Punaisen ristin viikolla Akaassa tapahtuu

SPR:n paikallisosastot järjestävät auttajakurssit Akaan taajamissa

SPR Toijalan osaston tiloissa Sykkeellä on avoimet ovet 13.5. Vuonna 2014 Sykkeen edustalla myytiin hernekeittoa Nälkäpäiväkeräyksen hyväksi.

Tänä vuonna vietämme Suomen Punaisen Ristin 140 toimintavuotta, Hämeen piirin 80 toimintavuotta ja Suomi täyttää sata vuotta. Lahjaksi satavuotiaalle Suomelle Punainen Risti kouluttaa tuhansia uusia auttajia. Auttajakurssi on matalan kynnyksen tapahtuma, jossa koulutus kestää tunnin, ja sen aikana opitaan verenvuodon tyrehdytystä, hengityksen turvaamista erilaisissa tilanteissa ja autettavan suojaamista kylmältä.

Kaikissa Akaan taajamissa järjestetään auttajakurssi: Toijalassa keskiviikkona 10.5. kello 18.00–19.30 toimitila Sykkeellä, Viialassa torstaina 11.5. kello 18.00–19.30 Viialan työväentalolla, Kylmäkoskella maanantaina 15.5. kello 18.30–20.00 Kylmäkosken paloasemalla.

Kurssi ei korvaa järjestön virallista ensiapukoulutusta, vaikkakin opastuksen jälkeen jokainen saa mukaansa todistuksen. Tilaisuus on maksuton, ja siellä on kahvitarjoilu.

Toijalassa kurssin aikana esitellään myös osaston valmiustoimintaa ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) toimintaa. Paikalla on useamman eri yhdistyksen edustajia, muun muassa partiosta ja koirakerhosta. Paikalla voi tavata vaikkapa etsintöihin koulutetun koiran ohjaajineen.

Valokuvanäyttely ja avoimet ovet Sykkeellä

Sykkeellä on esillä valokuvanäyttely, jonka julisteissa näkyy SPR:n pitkäaikainen työ Suomessa ja maailmalla. Teemat liittyvät muun muassa terveystyöhön, ensiapuun, valmiuteen ja sosiaalipalveluihin. Valokuvia on myös osaston toimintavuosista. Lisäksi esillä on lehtileikkeitä vuosien varrelta sekä rasisminvastaisten kampanjoiden kirjoituksia ja piirroksia.

Näyttelyyn voi tutustua auttajakurssin yhteydessä 10.5. tai lauantaina 13.5. kello 10 alkaen, jolloin Sykkeellä on avoimet ovet. Samalla voi osallistua perinteisiin arpajaisiin, kilpailuun tai hankkia lahjatuotteita vaikka äitienpäiväksi.  Kaikille toimitilassa pistäytyville tarjotaan myös kahvit.

Omien tapahtumien lisäksi Toijalan osasto on myös mukana keskiviikkona 10.5. Flooranpäivän tapahtumassa Arvo Ylpön koululla sekä lauantaina 13.5. järjestettävässä Lehmien laitumelle laskutapahtumassa Heikkilän tilalla Kylmäkoskella, osoitteessa Kirkkotie 140. Maatilalla järjestetään Valion ja muiden tahojen kanssa yhteistyössä kaikille avoin yleisötilaisuus. Mukana on myös SPR Kylmäkosken edustajia.

Sirpa Koivisto 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?