Avoimet portit -tapahtuma keräsi Toijalan Moottorivenekerhon kotisatamaan mukavan yleisömäärän helteestä huolimatta – Kerho on hyvillä mielin auttamassa, mikäli sataman vierasvenepaikkoja päätetään lisätä

Avoimet portit -tapahtumaan saapui helteisenä lauantaipäivänä 3. heinäkuuta vähän yli sadan hengen yleisö. Kuva: Aune Kivi.

Toijalan Moottorivenekerhon Avoimet portit -tapahtuma järjestettiin kerhon pienvenesatamassa helteisenä lauantaina 3. heinäkuuta. Tapahtumassa oli mahdollista tutustua kerhon kotisatamaan, jonka portit ovat tavallisesti lukittuna.

Moottorivenekerhon juhlatoimikunnan puheenjohtaja Anja Koskinen arvioi, että tapahtumakävijöitä oli vähän päälle sata.

– Väkeä kävi ihan mukavasti siihen nähden, että tapahtumapäivänä oli todella kuuma. Ilahduttavaa oli myös se, että meillä oli naapuriseuroja mukana.

Naapuriveneseurat oli kutsuttu tapahtumaan mukaan erikseen, sillä Avoimet portit toimi myös moottorivenekerhon viime vuonna saavuttamaa 70-vuotista ikää juhlistavana tapahtumana.

Tapahtumaan saapui seuraedustusta Viialasta, Kangasalta, Valkeakoskelta, Lempäälästä ja Vesilahdesta. Seurojen edustajia jäi myös yöksi sataman vierasvenelaiturille sekä Kekkään.

– Naapuriseurat kovasti ihailivat muun muassa laiturialuetta, ja onhan meillä täällä tosi hyvät puitteet. Kaikilla seuroilla ei myöskään ole kotisatamia mantereella samalla tavalla kuin meillä, Koskinen kertoo.

Avoimet portit houkutteli kerhon satamaan myös sellaisia paikallisia henkilöitä, jotka eivät olleet tienneet paikan olemassaolosta mitään ennen tapahtumaa.

Vierasvenepaikkojen määrä on puhuttanut

Naapuriveneseurojen osallistuminen Avoimet portit -tapahtumaan täytti sataman vierasvenelaiturin tehokkaasti tapahtumapäivän ajaksi.

Facebookin Akaalaiset-ryhmässä onkin viime aikoina ollut keskustelua siitä, onko satamassa tarpeeksi vierasvenepaikkoja. Ryhmässä on kerrottu muun muassa tilanteista, joissa useita veneitä on käynyt kulmilla toteamassa, että tilaa ei ole.

Anja Koskinen tietää, että vierasveneiden rantautumisessa on ollut tällaista pulmaa. Koskisen mukaan venekerho asensi vierasvenelaiturille neljä kaupungin kustantamaa poijupaikkaa kesäkuussa.

Poijuja olisi asennettu myös toiset neljä, mutta niille suunniteltu paikka on ainakin toistaiseksi varattu Kulkuri-tilausalukselle.

Koskinen toivoo, että nyt olemassa olevat poijupaikat helpottavat tilannetta jonkin verran.

– Välttämättä aina ei ole niin ruuhkaisaa kuin esimerkiksi tapahtumapäivänä oli. Mutta kyllähän uudistunut satama-alue kaikin puolin kiinnostusta herättää, joten jos jatkossa tarvitaan apua vieraspaikkojen laittamisessa, olemme hyvillä mielin auttamassa, Koskinen sanoo.

Lue myös:

Toijalan Moottorivenekerho avaa satamansa portit 3. heinäkuuta – Esillä muun muassa kilpaveneitä (1.7.2021)

Toijalan Moottorivenekerho ylitti 300 jäsenen rajapyykin keväällä – Kerhon pienvenesataman laajennus valmistui vuodenvaihteessa (22.6.2021)

Leuto talvi ja korona kurittivat Toijalan Moottorivenekerhon juhlavuotta – Venepaikkojen suosio yllätti kommodorin (22.6.2020)

Toijalan Mieskuorolaiset esittivät veneilyaiheisia lauluja kitarasäestyksellä Avoimet portit -tapahtuman ainoana aikataulutettuna ohjelmanumerona. Kuva: Aune Kivi.

Toijalan Moottorivenekerho järjesti sataman alueella aikoinaan ratavenekisoja. Sen kunniaksi Avoimet portit -tapahtumassa oli näytillä kilpaveneitä. Oikealla oleva vene on kerhon jo edesmenneen kunniapuheenjohtajan Arvo Suomelan 60-luvulta peräisin oleva puinen vene ja vasemmalla oleva puolestaan Pasi Savion nykyaikainen kilpavene. Veneet kiinnostivat Anja Koskisen mukaan montaa tapahtumassa käynyttä. Kuva: Anja Koskinen.

Arvo Suomelalle kuulunutta venettä ihastelemassa. Kommodori Kari Koskisen arvion mukaan vene on toijalalaisten vanhin kilpavene. Kuva: Aune Kivi.

Pasi Savion nykyaikainen kilpavene lähempää. Kuva: Aune Kivi.

Näkymää kerhon uudelle laiturialueelle, jossa Pirkanmaan järvipelastajien alus oli tapahtuman ajan vierailemassa. Kuva: Aune Kivi.

Avoimet portit -tapahtuman yleisöä nauttimassa venekerhon tarjoamaa kahvia ja pullaa. 3. heinäkuuta järjestetty tapahtuma oli kerhon 70-vuotisjuhlavuotta varten perustetun juhlatoimikunnan viimeinen ponnistus. – Mutta hallitushan on olemassa, ja se voi päättää jotain järjestettäväksi, Anja Koskinen pohtii kerhon tulevia tapahtumia. Lisäksi toimikunnan puheenjohtajana toiminut Koskinen kiittää koko toimikuntaa hyvästä tekemisen meiningistä. Kuva: Anja Koskinen.

Tarjoilupisteen jonoa. Kuva: Aune Kivi.

Teemaan sopivia pöytäkoristeita. Koristeet ovat Toijalan Moottorivenekerhon tapahtumissa somistajana toimineen Aune Kiven suunnittelemia ja toteuttamia. Kuva: Aune Kivi.

Kuva: Aune Kivi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?