Akaa-Volley välieriin vaikean taistelun jälkeen

Kultaisen erän ratkaisupallo nosti Dimitri Borichevin (ilmassa) ja Jimmy Hernandezin (8) riemun kattoon. Myös Lassi Lahti (keltainen paita) ja taustalla Juha Mäkikokko, Joni Mikkonen ja kuuluttaja Timo Humaloja osallistuvat ilon pitoon. Kuva: Harri Mattila.

Lentopallon miesten 1-sarjan puolivälierän toinen osaottelu pelattiin maanantaina 2.3. Toijalan Monarilla. Vastustaja Napapiirin Palloketut oli sisuuntunut kokemastaan niukasta kotitappiosta ja tuli Akaaseen todellisella taisteluilmeellä.

NaPa antoi pelissä kaikkensa, voitti itse ottelun 1–3 (22–25, 22–25, 25–20, 20–25), mutta hävisi ratkaisevan kultaisen erän 15–9. Näin Akaa-Volley jatkaa välieriin ja NaPan kohtalo on aloittaa ennenaikainen kesäloma.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää edettiin tasatahtia aina parinkymmenen pisteen tutumaan. Akaa-Volleyn vastaanotto oli hienoisissa vaikeuksissa NaPan kovan aloitussyötön kanssa. Passipeli meni tätä kautta melko yksitoikkoiseksi ja hyökkääjät löivät palloa laidoista lähes silmittömästi torjuntaan.

NaPa myös puolusti kovalla sykkeellä ja Akaa-Volleyn pelaajista alkoi paistaan hienoista turhautumista, kun hyvistäkään paikoista palloja ei saatu hyökättyä vastustajan kenttään. Poikkeuksellisen iloisella ilmeellä pelannut Pohjois-Suomen nuori joukkue nautti joka pallosta ja vei ottelua ansaitusti johdossa pitkälle erätauolle.

Kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta tilanteessa 9–12 alkoi Akaa-Volleyn kiri. Nopeasti tilanne kääntyi Akaan eduksi ja taululla olivat jo lukemat 20–14. Erän lopulla vieraat pääsivät vielä juoneen mukaan ja kaunistelivat hieman numeroita. Erävoitto tuli silti selvästi kotijoukkueelle.

Neljännen erän alku jatkui kotijoukkueen kannalta lupaavasti. Erää johdettiin heti alkuun 5–0, mutta tilanteessa 11–11 peli oli jo kääntynyt NaPalle. NaPa lasketteli helpon näköiseen erä – ja otteluvoittoon ja näin edessä oli kaikkien pahin painajainen; kultainen erä viiteentoista pisteeseen.

Kultaisen erän alkuun Akaa-Volley sai hyvän startin. NaPan nuori joukkue hermoili hieman ylimääräistä ja kotijoukkueen sytyttäjänä hääri hakkuri Dimitri Borichev. Dima hyökkäsi ja puolusti kaiken mahdollisen ja tuuletti rajusti onnistumisia.

Tilanteessa 13–6 NaPa sai vielä yhden kirivaihteen päälle, mutta todellista kamppailua se ei enää aikaiseksi saanut. Erä ja siten koko kausi loppui vierailijoiden kannalta liian lyhyeen ja Akaa-Volley juhli välieräpaikkaa.

Mikkeli yllätti lyömällä Jankon

Akaa-Volleyn puolivälierävastustajan piti olla jo selviö. Oletus oli, että paikallisvastustaja Lempäälän Kisaa vastaan pelataan, mutta kuten jo alkukaudesta on moneen kertaan toisteltu: sarja on äärimmäisen tasainen ja kuka vaan voi voittaa kenet vaan.

Tämä tuli jälleen kerran toteen, kun alemmasta jatkosarjasta puolivälieriin palannut Mikkelin Passarit hävisi ensin kotonaan Loimaan Jankolle, mutta voitti maanantai-illan huumassa Loimaalla Jankon toisessa puolivälieräpelissä. Kruunuksi Pssarit vei myös jatkoksi pelatun kultaisen erän.

Näin yksi ennakkosuosikki Jankko joutui kesälomalle ja Mikkelin Passarit on jälleen loppusuoralla ykkössarjan mestaruudesta kamppailtaessa ja tulee välierävastustajaksi Akaa-Volleylle. Mielenkiintoinen ottelupari on siis välieristäkin muotoutumassa. Vaikka Mikkeli joutui alkusarjan jälkeen alempaan jatkosarjaan ja Akaa-Volley voitti ylemmän jatkosarjan, ei Akaa pystynyt syksyn alkusarjassa voittamaan Mikkeliä kummassakaan ottelussa.

Otteluajat on vielä sopimatta, mutta todennäköisesti viikonloppuna pelataan Mikkelissä ja ensi viikon alussa Toijalan monitoimihallilla. Tarkemmat tiedot tulevat Akaa-Volleyn nettisivuille.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin libero Lassi Lahti, joka kuvassa pelastaa pallon peliin aivan lattian pinnasta. Passari Miikka Seppänen (3) lähtee töihinsä ja Lauri Kurki (7), Joni Mikkonen (17) ja Jimmy Hernandez (Kurjen takana) valmistautuvat hyökkäämään.