Toijalan keskustan arkkitehtikilpailun voittaja palkitaan 18 000 eurolla

Kilpailualue käsittää noin 30 hehtaaria. Tarkempaa tarkastelua tehdään Valtatien ympäristössä alueella, jonka pinta-ala on  8 hehtaaria.

Kilpailualue käsittää noin 30 hehtaaria. Tarkempaa tarkastelua tehdään Valtatien ympäristössä alueella, jonka pinta-ala on 8 hehtaaria.

Toijalan keskustan arkkitehtuurikilpailu alkoi tänään maanantaina ja jatkuu 1. lokakuuta asti. Kilpailulla haetaan ideoita Toijalan keskustakorttelien rakenteen, katutilan, näkymien ja liikenneratkaisujen suhteen.

Toijalan keskustaan toivotaan kaupunkikuvaltaan valoisaa, raikasta ja modernia ilmettä, joka on houkutteleva kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina. Arkkitehtuurin toivotaan ilmentävän Akaan pikkukaupungin vehreää ja valoisaa ilmettä.

– Aseman seudun ja torin väliin jäävä Toijalan ydinkeskustan alue on rakentunut kortteli korttelilta vuosikymmenten aikana. Nyt odotamme ratkaisuja, jotka sitovat vanhat rakenteet uusiin ajatuksiin mielenkiintoisella ja laadukkaalla tavalla, valottaa Akaan kaupungin kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen.

Akaan kaupunki järjestää kilpailun yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kanssa.

Voittajille jaossa 50 000 euron palkinnot

Arkkitehtuurikilpailun palkintoina jaetaan 50 000 euroa siten, että ensimmäinen palkinto on 18 000 euroa, toinen palkinto 13 000 euroa ja kolmas palkinto 9 000 euroa. Lisäksi jaetaan kaksi lunastusta suuruudeltaan 5 000 euroa. Palkintolautakunta voi yksimielisellä päätöksellä jakaa palkintosumman myös toisin Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kilpailusääntöjen edellyttämällä tavalla.

Palkintolautakuntaan kuuluvat Akaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Rytkönen, kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Henna Rantanen, kaupunginjohtaja Aki Viitasaari, kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen ja vastaava rakennustarkastaja Anu Hytönen. Lisäksi Suomen Arkkitehtiliittoa lautakunnassa edustavat arkkitehti Anri Linden ja kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen.

Kilpailutyöt jätetään nimettöminä, joten kilpailuehdotusten arvioinnin suorittava palkintolautakunta ei tiedä töiden suunnittelijoita arviointia tehdessään.

Akaan kaupunginvaltuusto päätti arkkitehtuurikilpailun järjestämisestä kokouksessaan joulukuussa 2013.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?