Nahkialanvuoren liikuntayhdistys järjestää linnunpönttöjen asennustalkoot – Pöntön asentajan toivotaan myös puhdistavan pöntön syksyllä

Oheinen linnunpönttö ei ole vielä valmis, vaan odottaa puupintojen lämpökäsittelyä sekä metallivahvistusta reiän ympärille. Kuva Jukka Salminen.

Nahkialanvuoren liikuntayhdistys järjestää ensi lauantaina 9. huhtikuuta kello 10 alkaen linnunpönttöjen asennustalkoot Nahkialanvuorelle. Valmiita pönttöjä on jaossa 25 kappaletta ja ne on tarkoitus asentaa Nahkialanvuorelle.

– Numeroidun pöntön voi lunastaa kello 10 alkaen Nahkialanvuoren laavulta ja mennä vaikka koko perheen voimin laittamaan sen paikalleen odottamaan pikkulintujen pesinnän alkamista. Pöntön lunastushinta on 20 euroa ja halutessaan sillä saa myös kuitattua tämän vuoden jäsenmaksun liikuntayhdistyksessä, Nahkialanvuoren liikuntayhdistyksen puheenjohtaja Jukka Salminen kertoo.

Ajatuksena on, että kevään edistyessä pöntön asentanut voi sitten palata asennuspaikan läheisyyteen tarkastelemaan, mikä lintupariskunta on ottanut pöntön pesäpaikakseen.

– Syksymmällä voi sitten tulla puhdistamaan pöntön seuraavaa kevättä varten. Jokaisesta pöntöstä aukeaa joko etuseinä tai lattia, joten tämä toimenpide onnistuu helposti, Salminen kertoo ja vinkkaa, että asennuksen jälkeen voi istahtaa laavun penkeille ja vaikka paistaa makkarat tulisijalla.

– Liikuntayhdistys on varannut tapahtumaan jonkin verran makkaroita ja juotavaa, mutta omiakin eväitä voi tuoda.

Nahkialanvuoren liikuntayhdistys on jo yli 10 vuotta kehittänyt aluetta kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Alueelta löytyy kuntoreittien lisäksi muun muassa kiintorastiverkko, Lasten hiihtomaa, kuntoportaat sekä laavu.

– Alueen kehittäminen entistä monipuolisemmaksi on jatkuva prosessi ja yhteistyössä kaupungin kanssa jatkamme suunnitelmallista kehittämistä meidän kaikkien akaalaisten hyväksi, Salminen päättää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?