Rakennusliike Urho suunnittelee jo seuraavaa rivitalokohdetta ja liiketilaa Akaaseen

Hämeentien rivitalot valmistuvat keväällä

7urho2Rakennusliike Urhon rakentamat neljä rivitaloa Hämeentien varteen Toijalaan valmistuvat huhti-toukokuussa. Asunto-osakeyhtiö Akaan Ketoneilikan 12 asunnosta suurin osa on jo myyty tai varattu.

– Kysyntä oli alussa hyvää, loppuvuosi oli tosi hiljainen, mutta nyt kysyntä on vironnut uudelleen. Tällä hetkellä vapaana on vielä pari kaksiota ja pari kolmiota, kertoo Urhon toimitusjohtaja Heikki Rissanen.

Rivitaloasunto Akaassa lähellä rautatieasemaa on houkutellut akaalaisia sekä tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ja Tampereen suunnassa asuvia. Ostajien joukossa on sekä eläkkeelle jääneitä, nuoria aikuisia että sijoittajia.

– Ainakin kauempaa tulevia kiinnostaa tässä hyvä sijainti, lähellä olevat palvelut ja hintataso, Rissanen arvioi.

Huippuvuosi taantumasta huolimatta

Heikki Rissasen mukaan heikko taloustilanne ei ole karkottanut ihmisiä pois asuntomarkkinoilta, mutta ostopäätöstä voi jarruttaa rahoituksen järjestyminen.

– Yksilötasolla ihmiset ovat valmiita ottamaan riskejä. Esimerkiksi useampi nyt rivitalossa asuva on kysynyt meiltä omakotitalon rakentamista. Mutta tänä päivänä tilanne on se, että rahoitusta ei saa omakotitaloon, jos rivitaloasunto on myymättä. Maailmantilanne muuttaa maailmaa hetkeksi aikaa, mutta onneksi ihmiset ovat sopeutuvaisia ja hyviä keksimään innovatiivisia ratkaisuja. Maailma ei pysähdy, vaikka joskus siltä tuntuukin.

Rissasen omassa liiketoiminnassa taantuma ei viime vuonna näkynyt, vaan vuosi oli niin Rakennusliike Urholla, Hämeen Sähköllä kuin kiinteistöomistukseen keskittyneellä Evergoldilla huippuvuosi.

– Viime vuoden tulos tehtiin riskejä ottamalla. Jatkon kannalta kysymysmerkki on, otetaanko riskejä edelleen, lähdetäänkö viemään asioita eteenpäin ja jaksetaanko taistella tuulimyllyjä vastaan vai mennäänkö mukaan taantuma-ajatuksiin, yrittäjä miettii.

Uudet suunnitelmat pöydällä

Rakennusliikkeen pöydällä odottavat toteuttamista jo uudet hankkeet. Toimitusjohtaja Heikki Rissanen kertoo uuden rivitalohankkeen olevan suunnitteilla Toijalan keskustaan, ja liiketilaa kaavaillaan moottoritien risteykseen Akaan Porttiin. Tavoitteena on aloittaa molemmat hankkeet tämän vuoden aikana. Myös naapurikuntiin on vireillä asuntorakentamista.

Heikki Rissanen ei kyllästy puhumasta Akaan hyvästä logistisesta sijainnista, jota täydentävät hyvät palvelut, toimiva kouluverkko ja hintataso. Yrittäjä toivoo, että positiivinen ajattelu tarttuisi laajemmaltikin.

– Kaikilta pelureilta odottaisin sitä, että katsottaisiin tulevaisuuteen, tehtäisiin asioita sen eteen ja ajateltaisiin asioista positiivisesti ja mietittäisiin, mitkä asiat täällä ovat hyvin. Huonot asiat poistuvat töitä tekemällä.

Kiitokset ja moitteet otettava opiksi

Akaa menestyi äskettäin huonosti Espi Finlandin tekemässä kuntakyselyssä. Kyselyyn vastanneista 38 akaalaisesta vähän yli viisi prosenttia suosittelisi Akaata kavereilleen tai tuttavapiirilleen. Vaikka otos oli pieni, Rissasen mukaan palautteesta kannattaa aina ottaa vaarin.

– Vaikka kysely ei kerrokaan koko totuutta, kannattaa viestistä ottaa vinkkiä, oli kyse sitten kiitoksista tai moitteista, ja miettiä, mitä on tehty oikein ja mitä väärin ja yrittää korjata sitä. Nyt on parannettava asioita eikä miettiä, mikä on historia.

7Urho1
Rakennusliike Urhon toimitusjohtajan Heikki Rissasen (vas.) mukaan Akaa on hyvä paikka rakentaa, elää ja yrittää. Myyntipäällikkö Eero Eskola kehuu hyviä palveluja ja asuntomahdollisuuksia.

Rakennusliike Urhon toimitusjohtajan Heikki Rissasen (vas.) mukaan Akaa on hyvä paikka rakentaa, elää ja yrittää. Myyntipäällikkö Eero Eskola kehuu hyviä palveluja ja asuntomahdollisuuksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?