Päivölän opiskelijat ja Koukkuniemen satavuotiaat toteuttivat yhteisen taideprojektin

102-vuotias Martta Marjamaa on osallistunut Päivölän taideopiskelijoiden projektiin. Piela Auvinen on organisoinut projektia. Kuva: Satu Kiuru.

Päivölän opiston Kuvataidelinja on toteuttanut taideprojektin, jossa tarinoidaan ja piirretään kahden satavuotiaan Tampereen Koukkuniemen vanhainkodin asukkaan kanssa. Kohtaamiset on taltioitu kuvaten 100 vuotta vanhoilla kuvausmenetelmillä mutta myös dokumentoiden digitaalisin videotaltioinnein, joista on editoitu kaksi lyhytelokuvaa.

Taidehankkeeseen osallistuvat Päivölän taideopiskelijoiden lisäksi yli satavuotiaat Elvi Kulmakorpi, 100, ja Martta Marjamaa, 102. Dokumentoinnista editoidut lyhytelokuvat esitetään projektiin osallistuneille Koukkuniemessä perjantaina 26.5., jolloin heille tulee myös esiintymään yli 100-vuotias Tampereen Työväenyhdistyksen Naiskuoro Miskantti.

120-vuotiaan Päivölän Kuvataidelinjan organisoima yhteisötaideteos Sata vuotta elämää ja kuvaa -hankkeen ideana on luoda hyvä yhteinen hetki piirtämisen ja tarinoimisen sekä ikäihmisen ja nuoren kohtaamisen kautta.  Projektin ovat organisoineet Päivölän kuvataidelinjan johtaja Satu Kiuru, joka tekee aihepiiristä myös väitöstutkimusta,  ja kuvataiteilija Piela Auvinen. Mukana lyhytelokuvien tuotannossa on ollut myös tamperelainen videotaiteilija ja valokuvaaja Maikki Kantola.

Taideprojekti aloitettiin jo vuonna 2015 osana Päivölän Opiston Taiteesta hyvinvointia -hanketta, johon on liittynyt näyttelyiden lisäksi koulutustilaisuuksia ja luentosarjoja. Koukkuniemen vanhainkodin kanssa yhteistyö aloitettiin keväällä  2017.

Viime vuonna projekti valittiin osaksi valtakunnallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Piirroskuvista, elokuvista ja valokuvadokumentoinneista kootaan taidenäyttely ensi lokakuussa Visavuoren museoon Sääksmäelle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?