Oiva Toikan kunniamaininta Päivölän Kuvataidelinjan oppilaalle

Sanna Paus palkintojenjakotilaisuudessa kukitettuna ja kunniakirjansa kanssa. Taustalla Pausin logo-ehdotus Kirpaus. Kunniamaininta tuli koskettavasta ja suurella sydämellä suunnitellusta Nuutajärven historiaa kunnioittavasta logosta.
Sanna Paus palkintojenjakotilaisuudessa kukitettuna ja kunniakirjansa kanssa. Taustalla Pausin logo-ehdotus Kripaus. Kunniamaininta tuli koskettavasta ja suurella sydämellä suunnitellusta Nuutajärven historiaa kunnioittavasta logosta.

Syyskuussa julistetulla avoimella suunnittelukilpailulla haettiin uutta logoa ja liikemerkkiä yli 220-vuotiaalle Nuutajärven Lasikylälle. Yli 340 logoehdotuksen seasta valikoitui neljä parasta, joista Oiva Toikka myönsi henkilökohtaisen kunniamaininnan Päivölän Kuvataidelinjan opiskelijalle, pirkkalalaiselle Sanna Pausille. Pausin logoehdotus Kripaus oli vahvoilla jopa voittajaksi, mutta karsiutui lopulta kolmen parhaan joukosta logon tekstin typografian ulkomuotoseikkojen vuoksi. Voittajana palkittiin helsinkiläisen Safa Hovisen työ Pruuki.

Syksyllä 2014 Päivölän kuvataide ja taiteen tuottamisen opinnot aloittaneen Pausin opiskelu ei ole ollut itsestäänselvyys:

– Jouduin taistelemaan byrokratiaa vastaan jatkaakseni opintojani. Halusin täydentää kuvataidelinjan ammatillisilla erikoistumisopinnoilla aikaisempaa osaamistani ja parantaa työllistymismahdollisuuksiani sekä luoda suhteita alan toimijoihin ja osaajiin. Hain te-toimistolta tukea omaehtoisiin opintoihin, mutta te-toimisto ei kuitenkaan puoltanut hakemusta, vaan ehdotti joko lopettamaan opinnot työttömyyskorvauksen jatkumiseksi tai hakeutumaan opiskelemaan minulle täysin vierasta hoitoalaa saadakseni tukea omaehtoisiin opintoihin.

Lukuisista perusteluista huolimatta te-toimisto ei muuttanut näkökantaansa. Paus ihmetteleekin, miksi vain tietyillä aloilla opiskelua tuetaan te-toimiston puolesta ja toisia ei. Pausin ammatilliset täydennysopinnot olivat te-toimiston päätöksen jälkeen vaakalaudalla, mutta nyt Paus opiskelee Päivölässä lainan turvin.

Päivölän 120-vuotias opisto on panostanut uuteen Kuvataidelinjaansa sijoittamalla uuteen tekniikkaan ja perinteisten taidetekniikoiden tietotaitoon. Kuvataidelinjalla vieraili ensimmäisen puolen vuoden aikana yli kymmenen oman alansa asiantuntijaa sekä opettamassa että luennoimassa.

– Kuvataidelinja on lyhyessä ajassa vahvistanut asemiaan, mikä on myös läheisten taideinstanssien ja -toimijoiden aktiivisuuden ja hyvän yhteistyön ansiota, kiittelee linjan johtaja Satu Kiuru.

– Opiskelijat pääsevät heti kulttuurin alueen arkiseen työelämään kiinni sekä ottamalla osaa että järjestämällä tapahtumia ja näyttelyitä. Yhtenä esimerkkinä tästä on viime vuonna hyvin alkanut yhteistyö TaideAkaan ja Näkymä 2014 -ympäristötaidetapahtuman kanssa, kertoo Kiuru.

 

Pausin logoehdotus Kripaus.
Pausin logoehdotus Kripaus.