Timon Kuvakauppa uudistaa ilmettään

Timon Kuvakaupan yrittäjän Timo Saarisen mukaan työläintä remontissa on ollut kalusteiden kokoaminen. Yrittäjä toteaa pahviroskaa syntyneen melkoisesti.

Timon Kuvakaupassa asiakkaita on palveltu viime viikot remontin keskellä. Lattiat ovat saaneet uuden, kestävän vinyylipinnan, seiniä on paneloitu ja maalattu ja kalusteita uusittu. Yrittäjä Timo Saarinen arvelee loppusuoralla olevan pintaremontin valmistuvan parin viikon sisällä.

Kuvakauppa luopui syksyllä isosta kuvantekokoneesta, jonka jälkeen tuli ajankohtaiseksi lattian uusiminen.

– Kun lattia laitetaan kuntoon, täytyy muukin laittaa kuntoon. Ja kun muu on laitettu kuntoon, täytyy kalusteetkin uusia, Saarinen kuvailee urakkaa.

Saarisen mukaan eniten työtä on teettänyt kalusteiden kasaaminen. Yrittäjä on tehnyt remonttia itse lukuun ottamatta vinyylilattiaa.

– Kun ollaan pienellä budjetilla liikkeellä, täytyy tehdä itse. Silloin saa sellaisen kun haluaa, eikä voi syyttää kuin itseään, jos jotain menee pieleen, Saarinen huomauttaa.

Syksy on kuvausten sesonkiaikaa

Timo Saarinen on pitänyt valokuvausliikettä Toijalassa kohta 17 vuotta. Yrittäjän lisäksi liike työllistää yhden työntekijän, kiireisimpään aikaan syksyllä myös toisen.

Syksy on valokuvaajalle koulu- ja päiväkotikuvausten sesonkiaikaa. Saarisen kuvauskeikat ovat keskittyneet erityisesti Lounais-Suomeen. Viime viikolla Saarinen kävi kuvaamassa päiväkotilapsia Valkeakoskella ja Pöytyän Riihikoskella. Tällä viikolla Saarinen ajaa taas Pöytyälle, mutta tällä kertaa Kyröön ja Yläneelle.

– Kun homman tekee hyvin, sana kiirii. Kuvissa lapsilla on hauskaa, mikä on se juttu, Timo Saarinen kertoo.

Kuvista tulee myös palautetta. Saarinen näyttää sähköpostiviestejä, joista yhdessä kiitellään kuvia ja toisessa harmitellaan, ettei Saarinen ollut ottamassa kuvia: ”Tylsää, kun koululla ei ole enää tätä kivaa kuvaajaa, vaan se joka sanoo tylsästi ’hymyä’.

Filmeillä on omat käyttäjänsä

Timo Saarisen mukaan Kirkkotorin liike tarjoaa palvelua paikallisille asiakkaille sekä tilat kuvien valmistukselle. Paperikuviksi kuvat tehdään tulostimilla.

Vaikka digikuvat ovat vallanneet alaa, filmirullatkaan eivät ole kokonaan kadonneet. Kuvantekokoneesta luopumisen jälkeen Timon Kuvakaupassa ei kehitetä enää filmejä vaan ne lähetetään muualle kehittäväksi.

– Filmejä tulee niin vähän, että koneen ylläpitäminen ei enää kannattanut. Enimmäkseen filmien tuojat ovat varttuneempaa väkeä. Heillä voi olla myös digikamera tai he ottavat kuvia myös puhelimella, mutta silti he haluavat kuvata perinteisellä kameralla, kun osaavat sen käytön, Timo Saarinen kertoo.

Muki oli joulun suosikkilahja

Timo Saarisen mukaan yrittäjän leipä koostuu monista puroista, joihin kuuluvat myös passikuvat, kehystykset ja kuvalahjatuotteet, joista viime joulun suosikkilahja oli omalla kuvalla varustettu muki.

Haastattelutuokion aikana passikuvassa käy neljä ihmistä. Timo Saarisen mukaan piikki passikuvissa koettiin viime vuonna, jolloin viimeiset kymmenen vuoden passit vanhenivat.

– Parhaimmillaan asiakkaita taisi olla 15 päivässä, Saarinen kertoo.

Netti ei ole kaikkien juttu

Valokuva-alalla toimii myös useita verkkokauppoja. Saarisen mukaan kivijalkakaupan valtti on palvelu.

– Tavarat saa kyllä ostettua netistä, mutta palvelua ei netistä oikein taida saada. Jos joku haluaa esimerkiksi kuvastaan kopion ja sille vielä kehykset, on melkein tultava tänne. Täällä se onnistuu helpoiten. Sitä paitsi ei kaikilla ole nettiä, eikä sekään ole kaikkien juttu, Timo Saarinen sanoo.

Timo Saarinen on pitänyt valokuvausliikettä Toijalassa kohta 17 vuotta. Yrittäjän mukaan leipä tulee monesta pienestä purosta. Erilaiset kuvaukset pitävät Saarisen reissun päällä. Tänä keväänä tiedossa on myös vaalikuvauksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?