"Jos teemme parhaamme, maahanmuutto on mieletön voimavara"

Karim Maïchen mielestä rasismi elää rakenteissa

Karim Maïche toivoo, että Suomessa kiinnitettäisiin enemmän huomiota siihen, mitä tarkoitetaan, kun puhutaan lännestä ja länsimaalaisuudesta.

Karim Maïche toivoo, että Suomessa kiinnitettäisiin enemmän huomiota siihen, mitä tarkoitetaan, kun puhutaan lännestä ja länsimaalaisuudesta.

– Länsi luo ”me ja muut”-asetelmaa epähistoriallisin perustein. Se sulkee ”toiset” ulos johtaen läntisen identiteetin ja subjektiviteetin rakentamiseen historiallisessa kontekstissa nykypäivän tarpeisiin. Esimerkiksi somalialais- ja irakilaistaustaisen maahanmuuttajalapsen voi olla melko haastavaa rakentaa kulttuuri-identiteettiään peruskoulun historiantunneilla eurokeskeisen maailmankuvan pohjalta. — Samalla kun vastustetaan rasismia, opetetaan lapsille, kuinka tietty ihmiskulttuuri on lähes kaiken positiivisen kehityksen ja edistyksen etujoukko.

Näin kirjoittaa akaalainen Karim Maïche viime syksynä ilmestyneessä kirjassaan Mitäs me länsimaalaiset – Suomi ja lännen käsite.

Asiat ja ilmiöt joiden äärelle lukija viedään, ovat päivä päivältä ajankohtaisempia. Joulukuun puolivälissä Maïche puhui Akaan Seudulle kodinturvapartioista ja niiden seurauksista. Tällä hetkellä koko maa käy kiihtyvää keskustelua samasta aiheesta.

Karim Maïche on pyöritellyt maahanmuuttoteemaa päässään ja teksteissään aktiivisesti koko vuosituhannen.

– Halla-aholaiset ja muut esiintyvät, niin kuin he olisivat keksineet koko maahanmuuttokriittisyyden, mutta he ovat vain tulehduttaneet tilanteen. Minä kirjoitin Irakin sodista ja pakolaisten aiheuttamista painajaismaisista uhkakuvista lehteen jo 2003. Shiiat ja sunnit ja muu on ollut koko ajan tiedossa, ja joku Jussi Halla-aho on mukamas keksinyt, että pakolaisia tulee ja Jussi oli näkijä.

Halla-ahosta Maïchella on omiakin kokemuksia.

– Väittelin Jussi Halla-Ahon kanssa jo 2006 näistä asioista Scriptassa. Aina kun puhuin hänet pussiin, hän bännäsi minut pois keskustelusta. Kun olimme Egyptissä ja opiskelin Aleksandrian yliopistossa, menin aina nettikahvilaan, ja kun Halla-Aho sulki ip-osoitteen, vaihdoin konetta. Kävin kaikki 20 konetta läpi ja vaihdoin sitten kahvilaa.

Sitten Halla-aho rupesi Maïchen mukaan poistamaan hänen asiallisia viestejään.

– Silloin näin sen koko jutun läpi, mutta varsinainen kysymys on paljon syvemmällä rakenteissa. Suomi tarjoaa hirveän maukkaan näkökulman länsi-keskusteluun, ja toivon, että kirja on keskustelunavaus. Tämän kirjan tekeminen oli terapiaa kaiken keskellä.

Ihmiset ovat kaikkialla samanlaisia

Länsi-käsite on Karim Maïchen mukaan tullut syvälle ajatteluumme. Koulun diasarjoissa roomalaiset ovat valkoisia ja sinisilmäisiä, vaikka eivät välimeren ihmiset ole sellaisia.

– Jeesuksellakin on siniset silmät, vaikka enemmän se meikäläiseltä näytti, Maïche sanoo.

Kun historiaa ja nykypäivää määritellään lännellä ja länsimaisuudella, jää yleensä kertomatta, mitä niillä tarkoitetaan.

Karim Maïche on huolissaan suomen kielen asemasta mutta myös demokoratiasta. Se on vaarassa, jos ihmiset eivät ota asioista selvää ennen kuin esimerkiksi äänestävät vaaleissa.

Karim Maïche on huolissaan suomen kielen asemasta mutta myös demokratiasta. Se on vaarassa, jos ihmiset eivät ota asioista selvää ennen kuin esimerkiksi äänestävät vaaleissa.

– Länsimaisuus on joka paikassa eri asia. Olen ollut paljon esimerkiksi Ranskassa, eikä Suomea pidetä siellä länsimaana. Jo ruotsalaisissa yliopistoissa on se ajattelu, että tehän olette vähän sellaisia itäeurooppalaisia. Meillä on hirveä kompleksi, ja haluamme olla joku mini-New York, ja samalla unohdamme omat perinteet ja oman kielen.

Maïchen mielestä suomalaisuutta on ennen kaikkea suomen kieli. Algeriassa käydessään häntä rajoittaa se,  kun ei pääse puhumaan suomen kieltä eivätkä ihmiset ymmärrä tiettyjä juttuja.

– Muuten ihmiset ovat kaikkialla samanlaisia. Suomessa minulle sanotaan, että sinun vaarisi taisteli 30 asteen pakkasessa ryssiä vastaan. Algeriassa minulle sanotaan, että sinun vaarisi taisteli 30 asteen helteessä ranskalaisia vastaan.

Suomessa pitäisi Maïchen mielestä puhua myös enemmän koulutuksesta ja tyttöjen ja poikien tasa-arvosta, jotka on saatu rakennettua, eikä siitä, kuinka monta tuhatta ulkomaalaista tänne tulee.

– Meillä on kirjastot ja meillä on netit. Kaikki tieto on saatavilla. Eivät nämä ole vaikeita juttuja, mutta kun ihmisiä ei kiinnosta. Ihmiset äänestävät, vaikka he eivät tiedä. Siksi olen huolestunut myös demokratian tilasta.

Suomeen tulevien pakolaisten kotimaissa keksittiin muun muassa numerot, matematiikka ja lääketiede. Sittemmin myös pieni pohjoinen kansa maailman perukoilla on pystynyt rakentamaan yhteiskunnan, joka kilpailee monella teknologian alalla maailman huipulla. Aika myöhään kuitenkin, eikä suinkaan nykyisen Suomen rajojen sisäpuolella keksityillä geeneillä, Maïche toteaa. Siinä ketjussa kaikki palautuu Afrikkaan.

– Jotkut puhuvat geeneistä ja roduista ja älykkyysosamääristä, mutta miten voi olla mahdollista, että menee 5000 vuotta ennen kuin täällä alkoi äly niin sanotusti kukkimaan, jos me olemme niin kauhean paljon fiksumpia kuin muut?­ Maïche kysyy.

Sosioekonominen asema vaikuttaa paljon

Osa suomalaisista haluaa maan rajat osittain tai kokonaan kiinni puolustaakseen Suomeaan. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi itsenäisyyspäivän alla, että ihmisten, jotka haluavat täällä olla, on hyväksyttävä meidän keskeiset arvomme; demokratia, tasa-arvo ja ihmisoikeudet.

– Se on ihan käsittämätöntä ja loukkaavaa. Luuleeko joku, että Irakissa raiskaaminen on hyväksyttävää? Ikään kuin se sopisi heidän arvomaailmaansa, Maïche ihmettelee.

Hänen mielestään politiikka myötäilee aika pitkälti niin sanottua maahanmuuttokriittistä siipeä.

– Me elämme globaalisuuden aikakautta ja globaalin talousjärjestelmän kriisiä. Ihmiset liikkuvat, tuotteet liikkuvat ja tieto liikkuu, ja ihmisillä on turvaton olo. Siksi halutaan esiintyä turvallisina hahmoina, Sauli Niinistökin, Maïche sanoo.

Ihmisten käyttäytymistä ja heihin suhtautumista perustellaan myös kulttuurieroilla. Karim Maïche puhuisi mieluummin ihmisten sosioekonomisesta asemasta, oli kotimaa mikä tahansa.

– Jos me vertaamme Korsoa ja Ullanlinnanmäkeä, niissä on erilaiset sosiaaliset ongelmat. Miksi emme silloin puhu kulttuurieroista? Maïche ihmettelee.

– Aivan varmasti sota-alueelta tulevalla nuorella on sellaisia traumoja, että niidenkin takia menee vähän huonommin. Ja mitä huonompi sosioekonominen asema, sitä heikompi on myös naisen asema. Niin se on Korsossa ja Ullanlinnanmäelläkin.

Jos Karim olisikin kasvanut Irakissa?

Helsingissä syntynyt, Suomen armeijan käynyt, Lapin yliopistosta valmistunut ja monen suomalaisen ja ulkomaalaisen kaupungin jälkeen Akaassa asuva Maïche puhuu silmien eteen kuvan toisenlaisesta Karimista. Sellaisesta, joka vuonna 1979 olisikin syntynyt Irakissa.

– Sinä vuonna tuli valtaan Saddam Hussein jenkkien toimesta. Seuraavana vuonna Saddam hyökkäsi jenkkien, Ranskan ja Saudi-Arabian tukemana Iraniin. Sota kesti vuoteen 1989, ja vuonna 1990 Saddam hyökkäsi Kuwaitiin.

Vuonna 1991 lentokoneiden ja sotalaivojen keulat kääntyivät. Silloin 12-vuotias Karim olisi kokenut, kuinka Irak pommitettiin maan tasalle.

– Pakotteet jäivät voimaan, ja tutka-asemia pommitettiin kerran kuukaudessa vuodesta 1991 vuoteen 2003. Välillä meni vähän siviilien päälle, ja UNHCR:n mukaan pakotteiden seurauksena kuoli puoli miljoonaa lasta.

Vuonna 2003 länsiliittoutuma miehitti Irakin. Sitten alkoikin sunnien ja shiiojen sisällissota, ja viime vuodet on seurattu Isisin aikaansaannoksia.

Jos tämä Karim tulisi nyt Irakista Suomeen, olisi hänen sosioekonominen asemansa kovin toisenlainen.

– Rupeapa puhumaan tälle meikäläiselle jostain ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta, kun aika on mennyt pikkuisen johonkin muuhun.

Vartija seurasi kunnes hätkähti

Todellinen Karim Maïche on suomalaisen äidin ja algerialaisen isän poika. Isä lähti 1970-luvulla Algeriasta poliittisista syistä, työskenteli lääkärinä Helsingissä ja perusti sittemmin syöpäosaston Rovaniemelle Lapin keskussairaalaan.

– Siellä hän asuu vieläkin ja on hirviporukoissa ja muissa ja ihan innoissaan. Algeriassakin hän tykkäsi olla luonnossa, ja pohjoisen Suomen topografia on aika samanlainen, Karim kertoo.

Karimin tohtori-isä sai aikoinaan kuunnella kaduilla täysin tuntemattomien suomalaisten kysymyksiä siitä, kuinka monen täkäläisen työpaikan hän vie. Karim itse sai koulussa vääntää sijaisille rautalangasta, että hän ei ole tullut Suomeen mistään toisesta maasta vaan syntynyt täällä ja tietää kyllä talvisodan. Ulkonäkönsä vuoksi hän aiheuttaa edelleen epäilyjä, myös Toijalassa.

– Kyllähän ihmiset tuijottavat. Yhteen aikaan kun menin S-marketiin, aina oli vartija perässä. Joka kerta alkoivat avaimet kilistä.

Karim Maïche joutui jo koulussa tokuttamaan opettajille, että hän ei ole tullut ulkomailta vaan synytnyt Helsigissä. Toijalassakin tuijotetaan, jos vastaantulijan ihonväri ei ole sama kuin itsellä.

Karim Maïche joutui jo koulussa tolkuttamaan opettajille, että hän ei ole tullut ulkomailta vaan synytnyt Helsingissä. Toijalassakin tuijotetaan, jos vastaantulijan ihonväri ei ole sama kuin itsellä.

Kerran Maïche päätti tiedustella syytä varjostukseen.

– Odotin vartijaa, menin vastaan ja kysyin, että enteeksi, mutta miksi sä seuraat mua. Se oli ihan kusessa ja käsi kaasulla. Sanoin, että rauhoitu hyvä ihminen, Maïche nauraa.

Vuodenvaihteessa Toijalaan avattiin turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus lapsiperheille, mutta katupartioita ei ainakaan toistaiseksi ole näkynyt.

– Mietipä, kun tulen pikkupäissäni viimeisellä junalla, ja kodinturvajoukot ovat vastassa. Siitä ei hyvä heilu. Minä rupean ainakin soittamaan niille suutani, ja sitten löydän itseni jostain teholta, kun siinä on kymmenen äijää, Maïche puistelee päätään.

Hän toivoo, että maahanmuuttaja-asioita olisi Suomessa käsitelty järkevämmin.

– Tämä on ihan kuin jotain noitavainojen aikaa. Jokaisen pitäisi nyt vaan saada irakilainen kaveri, jotta he tajuavat, että toi Ahmed on joka toinen päivä mulkku ja joka toinen päivä kiva, koska sekin on ihminen.

Setämiehiä laidasta laitaan

Kari Maïchen mukaan siitä ei tule mitään, että rakennamme suomalaisen identiteetin, jonka ulkopuolelle rajataan maahanmuuttajat ja heidän täällä syntyneet lapsensa.

– Jos heidän nimensä on Ahmed tai Karim tai Muhammed, ja heitä ei hyväksytä suomalaisiksi, se ei tee hyvää suomalaisuudelle. Jos haluamme kansallisvaltiona vastata haasteisiin joita meillä on, me tarvitsemme kaikkia ihmisiä, joita täällä on.

Kaiken erottelun ja epäluulojen taustalla on ”se toinen”.

– Me kaikki tarvitsemme sen toisen. Me rakennamme itsemme niin, mutta monet uskovat erot kulttuurien välillä. Rasismi on aika ovela ilmiö. Se keksii aina tavat, millä tehdä eroja.

Yksi usein käytetty leima ja epäilyjen ja syytösten peruste on islam.

Karim Maïche on kirjoittanut ja keskustellut maahanmuutosta jo vuosikausia. Tällä hetkellä hän tekee väitöskirjaa ja on mukana muun muassa Helsingin ja Tampereen yliopistojen kansainvälisissä projekteissa.

Karim Maïche on kirjoittanut ja keskustellut maahanmuutosta jo vuosikausia. Tällä hetkellä hän tekee väitöskirjaa ja on mukana muun muassa Helsingin ja Tampereen yliopistojen kansainvälisissä projekteissa.

–  Täällä nähdään vain yksi islam, vaikka Algeria on ihan eri maa kuin Egypti puhumattakaan Singaporesta, Malesiasta, Saudi-Arabiasta tai Irakista. Nyanssit eri maiden sisälläkin johtuvat sosioekonomisista nyansseista eivätkä kulttuureista. Silti täällä sanotaan, että islam sitä ja islam tätä, Maïche toteaa ja ottaa hyllystään ranskalaisen satiirilehden, jonka toimitukseen hyökättiin vuosi sitten.

– Charlie Hebdon yhteydessä annettiin ymmärtää, että sen takia on koko muslimimaailma tulessa. Muslimeja on 1,3 miljardia. Jos 1,3 miljardia on tulessa, tulee vähän toisenlaista jälkeä.

Kun Karim Maïche käy Algeriassa, isän veljistä yksi pitää helposti tunnin luennon islamista ja kehottaa aina Karimia rukoilemaan. Toinen setä rupattelee niitä näitä ja ottaa huikkaa viinipullosta. Häntä ei voisi uskonto vähempää kiinnostaa.

– Siellä on jo yhdessä perheessä koko kirjo. Siksi on niin outoa, kun täällä pistetään kaikki samaan muottiin ja puhutaan jostain meidän valkoisesta rodusta. Sama porukka löytyy Algeriasta. Nekin puhuvat kullanruskeasta ihosta, ja Algerian liput liehuvat. En kestä sitä nationalismia.

Suomalainen on suomalainen

Suomessa naisten asema ja turvallisuus ovat nekin nousseet Karim Maïchen mielestä esiin uskontoihin ja kansallisuuksiin perustuvan vastakkainasettelun kautta.

– Miten he voivat olettaa, että 30 000 maahanmuuttajan joukossa ei olisi muutamaa kusipäätä, kun pelkästään Perussuomalaisessa puolueessa löytyy niin monta rikollista? Perussuomalaisten Putkonen on tuomittu raiskauksesta, mutta eivät hekään hyväksy sitä, että kaikki perussuomalaiset laitetaan samaan kastiin.

Itse esittämäänsä kysymykseen siitä, onko maahanmuutto uhka vai mahdollisuus, Karim Maïche vastaa, että sitä emme vielä tiedä.

–  Jos hoidamme osamme huonosti, voi olla että siitä tulee uhka. Voi olla, että meillä on porukka, joka ei osaa integroitua tänne. Mutta jos teemme parhaamme, se on varmasti mieletön voimavara, Maïche sanoo.

Suomessa syntyneen ei pitäisi joutua integroitumaan Suomeen.

– Minun isäni on maahanmuuttaja, ja hän on vähän kuin vieraassa paikassa. Mutta minä en ole vieraassa paikassa. Minä olen ihan suomalainen. Jos joku yrittää muuta väittää, minä kyllä loukkaannun siitä. Missä muualla minä olisin? Maïche ihmettelee.

Vaikka asennemuutos vie aikaa, Suomen hienous on Maïchen mielestä näkynyt siinä, että asioista keskustellaan.

– En minäkään halua olla oikeassa. Jos joku löytää minulta virheitä, olen oikein tyytyväinen. Ei se minua haittaa yhtään. Pääasia, että asia menee eteenpäin.

Toijalakin on kiva paikka, vaikka ihmiset tuijottavatkin.

– Me olemme ainakin viihtyneet täällä. Meillä ainakin on kivoja kavereita, ja on mukava olla vähän syrjässä Tampereelta.

 

Karim Maïche puhuu kirjastaan Mitäs me länsimaalaiset! Akaan pääkirjastossa Toijalassa Lainan päivänä maanantaina 8. helmikuuta kello 19.

Kommentit (112)

 1. Antti Jokinen

  Halla-ahon mukaan hän ei ole ikinä kuullutkaan tästä Karimista. Ja ihmiset eivät todellakaan ole samanlaisia kaikkialla. Anatoomisesti kyllä mutta siihen se sitten jääkin. Tavat ja tapa ajatella eri asioista vaihtelee suuresti.

  • Joni Pelkonen

   Halla-ahon sanaan voi luottaa samaan tyyliin kuin populistin sanaan yleensä voi luottaa. Onko hommaringissä muuten edelleen vallalla uskomus että Mestari on erehtymätön ja yhtäkään hänen väitettään ei ole koskaan kumottu?

  • Länsimaalaisuudesta

   HUOM.! Länsimaisuus ei tarkoita yleensä vain länsi-Eurooppaa – vaan länsimaisuus on länsimaista kulttuuria ja myös poliittisista ja joskus jopa taloudellista tilaa, esim. demokratiaa, tasa-arvoa jne. Länsimaalaisuuden juuret ovat roomalaisissa laeissa, juutalais-kristillisyydessä, eurooppalaisuudessa jne. Koko Euroopan lisäksi länsimaiksi luetaan esim. Australia, USA, Kanada – ja joskus myös Israel ja Japanikin.

   Jeesuksen voi kuvata taiteessa jopa mustaihoiseksi, kuten on tehtykin – eurooppalaisille kuitenkin oman näköinen ihminen tarjoaa parhaan samaistumiskohteen. Tosin omasta mielestäni samaa näköä kyllä löytyy Lähi-idästäkin, esim. Israelista ja Libanonista. Kristinuskon mukaan ylösnousseessa Jeesuksessa Kristuksessa ei enää ole erikseen juutalaista eikä kreikkalaista, ei miestä eikä naista. Maan päällä Jeesus eli kuitenkin juutalaisena mielenä; kristinuskon mukaan hän oli sekä täysi ihminen, että myös Jumalan poika. Euroopassa väreillä on myös symbolisia merkityksiä ja taide on – taidetta myös!

  • Historia on historiaa

   Lähi-idässä kehitys pysähtyi, kun islamin valta vakiintui ja vankistui – tämä on historiallinen fakta. Israel onkin nykysin Lähi-idän modernein ja innovatiivisin maa. Oliko se nyt niin, että jossain Italiassakin julkaistiin enemmän kirjoja kuin koko muslimimaailmassa yhteensä? Muslimimaat vaan eivät halua tunnustaa sitä tosiasiaa, että juutalais-kristillinen länsi on ja on ollut modernina aikana kaikessa edellä muslimimaita; se selvästi käy monien muslimien itsetunnon päälle ja herättää vihaa länsimaita kohtaan. Saudi-Arabia ja muut öljymaatkin ovat täysin riippuvaisia länsimaisesta teknologisesta osaamisesta. Muslimimaiden pitäisikin ottaa monessa kohtaa oppia länsimaista, jos ne haluavat samaa kuin ns. me!

   Ja komea esihistoria on todellakin historiaa, mutta nyt eletään nykypäivää. Ja aina uusi rakentuu vanhan päälle; kaikki kulttuurit ovat lainanneet muilta ihan kaikkina aikoina. Kyllä Suomen kulttuuri ja historia on tarpeeksi komeaa karuihin oloihin, vaikkei sitä ulkomaalainen arvostaisikaan – Suomen kansanperinnearkistotkin ovat maailman laajimpia. Suomalainen on kyntänyt kyistä peltoa ja raivannut suota – Lähi-idässä taas on saatu helposti useita satoja vuodessa; hedelmällisyys ja valo on ollut ylenpalttista. Lähi-idässä ja länsi-Euroopassakin on myös hyödynnetty vieraita orjia ja siirtomaita; siis arabitkin – Suomessa ei ole muita näin hyväksikäytetty, päinvastoin esim. ruotsalaiset ovat sortaneet suomalaisia. Sitä paitsi vaatimattomuus kaunistaa, sanoo suomalainen sananlaskukin – ja itsekehu haiseekin!

  • Uskontojen erot

   Suurimmat erot muslimien ja kristittyjen välillä ovat arvoissa, jotka juontuvat uskontojen eroista. Islamissa, varsinkin kun puhutaan sen konservatiivisista muodoista, pyritään jäljittelemään profeetan elämäntapaa – ja se elämäntapa on osin sellainen, joka länsimaissa koetaan vieraaksi ja jopa ns. ”keskiaikaiseksi.” Vaikkapa naisten asema, kun esim. sharian mukaan musliminaisen arvo on puolet muslimimiehen arvosta ( dhimmien eli ei-muslimien arvo sitten vielä alempi), niin tämän tyyppiset arvot eivät miellytä länsimaista ihmistä sitten yhtään.

   Pilakuva -tapauskin toi hyvin esille uskontojen erilaisen suhteen mm. väkivaltaan, sillä islamin profeetan pilkkaajaa haluttiin rangaista monien muslimien piirissä jopa kuolemalla – Jeesusta itseäänkin pilkattiin, mutta hän kehotti meitä rukoilemaan myös vihollisten ja vainoajien puolesta. Kristinuskon mukaan onkin niin, että se joka miekkaan tarttuu, niin se myös miekkaan itse hukkuu!

   Islam on yhä nykyäänkin valtiokeskeinen uskonto; esim. juuri sharia -laki, teokratiaa demokratian sijaan jne. – kun taas kristinusko erottaa hengellisen ja maallisen toisistaan. Kristinusko kestääkin hyvin aikaa ja paikkaa, sillä kaiken keskiössä on ihmisen henkilökohtainen usko ja suhde Jeesuksen Kristukseen ja muut asiat ovat siihen nähden kehällisiä. Järjenkin ajatellaan olevan Jumalan lahja; uskovienkin näkökulmasta myös tiedesaavutukset voivat tuoda kunniaa Jumalalle. Suuri osa länsimaisista ihmistä on kuitenkin vain tapakristittyjä, osa ihan ateistejakin – mutta esim. lähimmäisen rakkauden idea, joka koskee kaikkia ihmisiä, ei vain omaa ryhmää – ja muut Jeesuksen opetukset leimaavat heitäkin.

 2. Kimmo Veijalainen

  Seurasin Skriptaa 2006 eikä tätä jannua siellä näkynyt.
  Ai niin, Hallishan päivysti koneellaan ja poisti kaikki viiltävät analyysit valon nopeudella. Tyhmä minä.

 3. Haudankaivaja

  Halla-aholla ei ole tapana poistaa asiallisia keskustelijoita kommenttipalstoiltaan, toisin kuin ns suvaitsevaistolla tuntuu useinkin olevan. Muutenkin aikamoista kukkua tämän miehen kirjoitus. Maahanmuutto saattaa olla voimavara tai sitten kauhea ongelma, ja koska tuota voimavaraa ei ole vielä missään maassa löytynyt mutta ongelmia sitäkin enemmän, humanitäärinen maahanmuutto on negatiivista ja siksi lakkautettava kokonaan. Siinä ei taivaanrannan maalailut auta.

  • kari lahtinen

   Kun siellä arabi maissa on ollut niin korkea kulttuuri ja maailman suuret keksinnöt,niin miksi ne on taantunut keskiajalle tappeleen jonkin koraanin tulkinnoista.
   Ja miksi sitä uskontoo tyrkytetään rauhan uskontona kun toiset elää kirjaimellisesti kirjan mukaan, joo.

  • Kriitikko

   Ruotsissa on tällä hetkellä 675 000 suomalaissyntyistä. Heitä muutti sinne laumoittain 60-70-luvuilla. Vaikka jotkut päätyivätkin Slussenin sisseiksi, enemmistö oli mukana rakentamassa Ruotsista pohjoismaisen hyvinvointivaltion keulakuvaa. Saksa oli sodan jälkeen pommitettu raunioiksi. Maahanmuuttajat olivat sielläkin mukana uudelleenrakennuksessa. Ranskassa siirtomaista muuttaneet ovat oleellinen osa varsinkin suurkaupunkien kaupunkikuvaa. Entäs USA? Ennen maahanmuuttajia siellä oli metsästeleviä intiaaniheimoja. Nykyisenkaltaisen suurvallan loivat nimenomaan maahanmuuttajat. Alkuperäisasukkaat tosin taisivat jäädä jalkoihin…

 4. Zisti

  Turha syyttää länsimaita yhtään minkäänlaisista asenteista. Jos tilanne olisi toinen, ottaisiko muslimimaat meidät, vääräuskoiset avosylin vastaan? Antaisivatko meidän harjoittaa uskoamme, tapojamme ja kulttuueriamme? Not likely. Luin vain alkua, pidemmälle ei vain pysty.

  • Riina

   Ottaa todellakin. Asuin ”vääräuskoisena” muslimi maassa heidän keskuudessa ja en ole tuntenut itseäni niin tervetulleeksi missään muualla. En ole ystävällisempiä ihmisiä ennen tuntenut eli ei pidä aina yleistää, olettaa tai puhua jostain faktana josta ei ole mitään hajuakaan!!!

  • Muslimit muslimimaihin?

   Miksi superrikkaat arabimaat, kuten Saudi-Arabia, Arabiemiraatit, Bahrain, Kuwait, Qatar jne. – eivät auta omia muslimiveljiään ottamalla heitä luokseen?
   Arabeilla sama kieli, uskonto ja hyvin pitkälle kulttuurikin, joten sopeutuminen olisi vaivatonta – ja nämä arabimaat kuitenkin käyttävät vierastyövoimaa muutenkin!
   Miksi niin monet muslimit ylipäätään tulevat nyt kristittyyn Eurooppaan, miksi joku muslimi haluaa apua ensisijaisesti kristityltä maalta, eikä muslimiveljiltään näissä kaikkein varakkaimmissa muslimimaissa?

   On kuitenkin jo nähty, että erityisesti muslimitulijoiden sopeutuminen ja integroituminen länsimaihin on kokonaisuutena katsoen takunnut pahoin; rikos-, työllisyys- ja muut tilastotkin, sekä nähdyt terrori-iskut, jo tästä kertovat ympäri koko Eurooppaa. Suomenkin talous perustuu kuitenkin työntekoon ja myös naisten työntekoon, sillä ei meillä on öljyä tai muita rikkauksia, joten kalliiksi tulee nykyinen kiihtyvä tahti, kun olemme muutenkin taloudellisesti hätää kärsimässä. Erityisen ikäväksi kasvavien muslimimäärien elättämisen lähinnä veronmaksajien maksamilla sosiaalituilla tekee sekin, että ihan liian monet muslimit suhtautuvat halveksuen meihin länsimaalaisiin, eivätkä tunne juuri kiitollisuutta saamastaan avusta, vain valitusta kuuluu
   – kiitollisuus ja toisen kunnioitus ovat kuitenkin länsimaisen kristillisyyden perusarvojakin.

   Ja nuoret joutilaat miehet, etenkin nykyisessä työttömyystilanteessa, tietävät vain suuria ongelmia ja sukupuolijakaumakin vääristyy; sitten seuraukset ovat tätä taharrush gamae:ta ja muuta ikävää, jopa terrori-iskuja voi tapahtua, kun maahamme saapuu kuitenkin myös ISIS-taistelijoita ja muita radikalisoituneita ääri-islamisteja. Suomalaisetkin nuoret miehet ovat jo liian usein syrjäytyneitä ja tarvitsisivat apua, mutta heitäkään meillä ei ole varaa auttaa ja työllistää.

   Suomi ja muut Euroopan maat voisivat ottaa vastaan Lähi-idän vainotut kristityt, jotka sopeutuisivat sitten viimeistään seuraavissa sukupolvissa, jos ei jo heti ensimmäisessä – kun perusarvot olisivat samanlaisia. Kristityt ja muut ei-muslimit, kuten jesidit, ovat kuitenkin myös suurimmassa vaarassakin; tosiasiassa kansanmurhan kohteena tälläkin hetkellä.

 5. Onkohan nyt totta?

  Halla-aho ei ole koskaan kuullutkaan sinusta? Kumpaa tässä nyt pitäisi uskoa? Käyttämäsi retoriikka ei kuitenkaan ole niin nokkelaa, ja Halla-aho on tunnettu nopeasanaisuudestaan, hiukan nyt epäilen tarinoitasi jos et pysty todistamaan, todistustaakka lankeaa kuitenkin nyt sinulle, koska olet väitteen luoja.

  • Olisi kiva nähdä

   Onkohan tyyppi esiintynyt silloin omalla nimellään vai vain nimimerkillä? Mutta Halla-ahoa olen taipuvainen uskomaan, oli miten oli. Sitä en kyllä usko, että tämä mies voittaisi Halla-ahoa väittelyssä, etenkään tämän artikkelin luettuani, vaikka olisi kyllä hienoa nähdä tällainen väittely.
   Tosin muslimit ja ei-muslimit vaan ovat kaikesta eri mieltä keskenään ylipäätäänkin, joten lopputulos ei paljon muuttaisi mitään. Eri osapuolet olisivat edelleenkin eri mieltä keskenään liki kaikesta ja myös siitä lopputuloksesta.

 6. Vihtori Sulka-aho

  Missä mahtaa olla sellainen nettikahvila, jossa jokaisella koneella on oma julkinen ip-osoite? Jo Halla-aho olisi ip-osoitteen perusteella estänyt kommentoinnin, ei työaseman vaihto samassa kahvilassa olisi luultavasti vaikuttanut estoon mitenkään. Tarina vaikuttaa keksityltä.

 7. kismitys

  Miksi näitä karimeita ylipäätään päästetään ääneen? Sama joku Nazima Razmyar joka huutaa joka tuutissa rasismista? Ainoastaan yhdenlaiset mielipiteet ovat sallittuja ja suomalaisia saa ja kuuluu haukkua. Aivan sairasta

  • TapaniR

   Varsinkin kun Nazima Razmyarin oma (Helsingissä nyt eläkkeellä asuva) isä oli Afganistanin kommunistisen puolueen pikkupomo, ja osaltaan järjestämässä afgaanien kansanmurhaa. Stadion täyteen miehiä ja tapettiin kaikki.

   • Thomas

    Eli sinä valitat että vain yhdenlaiset mielipiteet ovat sallittuja samalla kun kysyt miksi Karim päästetään ääneen? Ymmärrätkö yhtään itse miten ristiriitainen kommenttisi on? Karimilla on ollut yksi parhaimmista puheenvuoroista mitä tämän asian tiimoilta koskaan olen lukenut: analyyttinen ja rauhallinen, ilman minkäänlaista kiihkoa. Harmi vaan että kaikilla ihmisillä ei ymmärrys vain riitä kokonaisuuden hahmottamiseen.

    Niin kuin niin usein ennenkin olen todennut. Maahanmuuttajat ovat täällä, eikä minkään rajan sulkeminen sitä faktaa muuksi tee (ja kukaan ei koskaan minulle edes ole kertonut miten ne rajat käytännössä edes suljettaisiin). Nyt on kysymys siitä miten me täällä asuvat asiaan suhtaudutaan ja minkälaisen tulevaisuuden me itsellemme luomme. Vinkki: käyttäytymällä paskamaisesti muita ihmisiä kohtaan et tule ikinä saamaan mitään hyvää aikaiseksi.

    Ja suomalaisia saa todellakin kritisoida silloin kun he käyttäytyvät huonosti. Ei suomalainen ole muita parempi eikä muiden yläpuolella, samasta puusta me olemme kaikki veistetty.

 8. petri vänni

  Tulisiko toimitajalla olla joku lähdekritiikki. Kaveri puhelee puuta heinää ja te julkaisette. No nyt teitä ei pääse kukaa sanomaan rasistiksi, idiootiksi kylläkin !

 9. Eh

  Tässä se nähdään, vaikka kaveri syntynyt Suomessa ja pitää itseään suomalaisena, ei hän pidä kantaväestön puolia vaan jotain ihan muuta. Eli vaikka lapsia syntyy maahanmuuttajille Suomeen kulkevat kulttuuri ja tavat vahvasti kasvatuksessa.

  • Toivo

   Minäkin olen syntynyt Suomessa ja olen valkoihoinen sinisilmäinen suomalainen keski-ikäinen heteromies. Silti pidän tärkeämpänä pitää rauhan ja yhteisymmäryksen puolia, kuin pitää ns. ”kantaväestön” puolia. En tiedä mistä olen tällaisen asenteen oppinut, luultavasti saanut sen kasvatuksessa vanhemmiltani, jotka ovat myöskin valkoihoisia suomalaisia.

   Minulla on myös vähän tummempia kavereita, joilla on Iranilainen isä. Heillä on tällainen samanlainen yhteisymmärrystä arvostava asenne. En sitten tiedä, onko tämä rauhaan ja yhteisymmärykseen pyrkiminen kulkenut enemmän sieltä tänne, vai täältä sinne? Veikkaisin kyllä, että se on idea, joka keksitään eri puolella maailmaa yhä uudestaan ja uudestaan.

   Yhteisymmärykseen pyrkiminen voi muuten olla myös parempi konsti pitää kantaväestön puolia, kuin esim. katupartiointi.

   • Huojentunut

    Kiitos Toivo. Hyvän nimimerkin tänne valitsit. Juuri sinunlaisissasi tämän maan toivo nimittäin lepää. Kun lukee näitä kommentteja täällä, tulee syvä epätoivo Suomen ja ihmiskunnan puolesta. Sitten tulee tällainen Toivo viisaine kommentteineen ja palauttaa uskon ihmisiin.

 10. jeppis

  En ole mistään lukenut, että nämä kodinturvajoukot olisivat ketään teholle toimittaneet. Vaikka partiot ovatkin joutuneet ajoittain provosoinnin kohteeksi, niin pellejen, kuin pikkupäissään olevien toimesta.
  Putkaan Karim saattaa joutua, jos meinaa itse käydä käsiksi partioon. Mutta parempi sekin kuin että Karimia vastaan olisi partion sijasta tullut lenkkeilevä neitokainen, kehen Karim olisi päättänyt pikku päissään käydä käsiksi.

 11. Mimie

  Kiitos näkökulmastasi, sitä tarvitaan jatkossakin.

  ” demokratia, tasa-arvo ja ihmisoikeudet.” Et kai hyvä ihminen väitä, että tasa-arvoa ja naisen oikeuksia löytyisi Afganistanista, Irakista, Saudi-arabiasta, Pakistanista..etc?
  Suomen esihistoriassa ei liene IKINÄ ollut ajanjaksoa, jolloin naisen asema olisi ollut yhtä huono kuin mitä noissa maissa tänään.

  Sharia ei todellakaan ole myöskään mikään ilmentymä demokratiasta, sananvapaudesta, tasa-arvosta ja ihmisoikeudesta.. silti tilastojen(PEW) mukaan esim. 99% Afganistanilaisista ja 82% Irakilaisista tahtoisi elää maassa, jossa sharia olisi maan laki.

  Historia tulisi opettaa sellaisena kuin se oli, ilman kaunisteluja. Ihan hyviä pointteja, ettei Jeesus ollut sinisilmäinen jne. ei siinä mitään.
  Arabimaat itse ovat syypäitä vuosisatojen mittaiseen alennustilaansa, ja toki sormensa on ollut pelissä kymmenien vuosien ajan myös läntiset suurvallat, mutta suurin syy taantumukseen on silti Islam, joka ei näytä sekularisoituvan oikein missään.
  Sielläkään missä sitä rahaa on(Arabiemiraatit).

  • Kairon sopimus

   Muslimimaat eivät tänä päivänäkään ole allekirjoittaneet yleistä ihmisoikeuksien julistusta, koska se on heidän mielestään sharia -lain ja islamin vastainen! Muslimeilla on oma sopimuksensa, joka sopii yhteen islamin uskonnon kanssa.

   Demokratiaa tai tasa-arvoa, sellaisena ne länsimaissa ymmärretään, ei ole yhdessäkään muslimimaassa. Ja kuvaavaa on, että Israelin kansalaisuuden omaavilla noin miljoonalla arabilla ja muulla muslimilla – on monessa suhteessa paremmat oikeudet, kuin mitä heillä on yhdessäkään arabimaassa.

  • Suhteellisuudentajua peliin

   Monissa arabimaissa asiat ovat huonosti, ihan alkaen naisen asemasta (ja ei, se ei tarkoita etteivät Suomessa naiset joutuisi kohtaamaan sukupuolista väkivaltaa, ahdistelua ja vähättelyä, mutta täällä sentään nainen saa esimerkiksi opiskella tai ajaa autoa. Kas, tällaisestakin pitää näemmä olla iloinen…). Mutta kirjoittaja unohtaa, että on monia maita, joissa islaminusko on vallassa, ja silti maassa eletään länsimaisella mittapuulla varsin tavanomaista elämää – ei mitään burkhakulttuuria. Maita kuten Malediivit, Indonesia, Marokko, Tshetshenia, Jordania, Turkki ym. Keskustelun keskiössä ovat yleensä äärimmäiset maat kuten Pakistan tai Saudi-Arabia, Daeshin perustamasta ”valtiosta” puhumattakaan.

   On hyvä ymmärtää, että näissä paskavaltioissa (kyllä, tällaista sanaa niistä käytän) syypää sortoon ja vainoon ei ole uskonto vaan sen väärinkäyttö. Islam itsessään ei ole paha uskonto, mutta sitä tällä hetkellä moni käyttää väärin, kuten aikanaan oli monta sataa vuotta kristinuskon kanssa (noitavainot, ristiretket, you name it). Ajan kanssa tämä voi muuttua, mutta todellakin se ottaa aikansa.

   Suomeen juurtuneet islaminuskoiset ovat 99,99-prosenttisesti tätä rauhanomaista väkeä. Lasteni päiväkodissa, koulussa, futisjoukkueissa ja muissa harrastusryhmissä on lukuisia mm. arabialais- ja turkkilaistaustaisia, eikä ole ikinä ollut minkäänlaisia ongelmia näiden lasten tai heidän vanhempiensa kanssa.

   Tietenkin myös toisenlaisia islaminuskoisia on, mutta pääosin he eivät ole niitä, jotka Suomeen tulevat. Fundamentalisti-islamistit viihtyvät Daesh-valtioissaan. Fiksut pakenevat niistä.

   • Islam vs. länsi

    Missään muslimimaassa ei kyllä elätä kokonaisuutena katsoen ”länsimaisella mittapuulla varsin tavanomaista elämää,” sillä kyllä vain islamilainen patriarkaalinen kunniakulttuuri näkyy niin monessa suhteessa, vaikka toki aste-eroja eri maiden välillä onkin, esim. siinä, kuinka huono on naisten tai vähemmistöjen asema tai miten demokratia ja sellaiset ihmisoikeudet kuin esim. uskonnonvapaus toteutuu käytännössä. Turistimatka tms. ei näytä koko kuvaa.

    Ristiretkien alkusysäyksenä muuten oli muslimien valloitustoiminta. Noituus on kiellettyä kristinuskossa, mutta noitavainojen luonne oli epäkristillistä. Se että kristinuskoa on väärinkäytetty maallisiin valtapyrkimyksiin ja tulkittu Raamattua itse Pirun lailla, ei kuitenkaan kerro juuri mitään todellisesta kristinuskosta. Islamissa puolestaan on paljonkin sellaisia piirteitä, arvoja ja lakeja, mitä länsimainen, eikä etenkään kristitty ihminen ei vain voi allekirjoittaa, eikä edes hyväksyä muiltakaan, mikäli ei ole aivan äärimmäinen kulttuuri- ja arvorelativisti. Jo islamin profeetta itse, joka on islamissa muslimien esikuva ja heille täydellinen ihminen, teki islamin omien pyhien kirjoitusten, kuten Koraanin, sirojen ja hadithien mukaan sellaista, mikä ei sovi länsimaalais-kristilliseen arvomaailmaan. Kristinuskon mukaan Jeesus oli ainoa synnitön ja hyvän kuvan uskontojen eroista saakin Mohammedia ja Jeesusta vertailemalla – ja nimenomaan Raamatun Jeesusta Kristusta, joka on eri kuin mitä islamissa.

    Rikostilastojen mukaan muslimimaista tulevilla miehillä ilmenee jonkin verran lain kanssa ongelmia, sillä kyllä esim. raiskaustilastot kuin myös ryöstö- ja pahoinpitelytilastot kertovat omaa kovaa kieltään. Työttömyystilastot tarjoavat myös hyvin karuja lukuja sekä muslimimiesten että naistenkin kohdalla. Eivätkä ongelmat rajoitu vain Suomeen, vaan saman kulttuuripiirin negatiivinen yliedustus esim. juuri rikos- ja myös työttömyystilastoissa on nähtävissä muissakin Euroopan maissa. Kokonaisuutta katsottaessa islamin ja lännen välillä vaikuttaisikin olevan niin draamaattisia arvo- ja muita eroja, etteivät ne oikein tahdo sopia yhteen – eikä kyse ole mistään ihonväristä, sillä usein samoilta alueilta tulevat muunuskoiset pärjäävät paljon paremmin. Ovat vain kuin vesi ja öljy, jotka eivät sovi yhteen. Toki kaikki muslimitaustaisetkaan eivät kaikkia uskontonsa arvoja ja määräyksiä seuraa, eivät ainakaan käytännössä – eivätkä kaikki välttämättä edes niistä paljoa tiedäkään. Yksilöt ovat myös aina yksilöitä.

 12. Saara

  Olisi kovin mielenkiintoista nähdä tuo väitetty keskustelu halla-ahon kanssa jossa Jussi on mukamas puhunut itsensä pussiin. Tämä tyyppi ei vaikuta niin älykkäältä että olisi rahkeet väittelyyn halla-ahon kanssa 😀

  • Joni Pelkonen

   Miksei olisi, kun Halla-ahon ”väittelymetodi” on tunnetusti vain mahdollisimman ylimielisten solvausten väsääminen, pyrkimyksenä saada toinen keskustelija hermostumaan, jolloin halla-pulu on mielestään voittanut väittelyn.

 13. Otto Gustafsson

  ”Mietipä, kun tulen pikkupäissäni viimeisellä junalla, ja kodinturvajoukot ovat vastassa. Siitä ei hyvä heilu. Minä rupean ainakin soittamaan niille suutani, ja sitten löydän itseni jostain teholta, kun siinä on kymmenen äijää, Maïche puistelee päätään.”

  Tampereella Odinin sotureiden päälle kaadettiin vettä oikein kunnolla tarkoituksena saada heidät provosoitumaan. Eivät provosoituneet. Tarvitseeko Suomi tuollaisia pikkupäissään päätä aukovia kavereita, joiden tarkoitus on hakeutua vaikeuksiin aukomalla päätään väärässä paikassa?

  Edellisten katupartioiden aikaan, kun maahanmuuttajataustaiset nuoret huvittelivat potkimalla vastaantulijoita päihin knock-out -gamen tuoksinassa, äärivasemmistolaiset tulivat tarkoituksella ärsyttämään katupartioita ja aiheuttamaan kähinää ja raivokasta käsillä puhelua. http://www.patriootti.com/vastarintaliikkeen-katupartio-helsingissa/

 14. Kivikova

  Miten julkisen kahvilan ip-osoitteita voi sulkea yksityiseltä koneelta melkein planeetan toiselta puolelta? Ehkä se onnistuu, mutten usko Jussilla olevan tuollaisia taitoja. Vaikuttaa kovasti keksityltä.

 15. Lähdekriitikko

  Olisi kiva nähdä, että mihin miehen jutut tuosta Halla-ahosta perustuu. Eli lehdellä lienee osoittaa jotain muutakin kuin miehen puhetta lähteeksi? Jos ei ole, niin kannattaako tällaista paperi- tai digilehteä edes kenenkään tilata, ei täytä hyvän journalismin kriteerejä.

 16. Trejo

  Miten saada näkyvyyttä juuri julkaistulle maahanmuuttoa käsittelevälle kirjalle? Mainitse tunnetuin maahanmuuttokriitikko, kuvaile kuvitteellinen yhteinen historianne ja käännä kaikki poliittisen korrektiuden vaalimisessa käytetyt keinot, kuten sensuuri, vastapuolen syyksi.

 17. Yussuf Halal-Allaho

  Ja koska Karim fiksuna miehenä tietenkin jossain veiheessa oppi ennakoimaan, että Halla-aho poistaisi hänen asialliset viestinsä, hän tietenkin tallensi ne itselleen, jotta ne olisi mahdollista tarpeen vaatiessa (kuten esim. nyt) kaivaa naftaliinista?

  Nythän hänellä on mahdollisuus esittää ne kaikelle kansalle ilman Halliksen moderointia.

 18. Joe Langley

  Kuulen nyt kaveri. Onhan siellä muslimien joukossa ehkä 5% kunnon ihmisiä mutta loput ovat täysiä eläimiä ja suraavat typerrä islamia joka ei ole uskonto.
  Se on teokraatinen, totalitaarinen laajennuspoliitinen inhottava kultti jolla on sotilaalinen komponentti ja joka on sivilisaation uhka.

  • Joni Pelkonen

   Hommahörhöissä on se helppo puoli, että vaikka he kovasti yrittävät esittää uhria, viimeistään jo kolmas kommentoija kirjoittelee jotakin täysin räikeän rasistista.

 19. Giorgis Tsatzouline

  Ja tälläsiä p*skanjauhajia edes päästetään ääneen. Mies valehtelee niin että korvat heiluu! Eri IP-osoitteet joka koneella internet kahvilassakin. No johan on… Eikö Suomen ihmemaa täyttänytkään kaikkia Irakissa annettuja valheellisia lupauksia ilmaisesta rahasta ja mannenahkatakeista kun noin synkkänä on tämä Akaan Turhapuro?

 20. akiuru

  Hyvä haastattelu. Kirjakin on Akaan kirjastosta lainattavissa, kun noin paljon kiinnostaa. Sehän on kirjoitettukin keskustelun avaukseksi. Tosin tarkoitus lienee toisenlaisesta jutustelusta kuin edellä.

  • Se oikea lähdekritiikko

   Kyllä, tämä ”keskustelu” täällä on käsittämätöntä ja surullista. Ihminen, joka kertoo elämästään ja mitä on kokenut, leimataan valehtelijaksi yhtään miettimättä. Kommenteista paistaa se, että kun kirjoitus on ristiriidassa sen kanssa, miten on päättänyt maailmasta ja ihmisistä ajatella, se leimataan valehteluksi. Eihän se nyt käy päinsä, että oma ahdasmielinen ja rajoittunut maailmankuva olisikin väärä…

 21. Ellu Perälä

  – Se on ihan käsittämätöntä ja loukkaavaa. Luuleeko joku, että Irakissa raiskaaminen on hyväksyttävää? Ikään kuin se sopisi heidän arvomaailmaansa, Maïche ihmettelee.j

  No miksi ne sitten raiskaa lapsia ja naisia Suomeen ja länteen päästessään? On tosiaan käsittämätöntä ja loukkaavaa suomalaisia tyttöjä ja naisia kohtaan.

  • akiuru

   Kaikki maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden tekemät raiskaukset ja sukupuolinen häirintä on tottakai tuomittavaa. Itse asiassa kaikkien tekemänä. Hyvä että tässä kaiken kiihkoilun yhteydessä on keskusteluun noussut, miten suuresta ongelmasta on Suomessa kysymys.

   Raiskauksia tehdään Suomessa 2 – 3 päivässä. Erään arvion mukaan jopa yli 4 000 Suomessa, koska tutkimuksen mukaan yhdeksässä tapauksessa kymmenestä raiskauksen kohd ei asiasta tee ilmoitusta poliisille. Seksuaalista häirintää on kokenut alle 30 vuotiaista suomalaisnaisista yli puolet.

   Hyvä että nämäkin on nyt nostettu esille. On varmasti syytä huoleen näissäkin luvuissa. Jostain syystä Euroopassa eniten väkivaltaa naisia kohtaan on juuri Suomessa.

   • Iso kulttuuriero on

    Irakilaiset olivat raiskaustilastojen kärjessä jo ennen nykyistä tulvaakin, tietysti joukossa vähemmistöjen edustajiakin, kuten kurdeja. Samoin muutkin Lähi-idän maat ja myös Pohjois-Afrikka on rankasti yliedustettuna raiskaustilastoissa. Varsin usein nämä muslimiraiskaajat Suomessa valitsevat uhreikseen kantasuomalaisia dhimmejä, joten kyllä se on rasismiakin ja todennäköisesti näin yritetään halventaa myös suomalaista miestä. Uhrit ovat ihan liian usein myös hyvin nuoria, jopa alle suojaikärajan. Suojaikärajaa ja sen merkitystä ei taideta edes täysin ymmärtää muslimimaissa, kun jopa lapsimorsiametkin ovat turhan monissa muslimimaissa tavallisia ja lainkin sallimia – ja kun onhan se Aisha eräänlainen ihannekin.

    Konservatiivisen islamin mukaan ei-musliminaisella ei ole juuri mitään arvoa – ääri-islamilaisten tulkintojen mukaan ei-musliminaista voidaan pitää jopa seksiorjana.
    Ja sharian mukaanhan raiskauksella pitää olla 4 miestodistajaa tai 8 naistodistajaa – tai muuten raiskattua naista syytetään itseään aviorikoksesta. Käytännössä siis uhri on aina syyllinen – ja monissa muslimimaissa raiskauksen uhri joko vangitaan tai jopa kivitetään kuoliaaksi, kun ja jos joku tällainen tapaus joskus tulee ilmi, sillä eivät musliminaiset juuri sattuneesta syystä uskalla ilmoitella. Suurin osa Pakistanin naisvangeistakin on vankilassa siksi, etteivät ole pystyneet todistamaan tulleensa raiskatuksi. Raiskausta avioliitossa ei mikään muslimimaa tunnusta raiskausrikokseksi, koska se olisi vastoin islamin säädöksiä.

    • Annamunkaikkikestää

     ”Varsin usein nämä muslimiraiskaajat Suomessa valitsevat uhreikseen kantasuomalaisia dhimmejä, joten kyllä se on rasismiakin ja todennäköisesti näin yritetään halventaa myös suomalaista miestä. Uhrit ovat ihan liian usein myös hyvin nuoria, jopa alle suojaikärajan. ”

     Jaa juu aivan. Naisen raiskaaminenhan on vain mieheen kohdistuva teko. Mitäs siitä naisesta mutta voi jeekama kuinka sen naisen miestä loukataan. Varsinainen kärsivä osapuoli.
     Suojaikärajoistakin tulee varsin sujuvaa tekstiä. Asiaa on oikein mietitty.

     • Iso kulttuuriero

      Halventamis -termi sen takia, että muslimimaissa raiskausta pidetään usein myös häpäisynä – ja uhri saatetaan kunniamurhata jopa oman suvun toimesta, koska tuottaa häpeää omaisilleen. Kyllä kai muslimiraiskaajat saattavat toimia Suomessakin samoin motiivein?

      Mutta kyllä raiskatun läheisetkin haavoittuvat myös Suomessakin aina – miehetkin, sillä kyllä se sattuu, jos oma tytär, sisko, vaimo, äiti ja ystäväkin raiskataan. Tosin voidaan kyllä mieskin raiskata.

 22. Jussi Jokinen

  Eli Karim valehtelee näin:

  – Väittelin Jussi Halla-Ahon kanssa jo 2006 näistä asioista Skriptassa. Aina kun puhuin hänet pussiin, hän bännäsi minut pois keskustelusta. Kun olimme Egyptissä ja opiskelin Aleksandrian yliopistossa, menin aina nettikahvilaan, ja kun Halla-Aho sulki ip-osoitteen, vaihdoin konetta. Kävin kaikki 20 konetta läpi ja vaihdoin sitten kahvilaa.
  Sitten Halla-aho rupesi Maïchen mukaan poistamaan hänen asiallisia viestejään.

  Halla-aho kertoi tänään somessa ettei ole ikinä kuullutkaan koko miehestä. Halla-aho-tarina on siis täyttä valetta. Joku voisi käydä kertomassa tämän valehtelijalle ja koko yleisölle 8.2.

 23. Minä Vaan

  Pakolaiset ovat suunnaton voimavara? Kyllä, ainakin maahanmuuttoteollisuudelle on ehdoton edellytys. Olisi varmaan muutenkin, jos olisi töitä.

  Tosiasioita:
  – Työhakijoita 400000.
  – Irtisanomisia tulee jatkuvasti. Vientiteollisuus pakenee ulkomaille.
  – Ei ole enää suuria tehtaita montaa, jotka työllistävät satoja. Muutaman hengen startupit ei paljoa lämmitä.
  – Julkisen sektorin raha-asiat ovat kuralla.
  – Jo eiemmin tulleet pakolaiset ovat työllistyneet erittäin huonosti.
  – Nyt tuleville pakolaisille pitää budjetoida koko elämänmittaisia sosiaalitukia. Kaikki ei halua edes työllistyä, kuten A2-pakolaisillan nainen.

  Tämän kaiken lisäksi toitotetaan joka paikassa: ”Suomi ei pärjää ilman maahanmuuttoa! Pakolaiset ovat voimavara. Maahanmuutto ratkaisee kestävyysvajeen!”

  Tulee vielä kylmää kyytiä moneen kuntaan julkisen sektorin puolelle, kun rahat ovat loppu.

  Sotakorvaukset olivat kova urakka. ne saatiin maksettua ja homma oli siinä. Elinikäiset sosiaalituet kaikille tänne tuleville pakolaisille näillä määrillä on sellainen juttu, josta Suomi ei toivu ikinä. Nyt kun väylät ovat auki, ei loppua kansanvaellukselle näy.

  Opettajien on ihan turha olla huolissaan ryhmäkoosta ja oppimisesta. Jatkossa tavoitteet asetetaan oppilaiden mukaan alemmaksia. Ala-asteen jälkeen on tavoitteena, jotta kaikki osaa lukea ja kirjoittaa. Ylä-Asteella jotakin lisää.

 24. Kaarim

  Irakilainen on arabi Lähi-Idästä. Ei suomalainen. Suomalaisuus on paljon muutakin kuin passin kansi. Ja vaikka kuinka paljon tietyt tahot tästä riemastuvat niin kyllä siihen suomalaisuuteen liittyy antropologisia piirteitäkin, jotka jo yksistään estävät arabien sun muiden suomalaisuuden. Ei minusta tule somalia jos muutan Somaliaan ja saan kansalaisuuden. En edes naamasta näytä somalilta.

   • Kaarim

    Eivät ole. Ovat saamelaisia joka on oma etninen ryhmänsä, jolla myös oma kulttuuri ja kieli. On silkkaa imperialismia kiistää saamelaisilta omalaatuisuutensa. Toki suomalaiset ja saamelaiset ovat noin miljoona valovuotta toisiaan lähempänä kuin esm. suomalaiset ja arabit ovat.

     • Kaarim

      Ei tämä nyt noin vaikeaa ole. Romanit eivät ole suomalaisia vaan romaneja. Oma kieli, kulttuuri, perinnäistavat ja etnisistä suomalaisista selvästi eroava ulkonäkö ts. geenit. Suomen Tasavallan kansalainen ei ole synonyymi suomalaiselle.

  • Marko

   Tässä tapauksessa tosin on kyse täysin suomalaisesta miehestä, jonka toinen vanhempi on algerialainen maahanmuuttaja. Todellisuudessa meillä ollaan melko ksenofobisia kun pelkästään nimi ja/tai vähän tummempi hipiä pistävät kyseenalaistamaan toisen kansalaisuuden tai isänmaallisuuden. Samalla kaltaiseni suomalaisella nimellä ja maidonvaalealla iholla varustettu maahanmuuttaja menee täysin suomalaisesta eivätkä edes ystäväni muista aina että juureni ovat Atlantin toisella puolella. Jos nimeni olisi vaikkapa Anthony tai ihoni edes muutaman asteen tummempi, tilanne olisi toinen.

   • Uskonto vaikuttaa eniten

    Joku keskiverto amerikkalainen tai kanadalainen on paljon lähempänä suomalaista kuin keskiverto algerialainen, sillä uskonto ja sen välittämät arvot ovat suurin tekijä tässä.

  • Marko Malezer

   Kaikki ketkä syntyy Suomessa (esim Karim tässä jutussa) on suomalaisia vanhempien etnisestä taustasta ja uskonnosta riippumatta. Esim jos Kaarim sinä muuttaisit Somaliaan ja saisit siellä lapsen niin se lapsi olisi somalialainen ei suomalainen vaikka voi jopa saada Suomen kansalaisuuden

   • Kaarim

    Ei todellakaan pidä paikkaansa. Ei etniseen ryhmään kuuluta syntymäpaikan perusteella. Siihen kuulutaan koska itse kokeen ko. ryhmään kuuluvansa ja muut ko. ryhmän jäsenet yksilön omakseen mieltävät. Suomalaisille vanhemmille Somaliassa syntynyt lapsi on tietysti suomalainen, ei somali. Suomalaisen, pohjoismaalaisen europidin näköistä somalia ei ole olemassakaan.

    • Hmm

     Hienoa Kaarim. Sinähän olet oikein kehityskelpoinen yksilö. Kirjoitat: ”Siihen kuulutaan koska itse kokeen ko. ryhmään kuuluvansa ja muut ko. ryhmän jäsenet yksilön omakseen mieltävät.”

     Jos henkilö on syntynyt Suomessa – tai kuten esimerkissäsi Somaliassa – ja elänyt maassa koko ikänsä, täysin suomalaisessa kulttuurissa, käynyt suomalaiset koulut, ja itse mieltää itsensä suomalaiseksi, niin sehän on sitten siinä. Kohdalla ”ja muut ko. ryhmän jäsenet yksilön omakseen mieltävät” halusit epäilemättä osoittaa, että koska rasistien mielestä tämä yksilö ei ole suomalainen – tai somali – niin hän ei sitä voi olla, vaikka itse haluaisi.

     Newsflash rakas Kaarim – vaikka itse haluat vääntää asian toiseksi, niin meitä jotka näemme tavalliset, suomalaiset ihmiset ihonväristä tai vanhempien lähtömaasta huolimatta suomalaisina, on enemmistö. Voit yrittää potkia väistämätöntä vastaan, mutta teet sillä hallaa vain itsellesi ja asiallesi. Karim Maichen kaltaiset sivistyneet, koulutetut, työtä tekevät ja veroja maksavat ihmiset ovat tämän maan suola. Lisää heidän kaltaisiaan, kiitos. Alkuperästä viis, Suomi tarvitsee järkeviä, fiksuja, työteliäitä ihmisiä.

     • TM

      Karim Maiche on äärivasemmistolainen, Pirkanmaan Rauhanpuolustajien koordinaattori, joka hyökkää ”rasisteja” vastaan aina kun pystyy.
      ”työtä tekevä” LOL
      työ se on kai sekin; nähdä olematonta rasismia ja basismia, kaikkialla….

  • Se oikea lähdekritiikko

   Höpö höpö. Ensinnäkin tämän Karimin äiti on suomalainen. Toisekseen nykysuomalaiset ovat kaukana siitä jengistä, joka tuhansia vuosia sitten muutti Suomenniemelle häätäen saamelaiset pohjoiseen. Sen jälkeen on virrannut geeniperimää niin idästä kuin lännestäkin. Kolmanneksi, jos tuntee itsensä suomalaiseksi, niin siitä vain. Parempi kotoutunut kuin vieraantunut ”ulkomaalaistaustainen”.

 25. TM

  Tämän tason ”haastattelu”, ja vielä etusivun juttuna, on paikallislehdeltämme kyllä pohjanoteeraus. En tietenkään voi itse yksityishenkilönä vaikuttaa lehden valitsemaan linjaan. Mutta siihen voin vaikuttaa, ettei minun enää tarvitse tällaisia kirjoituksia kahvipöydässäni sietää: olen jo irtisanonut tilaukseni loppumaan nyk. maksetun laskutuskauden loppuun.

 26. jone

  Ihan hyvä haastattelu ja asiallinen avaus, kärjistyksiä joo mutta aika laimeeta esim verrattuna monien mamu- tai matukriittisten puheenparsiin. On tärkeitä pointteja kysyä esim miksi lähi-idästä kotoisin olevat ihmiset mielletään täällä ensisijaisesti uskonnon ja etnisyyden kautta, missä vaiheessa Suomesta tuli osa länttä vai tuliko, ja millaista historiantulkintaa peruskouluissamme opetetaan ja miksi.

  • jaana

   Hyvin kommentoitu! Asiallista ja kiihkotonta keskustelua tästä tarvitaankin. Mielipiteitä saa olla ja esittää, mutta joku tolkku niissä pitäisi olla. (Vrt. tässäkin kommenttiosiossa heti leimahtanut valehtelijaksi syyttely, lehden pohjanoteeraukseksi nimittely, kaikkien ulkomaalaisten väittäminen raiskaajiksi jne.) Lisäksi haitaksi keskustelulle ei ole se, jos on hieman tutustunut historiaan (muidenkin maiden kuin Suomen) ja tutkimuksiin eri maista ja eri kulttuureista. Valitettavasti tällaista keskustelua on vähän. Yleensä keskustelurintaman osapuolina eivät ole ihmiset, joilla olisi edes alkeelliset perustiedot aiheesta. Maahanmuuttokeskustelua käydään lähinnä mutu- ja ”naapurin Perakin kertoi” -periaatteilla.

 27. Tuumaaja

  Uskonnon kautta siksi kun itse sitä tuovat aggressiivisesti esiin koko ajan. Allahu akbar ja 5 kertaa päivässä pyllistelyä.
  Äärimmäisen fasistinen islam ja sharia laki ei todellakaan kuulu tänne.

 28. Joule

  Hyvä keskustelun avaus. On hyvä, kun joku kommentoi myös länsimaalaisuutta ja suomalaisuutta kriittisin sanakääntein. Usa ja Venäjä ovat kilvan yrittäneet sanoittaa maailmaa ja muiden maiden tekemisiä. Ja motiiveina ei aina ole se hyvän tekeminen, vaan siitä saatu hyöty. Eikä se suomalaisuuskaan ole niin kiiltokuvamaista.

  Se on vaan jännä huomata ihan muuallakin mediassa, millä tavoin nämä ”maahanmuuttokriittiset” ottavat heti sapelit esiin ja hyökkäävät kaikin ikävin tavoin kritiikkiä esittänyttä suomalaista vastaan. Onko itsetunto niin heikoilla, että nousee niskakarvat heti pystyyn ja hyökätään suu vaahdoten päälle. Eikö voisi ”mutustella” lukemaansa ja pohtia taustoja unohtamatta avointa mieltä ja kriittisyyttä. Miksei voi nähdä tekstissä jotain rakentavaakin asiaa. Joillekin se viestin vastaanottaminen on vain niin vaikeaa.

  Ei ne Halla-Ahon sanatkaan ihan totuudenmukaisia aikojen saatossa ole olleet. Ja antaa kait se jonkinlaisen kuvan suomalaisista sekin, mitä löytyy Putkosen ja monen muun nimekkään historiasta.

 29. It-specialist

  Älä puhu sontaa, nettikahvilalla ei ole varaa pitää jokaisella koneella eri ip-osoitetta eli kuten sanoit 20 ip-osoitetta vaan ne ovat yhden ip:n takana NAT:issa. Valehtelet.

   • Jussi

    Ei ole ollenkaan mahdotonta että nettikahvilassa, Egyptissä n 10 v sitten , olisi ollut useampi modeemi käytössä palvelun turvaamiseksi, vaik neljä konetta per laite tai muita virityksiä ja näin on voinut tulla vaikutelma että joillakin koneilla pääsee foorumille, toisilla ei.

 30. Hannes Wirta

  Kaikille kommentoijille, katsokaapa oheinen juubivideo siitä mitä maailmanhistoria pitää sisällään 600-luvulta alkaen ja kuinka islam on muuttunut ajan kuluessa. Sisältö on peruskauraa kaikille jo äidinmaidossa islamiin kasvaneelle vaan meille länsimaalaislle täysin uutta.

  Kuinka moni edes tietää mitä islamin kuuluva termi taqijja tarkoittaa ja mitkä olivatkaan prof. Muhammedin viimeiset sanat?

  https://youtu.be/sbLfpqBx2TU

 31. Hymynaama

  Nyt on muuten todella kova dokumentti. USA:n presidentit valehtelavat islamista pommitettuaan ensin muslimimaita. Kyselin muslimeilta taqijjasta, yksikään ei ollut edes kuullut koko termistä.

  Sitten dokumentti jatkuu Serge Trifkovicin haastattelulta. Tämä serbialainen Karadzicia ja muslimeiden joukkomurhaa puolustanut (https://en.wikipedia.org/wiki/Sr%C4%91a_Trifkovi%C4%87) islamofobi on muun muassa saanut porttikiellon Kanadaan. Kannattaa toki tällaisia rasistisia videoita jakaa muillekin. Tsemppiä!!!

  Tämä on nyt sitä ”maahanmuuttokriittisyyttä”, ei rasismia tahi islamofobiaa.

 32. TM

  Tähän juttuunhan on julkaistu Akaan Seudussa vastine 9.3.2016:

  Liittyen Akaan Seutu -lehden artikkeliin 20.1.2016, Karim Maïche näki hyvin monissa asioissa Suomessa äärimmäistä rasismia ja haukkui monet tärkeät isänmaalliset toimijat tasavallan presidentistä alkaen pataluhaksi. Koin varsin haastavaksi tehtäväni muotoilla vastine Maïchelle, kunnes minulle valkeni: kyseessä olikin häikäisevä poliittinen satiiri, aiheesta ”maahanmuuttokeskustelun nykytila suomenkielisessä printtimediassa”. Ei siitä sen enempää.

  Koska turvapaikanhakijoiden yli lain minimitason meneviä palveluja ei voida perustella taloudellisilla, sopimuksellisilla eikä millään järkisyillä, niitä on yritetty perustella tunteilla. Maahanmuuttoon liittyvissä päätöksissä, myös kuntatasolla, pitää mielestäni ottaa huomioon myös sosiaalipoliittiset, kansanterveydelliset ja varsinkin taloudelliset seikat. Keskustelun suhteen erityisesti henkilökohtaisuuksiin menemistä pitäisi välttää.

  Tero Mäki

  puheenjohtaja

  Akaan Perussuomalaiset

  http://akaanseutu.fi/2016/03/09/haastattelu-olikin-haikaiseva-poliittinen-satiiri/

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?