Katso video: Akaa-Volleyn mestaruusjahti alkaa tänään Loimaalla – Tuleva finaalisarja puhutti kuntajohtajakokouksessa

Akaa-Volley on edennyt miesten lentopallon Mestaruusliigan finaaliin toisena vuonna peräkkäin. Akaalaiset kaatoivat vuodesta 2017 asti mestaruuden voittaneen VaLePan viime perjantaina välieräsarjan viidennessä pelissä erin 3–1. Tappion myötä VaLePa kohtaa pronssiottelussa Savo Volleyn, ja viime vuonna hopeaa saavuttanut Akaa-Volley jatkaa finaalisarjaan jahtaamaan historiansa ensimmäistä mestaruutta Hurrikaani-Loimaata vastaan. Mestaruuteen vaaditaan neljä otteluvoittoa.

Finaali- ja pronssiottelut alkavat tänään tiistaina 9. huhtikuuta. Akaa-Volley aloittaa finaalisarjan vieraskentällä Loimaalla.

Lue lisää: Miesten lentopallon Suomen mestari vaihtuu – Akaa-Volley kohtaa finaalipeleissä Hurrikaani-Loimaan

Akaa-Volley puheenaiheena kuntajohtajien kokouksessa

Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola oli seuraamassa perjantaina välieräsarjan ratkeamista Akaa Areenalla.

– Ottelussa oli kerta kaikkiaan mahtava tunnelma. Hienoa, kun jännittävän ja tiukan ottelun päätteeksi tuli voitto ja finaalipaikka varmistui, Peltola iloitsee.

Akaa-Volleyn viime vuosien menestyksellä on ollut vaikutuksia myös Akaan kaupungille.

– Menestys on ollut Akaalle merkittävää. Se on tuonut kaupungille tunnettuutta ja näkyvyyttä kansallisella, mutta myös kansainvälisellä tasolla.

Konkreettisesti menestys on näkynyt Peltolan työssä kohtaamisissa ihmisten kanssa.

– Esimerkiksi perjantaisessa kuntajohtajakokouksessa Tampereella puheenaiheena oli perjantain ratkaiseva ottelu ja tulevat mahdolliset finaalipelit. Palautetta on tullut myös laajemmaltikin.

Akaa-Volleyn tulevaisuuden Peltola näkee valoisana. Perustyö on tehty hyvin, josta on hyvä lähteä jatkamaan tulevinakin kausina. Erityistä kiitosta Peltola antaa tietylle ryhmälle.

– Akaa-Volleylla on innokkaat kannattajat ja vapaaehtoiset toiminnassa mukana. Menestys tuo yhteistä iloa ja jännitettävää akaalaisille, Peltola summaa.

Ottelusarjan ensimmäinen kotiottelu pelataan perjantaina 12. huhtikuuta Akaa Areenalla.

Lue myös: Kolme Akaa-Volleyn pelaajaa nimettiin maajoukkueryhmään – Myös Hasse Mattilalle pesti