Käkisalmelaiset pyytävät suomalaisilta apua: ”Vedotkaa patriarkka Kirilliin ja kertokaa Viipurin piispa Ignatijin harjoittamasta vääryydestä” – Käkisalmen podvorin igumeni Fotij ja veljestö on uhattu häätää

Herran suuren pääsiäisen ilo ja riemu ovat muuttuneet suureksi suruksi Valamon luostarin Käkisalmen podvorissa. Sekä Laatokan Valamoa voimakkaasti jälleenrakentanut ja Käkisalmen sivuluostarin uuteen kukoistukseen nostanut isä Fotij on joutunut Viipurin ja Käkisalmen piispa Ignatijin silmätikuksi. Hän on puhunut patriarkka Kirillille pahaa Fotijista ja veljestöstä, joten heitä ollaan häätämässä pois podvorista. Tämä valokuva on muutaman viikon takaa pääsiäisjumalanpalveluksesta.Käkisalmella oleva Valamon luostarin podvori (sivuluostari) on kokenut kolmen viime vuosikymmenen aina täydellisen muutoksen. Laatokan Valamon jälleenrakentajiin kuulunut isä Fotij aloitti sivuluostarin kunnianpalautuksen ja kunnostamisen vuonna 1991. Lujan ja määrätietoisen työn tuloksena koko kaupunkiluostarin alue kukoistaa, vuonna 1894 valmistunut Kaikkien Pyhien kirkko on palautettu loistoonsa, hautausmaa on siivottu ja kaunistettu sekä alueelle on noussut suuri Kristuksen syntymän kirkko ja veljestön keljasto. Sydämensä ortodoksiselle kirkolle antanut ja itseänsä säästämättä podvorin hyväksi toiminutta igumeni Fotijia odottaa tyly ”Venäjän ortodoksisen kirkon kiitos”. Viipurin ja Käkisalmen piispa Ignatij on häätämässä kylmästi isä Fotijin ja 7-jäsenisen veljestön heille rakkaasta Jumalan puutarhasta.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.