Messuryhmät toteuttavat jumalanpalveluksia Akaassa

Akaan seurakunnan ensimmäinen messuryhmä lähdössä kulkueena kirkkoon kuvassa vasemmalta Sirpa Koivisto, Anneli Kallio, Maire Tamminen ja Antero Kallio.

Akaan seurakunnan ensimmäinen messuryhmä lähdössä kulkueena kirkkoon kuvassa vasemmalta Sirpa Koivisto, Anneli Kallio, Maire Tamminen ja Antero Kallio.

Akaan seurakunnan vt. kappalainen Tero Kuparinen kokoaa messuryhmiä, jotka toteuttavat jumalanpalveluksia. Kuparisen mukaan ajatuksena on, että jumalanpalvelus ei ole enää vain papin ja kanttorin vuoropuhelua vaan se on seurakunnan järjestämä juhla, johon kaikki voivat osallistua.

– Suomessa toteutuu nyt se mikä Ruotsissa on ollut totta jo vuosia. Uskonnottomalle tai vieraan uskonnon edustajalle se voi olla myös ikkuna kristinuskon maailmaan, Kuparinen toteaa.

Parhaillaan on käynnissä ryhmänjohtajien valinta. Ryhmänjohtaja  valitsee ryhmäänsä vähintään kolme henkilöä. Kun ryhmä on vähintään nelihenkinen, alkaa se toteuttaa messuja yhdessä papin ja kanttorin kanssa. Ryhmään voi kuulua enemmänkin jäseniä.

Akaan seurakunnan ensimmäinen messuryhmän messu pidettiin Viialan kirkossa 30.8. Antero Kallion messuryhmän toimesta. Messussa oli paikalla yli 40 henkeä ja se päättyi kirkkokahveihin seurakuntasalissa. Messuryhmän jäsenet toivottivat kirkkoon tulijat ovella tervetulleiksi, jakoivat virsikirjoja, lukivat Raamattua ja pitivät esirukouksen. Seurakuntaneuvoston puheenjohtaja Sinikka Ylimäki lausui tervetuliaissanat ja sytytti kynttilät kastetuille ja hautaan siunatuille.

Ryhmään voi kuulua myös kirkonpenkissä istuja. Hän voi mielipiteillään vaikuttaa messun sisältöön messupalaverissa ja halutessaan myöhemmin osallistua itse tehtäviin.

Messuryhmien toiminnan ensisijainen tarkoitus ei ole kävijämäärän lisääminen vaan osallistuminen. Vt. kappalainen Tero Kuparinen toivoo ryhmiä, joissa olisi kaiken ikäisiä ihmisiä, lapsista vaariin. Messuryhmiin voi kuulua myös mistä tahansa herätysliikkeistä ja uskontokunnista.

Kuparisen mukaan tehtävä ei edellytä aikaisempaa asiantuntemusta, sillä siihen perehdytetään. Messuvuoro tulee kohdalle pari kertaa syyskaudessa ja kevätkaudessa. Kesäisin messuryhmät eivät toimi. Messuryhmät kokoontuvat kerran tai kaksi vuodessa palauteseminaariin. Seuraava messuriihi järjestetään 27.9. kello 14 Kylmäkosken kirkossa. Sinne on kutsuttu kaikki luottamushenkilöt, ja tilaisuuteen voi osallistua kuka tahansa asiasta kiinnostunut.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?