Tapon yrityksestä ja muusta väkivallasta epäilty akaalaismies tuomittiin lähestymiskieltoon – Nainen kertoi olevansa yksi pahoinpidellyistä, hakemus koski myös kahta miestä

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut tänä keväänä saman akaalaismiehen sekä vangittavaksi että lähestymiskieltoon. Kuva Tarja Antola

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 15. maaliskuuta akaalaisen, 45-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, viidestä pahoinpitelystä ja yhdestä laittomasta uhkauksesta. Kaikki epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Akaassa.

Torstaina 7. huhtikuuta käräjäoikeus käsitteli lähestymiskieltoasiaa. Siinä naishenkilö pyysi itsensä suojaksi vuoden mittaisen perusmuotoisen lähestymiskiellon määräämistä kyseistä maaliskuussa vangittua miestä vastaan henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdistuvan rikoksen tai tällaisen rikoksen uhan tai muun vakavan häirinnän torjumiseksi.

Maaliskuiseen vangitsemiseen liittyvät ja poliisin esitutkinnassa olevat viisi epäiltyä pahoinpitelyä tapahtuivat Akaassa heinäkuussa ja marraskuussa 2021 sekä tammi-, helmi- ja maaliskuussa 2022. Lähestymiskieltoa hakeneen naisen mukaan 7.1.2022 ja 11.2.2022 tehdyiksi epäillyt pahoinpitelyt kohdistuivat häneen.

Käräjäoikeuden mukaan on perusteltu aihe olettaa, että mies tulisi tekemään naisen henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdistuvan rikoksen tai muulla tavalla vakavasti häiritsemään häntä. Lähestymiskiellon määräämiselle oli siten perusteet, ja käräjäoikeus hyväksyi hakemuksen.

Lähestymiskieltoon määrätty akaalaismies ei saapunut oikeuden istuntoon. Hän on ollut vangittuna 15. maaliskuuta alkaen, ja tiistaina 19.4. Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi miehen edelleen pidettäväksi vangittuna.

Hakemus koski myös kahta miestä

Käräjäoikeuden määräämä lähestymiskielto tuli voimaan heti torstaina 7.4., ja se päättyy 6.4.2023.

Lähestymiskieltoon määrätty henkilö ei saa tavata suojattavaa henkilöä eikä muuten ottaa häneen yhteyttä tai sitä yrittää. Kiellettyä on myös suojattavan henkilön seuraaminen tai tarkkaileminen. Jos lähestymiskieltoon määrätty rikkoo kieltoa, hänet on käräjäoikeuden päätöksen mukaan tuomittava lähestymiskiellon rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Käräjäoikeuden mukaan lähestymiskieltoa hakenut nainen ei ollut esittänyt selvitystä siitä, millä perusteella hän olisi oikeutettu edustamaan hakemuksessaan mainittuja kahta muuta henkilöä, joten hakemus jätettiin näiden osalta tutkimatta. Molemmat henkilöt ovat miehiä.

Lue myös: Tapon yrityksestä epäilty ja tiistaina vangittu akaalaismies tuomittiin viime vuonna käräjillä – Hakkasi toisen miehen kanssa linja-autossa asuneen uhrin ja sai lähes puolitoista vuotta ehdollista vankeutta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?