Viimeiset kolme esitystä tällä viikolla

Seitsemän veljestä hätyyttelee katsojaennätystä

Kohtaus, jossa härät ajavat veljekset kivelle, on toteutettu naisten ja heinähankojen voimin. Kuva: Sami Koljonen.

Kohtaus, jossa härät ajavat veljekset kivelle, on toteutettu naisten ja heinähankojen voimin. Kuva: Sami Koljonen.

Toijalan Näyttämön kesänäytelmän Seitsemän veljestä on tähän mennessä nähnyt 2840 katsojaa. Toijalan Satamassa esitettävä musiikkinäytelmä hätyyttelee Sataman katsojaennätystä, jota pitää hallussaan 2003 ja 2004 esitetty Viulunsoittaja katolla. Musikaalin näki noin 3200 katsojaa. Viime kesänä Mimosan hipiä ylsi 3039 katsojaan ja vuoden 2013 Housut pois 2411 katsojaan.

Tiina Salonen Toijalan Näyttämöltä arvioi Seitsemän veljestä -näytelmän yltävän noin 3400 katsojaan. Tähän mennessä eniten yleisöä, 215 katsojaa, on ollut torstain 9.7. esityksessä. Myös sunnuntaina 5.7. ja keskiviikkona 8.7. katsomassa istui lähes 200 katsojaa. Molempina päivinä näytelmää seurasi 194-päinen yleisö.

Seitsemän veljestä on saanut katsojat kaiken kaikkiaan heinäkuussa hyvin liikkeelle. Vähimmilläänkin katsojia on ollut 149.  Kesäkuussa katsojaluvut liikkuivat sadan molemmin puolin. Vähiten katsojia oli kaksoisensi-illan jälkeen sunnuntaina 14.6., jolloin paikalla oli 24 henkilöä.

– Ensimmäinen viikko on aina todella hiljainen. Silloin ihmiset tunnustelevat, kannattaako näytelmää lähteä katsomaan vai ei. Ennen juhannusta oli myös kylmää, märkää ja tuulista. Ilmat pelottelivat ihmisiä, Tiina Salonen toteaa.

Vieraskirjan mukaan kaukaisimmat katsojat ovat olleet Ruotsista, Hollannista, Saksasta ja Shanghaista.

Seitsemän veljestä -näytelmän viimeiset esitykset ovat tällä viikolla keskiviikkona, torstaina ja perjantaina. Tiina Salonen suosittelee varaamaan liput etukäteen joko netin kautta tai soittamalla. Nettivaraus sulkeutuu viimeistään esityspäivän aamuna.

– Ilman varausta teatteriin lähteminen on vähän riskialtista, koska emme voi ottaa katsomoon hirveästi päälle 200 ihmistä. Sen takia suosittelen soittamaan ja varaamaan paikkoja.

Seitsemän veljestä -näytelmää esitetään Toijalan Satamassa vielä kolme kertaa. Kuva: SAmi Koljonen.

Seitsemän veljestä -näytelmää esitetään Toijalan Satamassa vielä kolme kertaa. Kuva: Sami Koljonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?