Kaksi uutta rivitaloa Ylpöntielle

Harri Hirvonen arvioi Ylpöntien rivitalojen houkuttelevan asunnonostajia sijainnillaan.

Harri Hirvonen arvioi Ylpöntien rivitalojen houkuttelevan asunnonostajia sijainnillaan.

HTH-Insinöörit Oy rakentaa Toijalan Ylpöntielle kahta kolmen asunnon rivitaloa, jotka valmistuvat alkusyksystä. Asunto-osakeyhtiö Helinhoviksi nimettyyn kohteeseen tulee neljä 84 neliön neliötä ja kaksi 60 neliön kaksiota. Tontille nousee myös kuuden paikan autokatos.

Tällä hetkellä puolet asunnoista on varattu. Akaalaisten ohella kohde on kiinnostanut myös ulkopaikkakuntalaisia. Vapaana on vielä kaksi neliötä ja yksi kaksio. Yrittäjä Harri Hirvonen HTH-Insinööreistä uskoo kohteen houkuttelevan sijainnillaan asunnonostajia. Rautatieasemalle matkaa on puolisen kilometriä.

– Paikka on Toijalan paras. Tästä on lyhyt matka keskustaan ja juna-asemalle. Tämän lähempää ei tällä hetkellä varsinkaan uutta rivitaloasuntoa saa. Minulla oli luotto siihen, että hyvällä paikalla on kysyntää, ja näin myös oli. Mukana on myös uutta tekniikkaa, kuten vesikiertoinen lattialämmitys poistoilmalämpöpumpulla, Hirvonen perustelee.

Seinäelementit tehdään hallissa

Tontilla perustukset maanrakennus- sekä lvi- ja sähkötekniikkatöineen ovat valmiina. Ulkoseinäelementit tehdään valmiiksi Hirvosen isän Heimo Hirvosen omistaman Helmitalo Oy:n tehtaalla Kylmäkoskella. Harri Hirvonen arvioi tontilla töiden jatkuvan reilun kuukauden päästä.

– Seinät pystytetään yhden päivän aikana ja laitetaan päälle kattoristikot ja aluskate, jolloin se on säältä suojassa. Sateen armoille sitä ei jätetä.

HTH-Insinöörit Oy on ostanut rivitaloyhtiön tontin Käyttökoti Oy:ltä. Jos kysyntää riittää, työt jatkuvat ensi syksynä viereisellä tontilla. Naapuriin on suunnitteilla samanlainen, kahden rivitalon asunto-osakeyhtiö, joka saa nimen Helinkulma. Taloille on jo myönnetty rakennuslupa, ja tontilla on tehty pohjatyöt.

Rakentaminen tuttua pienestä pitäen

24-vuotias Harri Hirvonen on perustanut HTH-Insinöörit Oy:n puolitoista vuotta sitten. Omia rakennusmiehiä yrityksellä ei ole, vaan rakennuspalvelun se ostaa Helmitalolta.

Harri on valmistunut viime vuonna rakennusinsinööriksi. Ammattikorkeakoulututkintoa edelsivät rakennuspuolen opinnot ammattikoulussa. Oman yrityksensä lisäksi Hirvonen työskentelee Helmitalon palveluksessa. Välillä hän ehtii myös itse timpurin hommiin.

– Rakennusala on tullut tutuksi pienestä pitäen. Työ on monipuolista, samanlaisia päiviä ei juurikaan ole.

Ylpöntien rivitalojen lisäksi HTH-Insinöörit Oy rakentaa parhaillaan Viialassa omakotitaloa Hukariin. Myös Uudenkylän alueelta on tontti varattu pari- tai omakotitaloa varten.

 

7ylpöntienrivitalo4 7ylpöntienrivitalo2 7Ylpöntierivitalo1

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?