Viiala-Lehti 18.4.1984: Kun Viiala oman koulun sai

Viime vuosisadalla Akaan kunnan kouluopetus oli pitkään Toijalassa sijainneen Akaan kansakoulun varassa. Siellä kävi Viialastakin useita, etupäässä talollisten lapsia alkeisoppia saamassa.
Ennen pitkää se ei kuitenkaan tyydyttänyt viialalaisten koulutarvetta. Etenkin työläisten, joiden lukumäärä oli huomattavasti kasvanut Akaan Höyrysahan perustamisen myötä, oli useimmiten mahdotonta lähettää lapsiaan Toijalaan kouluun. Varat eivät sallineet koulukodin vuokraamista lapsille.
Työläisten aloitteesta vuonna 1885 toimintansa aloittikin sahan koulu, joka oli Viialan ensimmäinen koulu.

Liikenteen riskipaikat kartoitetaan Viialassa

Liikenne ei ole turvallista kaikkialla Viialassa. Vaarallisia paikkoja löytyy ympäri kuntaa, mutta läheskään kaikki eivät ole viranomaisten tiedossa. Niinpä kunta kutsuu kuntalaisiaan avuksi niiden kartoittamisessa.
Myös Viiala-Lehti haluaa olla mukana hankkeessa parantamassa Viialan liikenneturvallisuutta, joten ilmoitattehan havaitsemanne vaaranpaikat Viiala-Lehteen.

Ruoka riittää pääsiäisen yli

Tukkuliikkeiden lakosta huolimatta kauppoihin ei kannata rynnätä ruokaa hamstraamaan. Viialan kauppiaat vakuuttavat, että ruokaa on riittävästi pääsiäisen yli.
Ruoka riittää myös K-Halli Viirissä, joka kärsii tällä hetkellä lakosta pahiten. Sen keskusvarastolla lakko alkoi jo maanantaina, kun taas muilla kaupan keskusvarastoilla lakko alkaa tänään puolen päivän aikaan.
Alun perin myös Keskon keskusvaraston lakon piti alkaa tänään, mutta Rovaniemellä sattuneiden häiriöiden vuoksi lakon alkaminen siirtyi maanantaihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?