Leijona Futsal aloittaa pudotuspelit

Viime aikoina lennossa ollut Jovan Stankovic jatkaa Akaassa kaksi seuraavaakin kautta. Kuvat: Joonas Helin.

Viime aikoina lennossa ollut Jovan Stankovic jatkaa Akaassa kaksi seuraavaakin kautta. Kuvat: Joonas Helin.

Futsal-Liigan runkosarja pelattiin loppuun viime viikolla. Leijona Futsalin osalta se tarkoitti kahta kotipeliä. Sarjasijoitus oli jo varmistunut kuudenneksi, joten panokseksi jäi voittoisan vireen hakeminen ensi viikonloppuna alkaviin puolivälieriin. Tämä onnistuikin, kun joukkue kaatoi kotihallissa Monarilla molemmat viikon vastustajat. Keskiviikkona tamperelainen PP-70 nöyrtyi lukemin 6–3 (4–2), ja lauantain päätöskierroksella puolestaan Someron Voima jatkoajan jälkeen maalein 5–4 ja, 4–4 (2–2).

Leijona Futsal puolusti SoVoa tiukemmin lauantain liigapelissä

Leijona Futsal puolusti SoVoa tiukemmin lauantain liigapelissä

Keskiviikon pelissä vastassa ollut PP-70 oli liikkeellä isoin panoksin. Se kaipasi pisteitä päästäkseen pudotuspeleihin, mutta Leijona Futsal oli tyly isäntä. Lopulta liigakarsintoihin joutunut paikallisvastus ei saanut Akaassa mahdollisuuksia, vaikka ottelun alussa käväisikin 0–2-vierasjohdossa. Leijona Futsal vyörytti hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohti tamperelaismaalia, ja tulostakin tuli. Ottelun sankareita olivat kaksi maalia laukonut Jussi Nyström sekä peräti neljä kertaa osunut Jovan Stankovic, joka juhlisti uunituoretta kahden vuoden jatkosopimustaan hienolla tavalla.

Henri Ojala murjoi pallon kaksi kertaa maaliin SoVoa vastaan

Henri Ojala murjoi pallon kaksi kertaa maaliin SoVoa vastaan

Lauantaina vastassa oli vanha tuttu kilpakumppani Somerolta. Jälleen nähtiin viime ajoilta tuttu käsikirjoitus, jossa vierasjoukkue päästetään parin maalin karkumatkalle. Näin tapahtui tällä kertaa toisen jakson alussa, kun SoVo siirtyi 2–4-johtoon rankaistuaan todella tehokkaasti pienistä Leijona-virheistä. Mutta kotijoukkue ei lannistunut nytkään, vaan tuli lopussa väkisin tasoihin lentävän maalivahdin turvin. Jatkoajalla Henri Ojala pääsi iskemään päivän toisen maalinsa ja samalla pelin voitto-osuman.

Ilves vastaan puolivälierissä

Runkosarjan loppusijoitukseksi joukkueelle tuli siis kuudes. Tämä tarkoittaa neljännen kerran peräkkäin paikkaa liigan pudotuspeleihin. Sarjan sääntöjen mukaisesti puolivälierien parit valittiin tiistaina niin, että runkosarjan voittanut Sievi sai valita ensin vastustajansa sijoille 5–8 päätyneistä joukkueista. Sievi valitsi vaasalaisen Ruutupaidat, ja sen jälkeen valintavuorossa ollut Ilves valitsi Leijona Futsalin. Näin ollen Leijonan vastustajaksi tuli sarjan kakkossijalle päätynyt tamperelaisjoukkue, joka pudotti akaalaiset jatkosta puolivälierissä kaksi vuotta sitten. Myös tämän kauden molemmat runkosarjan keskinäiset pelit kääntyivät Ilvekselle, joten ennakkosuosikin asema on tukevasti Tampereella. Leijona Futsal pääsee siis paineetta lyömään kapuloita liigan kestomenestyjän rattaisiin.

Välieriin mennään kahdella voitolla, ja pelit alkavat lauantaina Tampereella. Sunnuntaina pelataan Monarilla ja mahdollinen kolmas ottelu ensi viikon keskiviikkona Tampereella.

Runkosarjan lopullinen sarjataulukko:

Sievi Futsal       53

Ilves FS              53

SoVo                  48

GFT                    43

KaDy                  36

Leijona Fut.       35

Tervarit              24

Ruutupaidat      23

————————————————-

FC Kemi              23

PP-70                   21

Riemu                  19

————————————————

Mad Max              18

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?