Yritys palkkaa Akaassa vähintään 15 työntekijää

Communicare Finland avasi puhelinpalvelukeskuksen entisessä kirjakaupassa

Communicare Finlandin yksikköä Akaassa vetää Jaana Toivonen (keskellä), joka on syntyperäisiä Toijalan tyttöjä. Työpisteissä Jaana Vuorinen (vas.) ja Marica Jokinen, jotka molemmat ovat Viialasta.

Communicare Finlandin yksikköä Akaassa vetää Jaana Toivonen (keskellä), joka on syntyperäisiä Toijalan tyttöjä. Työpisteissä Jaana Vuorinen (vas.) ja Marica Jokinen, jotka molemmat ovat Viialasta.

Communicare Finland Oy on avannut toimipisteen entisiin kirjakaupan tiloihin Toijalan keskustassa. Puhelinpalvelukeskuksena toimiva yritys tekee puhelimitse erilaista myynti- ja markkinointityötä kumppaneiksi kutsutuille asiakkailleen. Yksi isoimpia kumppaneita on Suomen Asiakastieto Oy.

– Työ voi olla puhelinmyyntiä, buukkauksia, tutkimuksia tai asiakaspalvelua. Se voi olla uusasiakashankintaa tai vanhojen asiakkaiden aktivointia ja kaikkea siltä väliltä. Lehtimyyntiä emme tee ollenkaan, kertovat yrityksen toimitusjohtaja Jyri Rahikainen sekä yksikköpäällikkönä Akaassa toimiva akaalainen Jaana Toivonen.

Akaaseen perustettu yksikkö on yrityksen kahdeksas. Muut toimivat Valkeakoskella, Jämsässä, Jyväskylässä, Iisalmella, Varpaisjärvellä, Lapinlahdella ja Mikkelissä. Toimitusjohtaja, tamperelainen Jyri Rahikainen omistaa yrityksen yhdessä varpaisjärveläisen Tom Lindroosin ja lapinlahtelaisen Tuomo Lahden kanssa.

Communicare Finlandin palkkalistoilla on kaikkiaan 120 työntekijää. Akaassa yrityksen tavoitteena on työllistää vähintään 15 henkilöä. Tällä hetkellä Akaassa töitä tehdään päivävuorossa, mutta iltavuoro on tarkoitus käynnistää heti, kun tekijät on palkattu.

– Meillä on työntekijöitä 17-vuotiaasta eläkeikään saakka. Etsimme reippaita, sanavalmiita ja positiivisia ihmisiä, mutta mikään sanaseppo ei tarvitse olla. Mitään erikoista ei vaadita, me opastamme ja koulutamme työtehtäviin, Jyri Rahikainen ja Jaana Toivonen kuvailevat.

Toimitusjohtajan ja yksikköpäällikön mukaan työ antaa arvokasta työkokemusta esimerkiksi nuorille.

– Opiskelijoille tämä työ sopii erittäin hyvin, koska aikaisempaa työkokemusta ei tarvitse olla. Työ opettaa tekijäänsä. Varsinkin kun ajattelee nuoria, opettaa tämä itsenäiseen työhön, pitämään puoliaan, tuomaan oman mielipiteensä esille ja hoitamaan asiansa. He saavat itsevarmuutta.

Palkka muodostuu kiinteästä seitsemän euron tuntipalkasta sekä provisiosta.

– Keskituntipalkat ovat reilua kymppiä, toimitusjohtaja arvioi.

Villit toimijat pilanneet maineen

Akaan-yksikköä vetävä Jaana Toivonen on aiemmin työskennellyt muun muassa yli kymmenen vuotta Elecsterillä. Communicare Finlandin palveluksessa hän aloitti yrityksen avattua vuonna 2012 toimipisteen Valkeakoskella, jossa Toivonen toimi yksikköpäällikkönä.

Toimitusjohtaja Jyri Rahkiainen kertoo, että ajatus laajentumisesta Akaaseen on peräisin nimenomaan akaalaiselta Toivoselta. Valkeakosken-toimipiste on työllistänyt kaikkiaan kuusi akaalaista, jotka siirtyivät uuden yksikön myötä nyt Akaaseen. Samaan aikaan Valkeakosken-yksikkö on muuttanut teollisuusalueelta oppilaitosten läheisyyteen Valkeakosken Campus-alueelle.

Toimitusjohtaja Jyri Rahikaisen mukaan villit toimijat ja epämääräisesti johdetut yritykset ovat tehneet paljon hallaa alan toimijoille ja koko maineelle. Toimitusjohtaja on tyytyväisenä pannut merkille, että Etelä-Pirkanmaalla suhtautumien on muuttunut positiivisemmaksi.

– Nyt kun olemme kolme vuotta huseeranneet Valkeakoskella, meidät on opittu tuntemaan ja luottamus yritystä kohtaan on kasvanut. Tätä pidetään jo ihan oikeana yrityksenä.

 

 

3communicare1

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?