Akaaseen yksi kotivoitto futsalin triplasta loppiaisena – TP-Kaarle selvään voittoon Monarilla

Lauantain pelin palkitut Mikko Ananin (vas.) ja Jussi Mikkola, välissä palkinnot jakanut Essi Jokinen. Kuva Juha Pietikäinen.

Toijalan monitoimihallilla vietettiin loppiaislauantaina kolmen futsalsarjapelin päivää. Miesten Futsal-Ykkösen peli päättyi kuitenkin selvään vierasvoittoon. Toijalan Pallo-49 sai vastaansa kärkijoukkue TP-Kaarlen Kokkolasta. Kokkolalaiset eivät antaneet kotijoukkueelle yllätysmahdollisuutta, vaan jatkavat sarjakärjessä 2–6 (2–4) -voitolla.

Tasoitusta ei kärkijoukkueelle pitäisi antaa, Topa kuitenkin lähti lauantain peliin vain kahdeksalla pelaajalla. Se ei tosiaankaan ollut hyvä lähtötilanne. Kuitenkin kotiyleisöä huudatti ensimmäiseksi Joonas Thomas. Thomas vei Topan johtoon kauden neljännellä maalillaan ajassa 4.30. Johto kesti kaksi minuuttia, kunnes Kasper Ojala toi vieraat tasoihin. Ajassa 12.18 Nikola Erceg vastasi TP-Kaarlen 1–2-johtomaalista. Sen kuittasi ajassa 13.42 kotijoukkueen pistekärki Teppo Tenkanen. Syöttäjänä tähän maaliin toimi Joonas Pietikäinen. Vajaata kahta minuuttia myöhemmin Radik Akhmetkhanov vei vieraat uudelleen johtoon. Alle neljä minuuttia ennen puoliaikasummeria Kasper Ojalan toinen maali sinetöi vieraiden 2–4-taukojohdon.

Toinen jakso oli rikkonainen, ja Topan riketili täyttyi jakson puolivälissä. Vieraiden Jussi Mikkolan 2–5-osuma tulikin 10 metrin vapaapotkupisteeltä, kun pelattu oli 30.47. Peliajassa 34.04 syntyivät Jesper Ojalan tekemänä 2–6-päätöslukemat.

Tästä on uusin eväin jatkettava kohti seuraavaa peliä, joka onkin jo keskiviikkona 10. tammikuuta. Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa vastaan asettuu sarjakolmonen, Pirkkalan Jalkapalloklubi. Kauden avausottelussa lokakuussa PJK vei Monarilta pisteet mennessään. PJK–TP-49 alkaa kello 19.30.

Lauantaina 13. tammikuuta Topalla on vuorossa kotiottelu. Silloin Monarille saapuu FC Sport Vaasasta. Peli alkaa kello 15.00

Nelosessa tuhlattiin maalipaikkoja

Loppiaislauantain futsalin kolmen sarjapelin päivän aloitti miesten nelosessa TP-49/Veikkojen ja Urjalan Palloseuran välinen ottelu. Koko kauden ajan TP-49/Veikot on tuhlannut tukuittain hyviä maalipaikkoja. Pisteittä joukkue nytkin jatkaa viiden pelin jälkeen, sillä sarjakakkonen UrPS oli parempi numeroin 2–7.

Akaa Futsalin juniorit voittoon

Akaa Futsalin poikien P 17 Futsal-Liigan peli päätti sarjapelien päivän. Lohkon kärkipaikalta Tervakosken Patoa vastaan lähteneet akaalaiset vahvistivat asemaansa kärjessä. Jussi Virtasen hattutemppu siivitti sinivalkoiset 5–3-voittoon. Ainoan tappion sarjassa on akaalaisille aiheuttanut FC Kangasala. Joukkueet kohtaavatkin 28.1. Kangasalla.