ensimmäinen kotipeli on heti seuraavana sunnuntaina 1.10. Toijalan Monitoimihalliin saapuu vierailulle Sampo Volley Pielavedeltä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?