Mikä maailmaa vaivaa – Jatketaan kuitenkin yrittämistä ja välittämistä

Profile Image of Forum Akaa

Hanna-Leena Terhonen. Kuva: Melissa Laakkonen

Tässä on nyt muutaman viikon aikana tullut sen sortin uutisia ympäri maailmaa, että pistää tällaista tavan pulliaista mietityttämään oikein tosissaan. Lapset ampuvat lapsia koulussa, isä puukottaa pienen lapsensa äidin hengiltä pikaruokalassa, ulkomailla häiriintynyt mies puukottaa hengiltä useamman naisen, koska ei ole ikinä seurustellut ja nyt vielä taparikollinen ampuu naisen hengiltä, koittaa siinä sivussa ampua työtään tekevät poliisit, mutta päätyy itse ruumishuoneelle. En edes tiedä mitä kaikkea muuta kamalaa maailmalla tapahtuu. Pelottaa suorastaan lukea uutisia.

Ja jotta asiat eivät vain tapahtuisi muualla, iskevät hallituksen säästötoimet meihin kaikkiin. Yrittäjässä arvonlisäveron korotus aiheuttaa ahdistusta jo etukäteen. Kaiken mahdollisen tavaran ja palvelun kulurakenteen nousun takia yrityksen kannattavuus on laskenut kuin lehmän häntä, eikä asiakkaiden maksukyky nyt ainakaan noussut ole. Ja ilmeisesti nyt syksystä hinnat nousevat taas sen arvonlisäveron korotuksen takia. Ei muuta kuin leuka rintaan ja yhdessä taloutta kohentamaan. Koska karu fakta vaan on, että jotain tarvitsee tehdä, jotta Suomen talous saadaan balanssiin.

Pistäähän kaikki tämä tavan tallaajan mielen vähän mustaksi. Joinakin päivinä on vaikea nähdä mitään positiivista tässä maailmassa. Miksi sitä herää joka aamu? Miksi sitä painaa pitkää päivää, miksi sitä venyy ja paukkuu, mitä järkeä tässä kaikessa oikein on? Kevät antoi kevyen lupauksen paremmasta, kunnes miesmuistiin kylmin huhtikuu, yöpakkaset ja lumimyrskyt sotkivat senkin. Melkein sääliksi käy hanhia ja joutsenia, jotka ovat tänne jo kesää viettämään tulleet.

Joten kaino vieno toiveeni meille kaikille on, että ollaan kilttejä toisillemme. Vaikka tuntuu, että koko maailma on mätä, missään ei ole mitään järkeä ja teit niin tai näin, huonosti käy, yritetään silti pitää lippua korkealla. Sanotaan jotain ystävällistä jollekin tuntemattomalle edes pari kertaa päivässä. Ei pureta pahaa mieltä viattomaan asiakaspalvelijaan, joka tuskin on millään lailla syypää sinun huonoon oloosi. Vastaanotetaan meille annettu kehu hyvillä mielin, nautitaan siitä ja jaetaan positiivisuutta eteenpäin. Meitä edeltävät sukupolvet kävivät kamalia sotia itsenäisyytemme eteen, kyllä mekin nyt muutaman köyhemmän vuoden kestämme. Jatketaan kuluttamista ja yrittämistä ja toisista välittämistä kukin oman kykymme mukaan. Kyllä se kesä sieltä tulee, peipponen on bongattu jo ja se kuuluisa päivä tulee paistamaan tähänkin risukasaan!

Hanna-Leena Terhonen

Kirjoittaja on maailmantuskaa poteva introvertti, joka mielellään kaivautuu sohvalla viltin alle piiloon pahaa maailmaa nauttien samalla Fazerin sinistä

Forum Akaa on Akaan Seudun kolumnisarja, jossa akaalaiset kirjoittajat tarkastelevat ympäröivää yhteisöä ja yhteiskuntaa.