Akaa-Volley on nyt selkä seinää vasten

Matéj Šmídl oli jälleen kerran Akaa-Volleyn tehokkain 25 pisteellään. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volleyn ja Hurrikaani-Loimaan välinen kolmas finaalikamppailu lauantaina oli melkoista vuoristorataa. Ilmeisesti Mestaruusliigan tämän kauden ennätysyleisö sai nähtäväkseen täydet viisi erää lentopalloa, jossa ei ehkä kaikin ajoin esitelty pelin hienouksia, mutta todellisia taistelupalloja ihasteltiin useaan otteeseen ja varmasti kummankin kannattajakunnan syke nousi ajoittain korkealle.

Peräti 1347 silmäparia sai todistaa Hurrikaanin 2–3 (16–25, 25–20, 25–17, 18–25, 11–15) voittoa. Keltamusta karavaani sai lähteä iloisella mielellä kohti Loimaata.

– En kyllä yhtään tykkää tällaisista peleistä. Kun menee näin jännäksi, osa palloista menee minulta kokonaan ohi. Enkä myöskään luota vieläkään lopulliseen voittoon, niin monta kertaa ollaan tappion karvasta kalkkia maisteltu, puhalteli Hurrikaanin tiedottaja Valtteri Arra ottelun tauottua.

Arra ilmeisesti viittaasi siihen, että Hurrikaani on viidesti päässyt kamppailemaan kultaisista mitaleista ja kerta toisensa jälkeen päätynyt hopealle.

Ottelu oli tasainen

Kuten eräpisteet osoittavat, molemmat joukkueet saivat tässä ottelussa välillä vauhdin päälle ja välillä taas lamaannuttiin vastustajan röykytyksen alla. Se teki ottelusta mielenkiintoisen.

– Syöttöpeli tämän mielestäni ratkaisi, arvioi kaksikertainen Suomen mestari, maajoukkueessa 90 kertaa esiintynyt ja Akaasta lähtöisin oleva Tuomas Tihinen Akaa Areenan vähitellen tyhjentyessä.

Nykyään Tihinen keskittyy töidensä ohessa nuorten lentopalloilijoiden valmentamiseen.

Ottelun tilastomerkinnät ovat hyvin tasaiset, kuten viisieräisessä ottelussa pitääkin olla. Vastaanottoprosentit molemmilla 49, torjuntapisteitä kummallakin 12, hyökkäysten onnistumisprosentit 44–47 Hurrikaanille ja niin edelleen. Akaa-Volleyn harmiksi viidennen erän vuoristorata oli Hurrikaanille ylämäkivoittoinen.

Ottelusarja on siis nyt Hurrikaani-Loimaan eduksi 3–0. Kun mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, Akaa-Volleylla on tiistaina Loimaalla selkä seinää vasten. Mikäli joukkue haluaa venyttää finaalisarjaa pidemmälle, tiistain kamppailu on käännettävä voitoksi.