Attendo joutuu kilpailemaan

Kaupunki aikoo myydä Mäntymäen rakennuksen ja palvelut

Perusturvalautakunta esittää, että Akaan kaupunki myy Mäntymäen vanhainkodin rakennuksen ja palvelut.

Akaan perusturvalautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että Viialassa sijaitsevan Mäntymäen vanhainkodin tehostetun palveluasumisen palvelut kilpailutetaan. Palveluiden hankinnan lisäksi myös Mäntymäen vanhainkodin rakennus myytäisiin, ja tontti vuokrattaisiin rakennuksen ostajalle.

Eri puolilla Suomea vanhainkotikauppoja tehnyt Attendo Oy tarjoutui viime vuonna ostamaan myös Mäntymäen. Akaan ma. perusturvajohtaja Elina Anttila päätyi kuitenkin esittämään palveluiden kilpailuttamista muidenkin halukkaiden kesken. Anttilan mukaan Attendo ei ole ainoa Mäntymäestä kiinnostunut.

Perusturvalautakunta esittää, että valitun palveluntuottajan velvollisuutena on joko korjata Mäntymäen vanhainkoti tai purkaa rakennus ja rakentaa tontille uusi rakennus. Kilpailun voittaja tuottaa tehostetun palveluasumisen palveluita Mäntymäen vanhainkodin nykyisille asukkaille rakennuksen remontoinnin tai uuden rakennuksen rakentamisen ajan. Palvelut olisi tuotettava noin 30 henkilölle, ja väistötilojen tulisi olla enintään 60 kilometrin päässä Mäntymäen vanhainkodista.

Asukkaille varattaisiin mahdollisuus jäädä myös väistötiloihin, jolloin palveluntuottaja jatkaisi palvelutuotantoa väistötiloissa tarjouksessa annetun tarjoushinnan mukaisesti.

Henkilöstö siirtyisi uudelle omistajalle

Lautakunnan esityksen mukaan Akaan kaupunki sitoutuu hankkimaan palveluntuottajalta ainoastaan nykyisille Mäntymäen asukkaille tehostetun palveluasumisen palvelut niin kauan kuin nykyiset asukkaat palveluita tarvitsevat. Lisäksi sopimukseen sisältyisi kaupungin oikeus hankkia tehostetun palveluasumisen palveluita optiona kaupungin valinnan ja tarpeen mukaan myös muille asiakkaille kuin nykyisille asukkaille, mikäli tiloissa on kapasiteettia.

Uusien palvelutarpeiden osalta kaupunki siirtyisi palvelusetelijärjestelmään. Valittu palveluntuottaja tai muu palveluntuottaja voi tuottaa palveluita, ja valinnan tekee palvelusetelin saanut asiakas.

Mäntymäen vanhainkodin henkilöstö siirtyisi palveluntuottajan palvelukseen niin sanotusti vanhoina työntekijöinä.

Hankinta on tarkoitus toteuttaa neuvottelumenettelyllä, jossa kaupunki neuvottelee alustavien tarjousten perusteella vähintään kolmen tarjoajan kanssa. Lopullisten tarjousten vertailu toteutettaisiin siten, että hintavertailussa huomioitaisiin palveluiden tuottamisen hinnat sekä kiinteistön ostohinta.

Laadun osalta vertailukriteereinä voitaisiin esityksen mukaan käyttää esimerkiksi palveluiden laatua ja niin sanottujen väistötilojen sijaintia.

Yksi kommentti

  1. Tarja H

    Taitaisi olla paras aloittaa Toijalan kunnalliskodin ulkoistamisella. Viialassa on rakennus kestänyt vuosikymmenet, jopa nykyisen kuntayhtymän surkean taitotason homehtumatta. Lukiessaan kunnan pomojen selityksiä jää kummastelemaan asiakkaiden äänen puuttumista. Luottamuspersoonat ja virkahenkilöt saavat tästäkin ala-arvposen arvosanan. Vaaleissakin!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?