Etta jäi Akaa-Volleyn jalkoihin – Akseli Lankisen kierresyötöt olivat oululaisille liian vaikeita

Akaa-Volleyn mestaruusliigataival jatkui sunnuntai-illalla Iissä. Oululainen lentopalloseura Etta oli ottelun isäntänä, ja pelipaikkana oli Iin kunnan upouusi palloiluhalli. Näin halli vihittiin käyttöönsä arvokkaasti lentopalloilun merkeissä.

Molemmilta joukkueilta puuttui ottelusta hyökkäysvoimaa. Ettan kuluvan kauden tehokkain hyökkääjä ja liigan kaikkien laitapelaajien tilastokuudes Jan Helenius on loukkaantuneena sivussa muutamista peleistä. Akaa-Volleyn miehistöstä puuttui hakkuri Urpo Sivula, joka sai pitkästä pelireissusta huilivuoron.

Ettalle Heleniuksen puuttuminen oli kohtalokkaampaa. Akaa-Volleylla on leveämpi pelaajarosteri ja jokaiselle pelipaikalle löytyy kilpailukykyinen korvaaja. Iissä Aatu Pöllänen sai kunnian ottaa vastuuta hakkurin tontista.

Ottelun ensimmäisessä erässä Etta oli matkassa mukana vain aivan alussa. Kun Akaa-Volleyn peli lähti rullaamaan, kotijoukkueella ei ollut paljon jakoa.

Akaa-Volleyn syötöt myrkkyä Ettalle

Toinen erä kääntyi Akaa-Volleylle paljolti erittäin vahvan syöttöpelin vuoksi. Etta teki erän ensimmäisen pisteen, mutta kun akaalaiset voittivat seuraavan pallon, se oli menoa. Akseli Lankinen asteli syöttöviivalle, ja miehen syöttöputki katkesi vasta Ettan toiseen aikalisään lukemissa 1–8.

Tuon jälkeen Etta osoitti tutun taisteluilmeensä eikä piste-ero kasvanut, kunnes Eetu Pennanen sai oman syöttövuoronsa. Pennanen kuritti viime kauden joukkuettaan pahoilla hyppysyötöillä, ja joukkueiden väliin tuli jälleen muutama piste lisää. Lopullisesti erä ratkesi Aatu Pölläsen syöttövuorolla.

Pölläsellä on todella kovat hyppysyötöt. Kunhan hän saa niihin lisää varmuutta, vapisevat kaikkien mestaruusliigajoukkueiden vastaanottajat aivan varmasti.

Viimeisessä erässä Etta pysyi vieraidensa matkassa aina tilanteeseen 9–9. Akaa-Volley oli vaikeuksissa vain Ettan Markus Väisäsen leijasyöttöjen kanssa. Kunnian viimeisen pisteen tekemisestä sai Pennanen, joka teki kaikkiaan 15 pistettä joukkueelleen.

Maajoukkueessakin kovia kierteisiä aloituksiaan antava Akseli Lankinen syötti Etta-pelissä viisi ässää. Aarkiostokuva Harri Mattila

Akaalaiset onnistuivat joka tontilla

Ottelun tilastot ovat akaalaisittain miellyttävää luettavaa. Joukkueen parhaana palkittiin keskipelaaja Mart Naaber (10/+8), joka kirjautti puolet joukkueensa kaikkiaan kymmenestä torjuntapisteestä. Enderwin Herreran tilastomerkintä on täsmälleen sama 10/+8 ja Pölläsen puolestaan 9/+3.

Huomionarvoista Akaa-Volleyn tilastoissa on Akseli Lankisen noteeraus 7/+6, joka on passarille melko komea. Tuon selittää maajoukkuepassarin pelätty kierteinen syöttö. Akaa-Volley voitti ässäsyötöt Ettaa vastaan 12–1, ja yksistään Lankisen sarakkeeseen merkittiin viisi suoraa pistettä.

Lankinen kamppailee tasaväkisesti liigan ässäsyöttäjien tilastossa kovien hakkurien Hurrikaanin Antti Ropposen ja Savo Volleyn OlliPekka Ojansivun kanssa.

Akaan Voitto Köykkä oli jo tapansa mukaan ottelun liberoista paras ja ansaitsi jälleen yhden merkinnän liigan PROLibero -kilpailuun.

Köykän ja kumppaneiden kyvyt testataan seuraavan kerran keskiviikkona Monarilla. Vastustajaksi saapuu liigakärki Hurrikaani Loimaa.

VaLePa-pelissä kunnostautunut passari Akseli Lankinen tarjoilee pallon laitapelaaja Joni Mikkoselle, kun hyvään vireeseen päässyt keskipelaaja Mart Naaber harhauttaa vastustajan torjunnan ilmaan. Kuva Harri Mattila

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?