Kauppakirjan allekirjoitus viimeisteli Vasken miesten kahden vuoden työn

Uudenmaan Kuljetuspalvelu rakentaa hallin Akaaseen

Uudenmaan Kuljetuspalvelujen ostama alue sijaitsee Abc-aseman rekkaparkin takana. Kauppakirjan kaupungin puolesta allekirjoittanut kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen, kuljetusliikkeen edustaja Sari Oksa, kaupanvahvistaja toiminut Heikki Knuutila sekä projektipäällikkö Jaakko Leinonen kävivät katsastamassa paikan tiistaina. Tällä hetkellä alueella haketetaan puuta, mikä siirtyy pois tontilta.

Uudenmaan Kuljetuspalvelujen ostama alue sijaitsee Abc-aseman rekkaparkin takana. Kauppakirjan kaupungin puolesta allekirjoittanut kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen, kuljetusliikkeen edustaja Sari Oksa, kaupanvahvistaja toiminut Heikki Knuutila sekä projektipäällikkö Jaakko Leinonen kävivät katsastamassa paikan tiistaina. Tällä hetkellä alueella haketetaan puuta, mikä siirtyy pois tontilta.

Uudenmaan Kuljetuspalvelu Oy aloittaa heti uuden toimitilan suunnittelun Akaan kaupungilta ostamalleen noin hehtaarin alueelle. Tällä hetkellä Tampereella tukikohtaansa pitävä kuljetusyritys rakentaa Toijalan Abc-aseman taakse noin 1500 neliön hallin, johon tulee yrityksen omien toimintojen lisäksi myös vuokrattavaa tilaa.

Akaan kaupungin ja kuljetusyrityksen väliset kaupat lyötiin lukkoon viime tiistaina, kun yrityksen edustajana Sari Oksa ja kaupungin edustajana kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen allekirjoittivat alueen kauppakirjan. Kauppahinta on 50 000 euroa. Kaupan ehtojen mukaan rakentaminen on aloitettava vuoden kuluessa ja rakennuksen on oltava valmis vuoden 2016 loppuun mennessä.

– Tarkoitus on päästä alkuun mahdollisimman pian. Osa tiloista tulee varmasti omaan käyttöön ja osaan on tarjolla vuokralaisia. Tarkempaa tietoa ei vielä ole, koska asia on suunnitteluasteella, kertoo Sari Oksa.

Yritys on etsinyt uutta tukikohtaa paljon tilaa vievälle kalustolleen  ja oheistarvikkeille. Oksan mukaan haaveena on saada samaan paikkaan  lähes kaikki, mikä liittyy ajoneuvojen huoltoon, korjaukseen, renkaisiin ja pesuihin.

– Valmiina moisia tiloja ei ole tarjolla, ja mikäli tila löytyisikin, pihatilat ovat liian pienet.

Yritykseen kuuluu Uudenmaan Kuljetuspalvelu Oy:n lisäksi myös Lempäälän Autokuljetus Oy. Kalustona on kuorma-autoja, rekkoja ja pakettiautoja. Yritystä työllistävät kappaletavarakuljetukset sekä myös pakastekuljetukset.

Työntekijöitä kahdessa yrityksessä on noin 80. Sari Oksa kertoo työntekijöiden olevan Tampereelta ja lähikunnista.

– Halli tuo työpaikkoja Akaaseen. Lisäksi työntekijöiden kotipaikat voivat muuttua ja työntekijät muuttaa lähemmäs, jos yrityksen asemapaikka tulee jatkossa olemaan Akaa. Osa työntekijöistä onkin jo Akaasta.

Kuljetusyritys toimii Etelä-Suomessa erityisesti Tampereen alueella ja pääkaupunkiseudulla. Lisäksi sillä on jonkin verran kuljetuksia ympäri maata.

Sari Oksa kertoo yrityksen puntaroineen myös muita paikkoja uudelle toimitilalleen.

– Mietimme olemmeko lähempänä pääkaupunkiseutua vai lähdemmekö Pirkkalan suuntaan, johon on tullut paljon yritysaluetta. Akaa oli kuitenkin ehkä vahvin vaihtoehto, koska se on lähellä molempia ja keskeisellä paikalla.

Valkeakosken Seudun Kehitys Oy:n Vasken Sisu-hankkeen projektipäällikkö Jaakko Leinonen kertoo, että neuvotteluja kuljetusyrityksen saamiseksi Akaaseen on käyty yli kaksi vuotta. Leinosen ohella neuvotteluihin on osallistunut yritysasiamies Risto Rantala. Yhteistyötä on tehty myös kaupungin maankäyttö- ja kaavoitusyksikön kanssa.

– Sijoittumisprosessit vievät aikaa. Olemme nyt erittäin iloisia, että yritys on päättänyt tulla Akaaseen. Kuljetusalan yritysten sijoittuminen tänne tukee Etelä-Pirkanmaan logistista vyöhykettä. Tervetuloa vaan seuraavat, Leinonen toivottaa.

Uudenmaan Kuljetuspalvelujen ostama alue sijaitsee Abc-aseman rekkaparkin takana. Kauppakirjan kaupungin puolesta allekirjoittanut kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen, kuljetusliikkeen edustaja Sari Oksa, kaupanvahvistaja toiminut Heikki Knuutila sekä projektipäällikkö Jaakko Leinonen kävivät katsastamassa paikan tiistaina. Tällä hetkellä alueella haketetaan puuta, mikä siirtyy pois tontilta. Uudenmaan Kuljetuspalvelujen ostama alue sijaitsee Abc-aseman rekkaparkin takana. Kauppakirjan kaupungin puolesta allekirjoittanut kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen, kuljetusliikkeen edustaja Sari Oksa, kaupanvahvistaja toiminut Heikki Knuutila sekä projektipäällikkö Jaakko Leinonen kävivät katsastamassa paikan tiistaina. Tällä hetkellä alueella haketetaan puuta, mikä siirtyy pois tontilta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?